Domov

Petkov športni napovednik

31 maja 2019 Šport


Lokostrelski klub  Lendava in Lokostrelska zveza Slovenije bosta  v nedeljo 2. junija ob 10.  v Športnem parku v Petišovcih pripravila drugo kolo srednjeevropskega pokala v  lokostrelstvu.  Slovenski  lokostrelci  bodo imeli sočasno tekmo za slovenski tarčni pokal. Nastopilo bo okrog 140 lokostrelcev iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Češke, Slovaške, Srbije, Črne Gore in Slovenije.  Med tekmovalci imajo tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava nekaj odličnih tekmovalcev za visoke uvrstitve.

Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci, je včeraj v Celju opravil odlično  nastop na finalu slovenskega pokala z zmago proti Krimu s 5:0  in si pridobil že 9. pokalno  lovoriko.  V  nedeljo ob 16. bo  na igrišču v Bakovcih  prijateljska mednarodna tekma  med igralkami  Telemacha GMT Beltinci   in  žensko reprezentanco Nigerije. 

Strelsko društvo trap Štefan Kovač iz Murske Sobote bo  jutri ob 9. in v nedeljo ob isti uri  pripravilo dvodnevno  Grand prix  tekmo v streljanju  na glinaste golobe. Tekma  bo na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu na njem pa bo sodeloval tudi aktualni evropski prvak Boštjan Maček. Prvi dan čaka tekmovanje strelce  tekma  v streljanju na 75 golobov in v nedeljo še na 50 golobov vključno s finalno tekmo. Strelska tekma bo za  člane in mladince ter članice.

V 17.kolu 3. slovenske nogometne lige ,vzhod bo na programu zadnje kolo, kjer bo padla odločitev o  letošnjem prvaku.  Jutri ob 17.30  bosta naslednji tekmi:   Turnišče – Veržej in Odranci – Grad, to bo tekma, ki bo odločala o prvaku 3. lige vzhod.  V nedeljo ob 17.30 bodo še naslednje tekme: Tromejnik Kuzma – Polana, Hotiza – Avto Rajh Ljutomer in Radgona – Ćrenšovci.

V 21. kolu pomurske nogometne lige bodo vse tekme na programu v nedeljo ob 17.30, ko bodo igrali: Bogojina – Goričanka  Rogašovci, Bistrica – Radenska Slatina, Čarda Martjanci – Rakičan ; ta tekma bo odločala o prvaku pomurske  lige  in Dobrovnik – Križevci v Prekmurju.

V soboški Fazaneriji bo jutri ob 9.   prvi iz serije mednarodnih nogometnih turnirjev  za starostno kategorijo U – 14. Na turnirju bo sodelovalo  12 ekip med njimi   bodo  zraven soboške Mure še Maribor, Olimpija in Slaven Belupo iz Hrvaške.  Finalna nogometna  tekma je načrtovana za sobotno popoldne okrog 17.00.

V športni dvorani na osnovni šoli III v Murski Soboti bo danes ob 10.uri začetek finala državnega prvenstva v dvoranskem nogometu za učence s posebnimi potrebami.  na katerem bodo nastopile štiri najboljše slovenske ekipe. Med udeleženci bo tudi Osnovna šola IV Murska Sobota 

Športna zveza Rogašovci bo  jutri ob  9. pripravila na igrišču Osnovne šole Sveti Jurij v Prekmurju 16. Rogašovski tek za pomurski pokal.  Prvi bodo začeli teči ob 9.10 mladi tekači na progah dolgih od  200 do 1.500 metrov. Glavna teka za člane in članice bosta v Svetem Juriju na Goričkem na programu ob 11.uri. Članice  in člani bodo tekli, na enako dolgi progi,  6,6 km.

Od danes do nedelje 2. junija bo na  odbojkarski igriščih na mivki  na letnem kopališču v Murski Soboti  tretje leto zapored tekmovanje za srednjeevropski pokal U – 18 za dekleta in fante. Skupno bo sodelovalo 36 ekip iz devetih  držav zraven  bodo  kot povabljenci  nastopili odbojkarji Panvite Pomgrada in Ženskega odbojkarskega kluba Sobota.  Nocoj ob  19..30   bo v soboški Zvezdi javno žrebanje ekip, jutri bo tekmovanje med 8.30 in 19.uro, v nedeljo  bo tekmovanje  od 8.30 do  19.uro na programu  pa bodo tekme tekmovanje za razvrstitev od  prvega do  petega mesta.

Motoklub veterani iz Murske Sobote, ki ga vodi predsednik Jože Bobovec,  bo  v soboto prvega junija ob 10. pri soboškem Murska transportu pripravil 28. mednarodni relly veteranov Prekmurje 2019 na katerem bo sodelovalo  80 udeleženčevi iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Tekmovanje bo sočasno za slovenske veterane točkovano  za  državno prvenstvo  v okviru Zveze starodobnih vozil Slovenije.  Proga bo dolga  okrog 70 km , prvi del bo vodil iz Murske Sobote  do Korovec, drugi del proge  bo speljan   iz Korovec do Murske Sobote, kjer bo v soboški Zvezdi tudi  uradna razglasitev rezultatov.

Rokometni klub Arcont iz Gornje Radgone, ki ga vodi predsednik Sašo Rauter,  bo  jutri ob  13.30 pripravil  v športni dvorani v Radencih  32. memorial Mateja Klopčiča kar bo hkrati tudi dan radgonskega rokometa, ki v letu 2019 praznuje 60 letnico delovanja.  Zvečer ob 18.15 bodo Radgončani podelili tudi  tradicionalne  nagrade sedmim naj igralcem sezone 2018/2019.

Športna zveza Beltinci in Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote bosta v  soboto 1. junija ob 8. v športnem parku v Beltinci pripravila   14. pohod po Ferijevi poti v spomin na športnega novinarja Ferija Maučeca in sočasno tudi 3. pohod po Jožefovi poti v spomin na Jožefa Horvata dolgoletnega predsednika športne zveze v Beltincih. Pohod bo potekal na okrog 8 km dolgi progi med Beltinci – Lipovci – Gančani in  nazaj v Beltince.

Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote bo danes ob 16. na atletskem stadionu osnovne šole I v Murski Soboti pripravilo  drugo kolo državne lige v atletiki za praplegike,  nekaj dobih tekmovalcev v atletiki imajo  tudi pomurski paraplegiki.

Kolesarska sekcija  Športnega društva  Radenci  bo v nedeljo ob 10. pripravila  24. rekreacijski kolesarski maraton Bioterme Mala Nedelja. Organizator je pripravil tri dolžine prog in sicer  veliki maraton v dolžini 68 km, srednji maraton, ki bo dolg 45 km in mali družinski maraton na ravninski 20 km dolgi progi.

Na teniških igriščih v soboški Fazaneriji bo jutri ob 8. rekreativni teniški turnir za posameznike. Tekmovanje bo potekalo najprej  po skupinah nato bo sledilo  igranje za razvrstitve. . Ob koncu  turnirja v Murski Soboti po na programu še teniško druženje.

V Radencih  bo do torka 4.junija na programu mednarodni šahovski Mitropa pokal na katerem sodeluje 10 držav. Danes ob 15. bo šahovska  reprezentanca Slovenije , po včerajšnji zmagi proti  Hrvaški z 2:1 igrala proti Švici, jutri ob 15.  pa proti Madžarski.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.