V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Petkov športni napovednik

31 marca 2017 Šport


Jutri ob 13.uri bo na atletskem stadionu pri Osnovni šoli I v Murski Soboti  tradicionalni  17. odprti  prekmurski zdravniški tek. Udeleženci bodo tekli na 2,2 km dolgi krožni  progi,  delno tudi po soboškem parku. Ženske bodo morale  skupno  preteči  4,5 km dolgo progo in moški 6,7 km. Lani sta v Murski Soboti  tekla najhitreje v absolutni konkurenci : Rudi Hoferle iz Novega mesta in Smilja Rosić iz Gančan.   Organizatorji pričakujejo na  Prekmurski zdravniški tek tudi letos   blizu 50 udeležencev iz vse Slovenije.

V nedeljo se bo začel  letošnji spomladanski del sezone v hokeju na travi. Vse tri slovenske ekipe bodo sočasno igrale tudi v hrvaško slovenski ligi. Triglav bo v nedeljo ob 12.uri  v Predanovcih gostil II. ekipe Zeline. Ob 14.uri popoldne bo v Moravskih Toplicah tekma med Moravskimi Toplicami in Trešnjevko iz Hrvaške. V nedeljo popoldne ob 16.uri bodo slovenski prvaki Lipovci na domačem igrišču gostili Concordio iz Zagreba.

V 18.kolu prve slovenske namiznoteniške lige bo  jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Soboto in  Arigoni iz Izole.  Puconska Kema bo gostovala v Novem mestu pri  aktualni prvakinji ekipi Krke. V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bodo dekleta Keme gostovala pri Muti,  vodilni ekipi lige. V zadnjem kolu 2. slovenske ženske namiznoteniške lige bo ekipa Sobote  jutri ob 10.uri v  telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostile ekipo Cirkovc.

V 19.kolu 2. slovenske nogometne lige bo jutri ob 16.uri Farmtech iz Veržeja gostoval v Dobu pri nogometaših Rolteka.

V  17.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo jutri ob 16.uri tekma  Turnišče – Nafta 1903.  V nedeljo ob  16.uri pa bodo igrali:  Odranci – Avto Rajh Ljutomer, Hotiza – Čarda Martjanci, GMT Bogojina – Rakičan, Mura – Polana, Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma – Lušt Beltinci in Križevci v Prekmurju – Grad.

V  19.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bosta obe pomurski ekipi igrali pred domačimi gledalci. Jutri ob 11.uri bo v Murski Soboti tekma med Muro in ekipo Kety Emi Slovensko Bistrico, Vipol iz Veržeja  bo  jutri  gostil ptujsko Dravo.V 13.kolu v prvi slovenski ženski nogometni ligi bodo igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci v nedeljo  ob 15.uri gostovale pri  Fužinarju.

V 16. kolu 2. slovenske rokometne lige bo v Murski Soboti jutri ob 20.uri pomurski derbi med  šestim Pomurjem in osmim  na lestvici  Arcontom iz Gornje Radgone.

Jutri ob 18.uri bo v  športni dvorani v Ljutomeru končnica tekmovanja v pomurski košarkarski ligi.  V tekmi za  tretje mesto se bosta ob 18.uri pomerili ekipi Prleškega študentskega kluba  in Lindau iz Lendave. Zvečer ob 20.30  bo  tekma za prvaka  med Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote in Sistemorgom iz Beltinec.

Zavod za  kulturo, turizem in šport Murska Sobota bo  jutri v soboški Fazaneriji in  domu  Društva za športno rekreacijo pripravil  pod naslovom: » Z gibanjem  v pomlad« številne  brezplačne športne aktivnosti pod strokovnim vodstvom. Vse skupaj se bo jutri  začelo  v soboški Fazaneriji ob 8.uri z jutranjo telovadbo, nadaljevalo ob 9.uri z vadbo na trim stezi,  ob 14.uri bo tenis na teniških igriščih in ob 15.uri bo tek po Fazaneriji.  Med  številnimi ostalimi aktivnostmi bo  ob 15.uri pri Domu upokojencev v Murski Soboti tudi  balinanje in vrtno kegljanje.

V športni dvorani v Radencih bo jutri ob 10.uri 3. odbojkarski turnir rekreativnih ekip v spomin na Silvina Matjašeca – Dinija.  Sekcija rekreativne odbojke pri Športnem društvu Radenci bo ob koncu turnirja tri najboljše ekipe nagradila s pokali, vse  odbojkarske ekipe   bodo dobile tudi praktične nagrade.  Organizatorji imajo v Radencih za turnir prijavljenih osem  odbojkarskih ekip.

Na teniških igriščih v Radencih bo jutri  ob 16.uri  7. turnir zimske pomurske teniške lige. Po šestih turnirjih vodita na lestvici: Radenčana Gorazd Kozic in Žiga Starčič z enakim številom točk, na tretjem mestu pa je Rene Heric iz Banovec.

Danes ob 19.uri bo  Športno društvo Olimpik iz Ljubljane  pripravilo v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi   dobrodelni nogometni spektakel. V revijalni   nogometni tekmi  se bodo pomerili   velikani slovenskega športa z   gospodarstveniki,  politiki in veterani lendavske Nafte. Za velikane slovenskega športa   naj bi med drugim nastopili: Dejan Zavec, Darko Milanič, Miran Pavlin, Primož Ulaga, Aleš Čeh, Mladen Dabanovič, Ermin Šiljak in Zlatko Zahović. Izkupiček s prireditve bo namenjen šolskemu skladu Vzgojno izobraževalnega zavoda Lendava.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 9.uri pripravilo  v motelu Čarda v Nemčavcih 7. mednarodni konec tedenski šahovski turnir. Prihodnji četrtek 6. aprila  bo v Murski Soboti. v  hotelu  Diana, nadaljevanje tekmovanja v prvi ženski državni šahovski ligi, kjer nastopajo tudi šahistke Radenske Pomgrada.  Prvenstvo  šahistk  se s prvimi štirimi koli začenja že danes v Domžalah.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.