Domov

Petkov športni napovednik

7 junija 2019 Šport


Karate sekcija ljutomerskega Partizana bo  v nedeljo ob 10. pripravila v športni dvorani ŠIC-a moštveno državno prvenstvo v športnem karateju. Za prvenstvo so dobili Ljutomerčani prijave iz 33 klubov  za 66 ženskih in 69 moških ekip. Na državnem prvenstvu karateistov v Ljutomeru bodo Ljutomerčani sodelovali s tremi ekipami, Karate klub Gornja Radgona  bo na prvenstvu sodeloval z dvema ekipama.

Pri Gradu na Goričkem bo v nedeljo ob 17. povratna nogometna tekma med  Gradom in Koprom v okviru kvalifikacij za uvrstitev v 2. slovensko nogometno ligo. Prva tekma se je na Primorskem končala z zmago Kopra s 4:0  ob kar  dveh 11 metrovkah za Koprčane.  Pri Gradu se kljub visokemu porazu na prvi tekmi obeta  v nedeljo zanimiva nogometna tekma.

V kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev v vzhodno slovensko ligo U – 15 bo v nedeljo ob 18. v Gančanih tekma med Aluvarjem in turniško Planiko. Povratna nogometna tekma bo v sredo 12. junija ob 18. v Turnišču.

Nogometni klub Mura bo  jutri ob 9. pripravil v soboški Fazaneriji  drugi mednarodni turnir iz serije letošnjih mednarodnih turnirjev z naslovom Avto Rajh open 2019. Tokrat bo na turnirju sodelovalo 12 ekip iz Avstrije, Madžarske in Hrvaške.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota bo v sodelovanju z Ženskim nogometnim klubom Telemach GMT Beltinci jutri in v nedeljo   v Bratoncih pripravila 6. festival nogometa za tri starostne kategorije.  Jutri  med 9. in 14.uro bodo igrali nogomet 9 letniki, v nedeljo  med 9. in 12,uro bodo tekmovali 7 letniki in popoldne med 13. in 19.uro še 11 letniki.

Jutri ob 15.uri bo v Bratoncih  tudi  sklepni nogometni turnir državnega prvenstva za dekleta starostne kategorije U – 13. Za naslov državnega prvaka se bodo pomerile igralke  Krima, Gažona Obale, Telemacha GMT Beltinci in Radomelj. Poraženi ekipi se bosta borili za tretje mesto, zmagovalni pa za naslov državnega prvaka, kar je načrtovano za jutri okrog 16.20.

Medobčinska nogometna zveza Lendava bo v Odrancih  jutri ob 11. pripravila 11. festival nogometa za mlade nogometaše starostne kategorije U – 7, U – 9 in U – 11.

V času nogometnega festivala  v Odrancih bo potekala tudi izvedba akcije »Značka nogometaša«. Urnik je pripravljen tako, da bo ob 10. uri tekmovanje za 11 letnike, za  9 letnike bo tekmovanje na programu ob 12. in zadnji se bodo preizkušali v znanju nogometa v Odrancih  ob 14.30 še  7 letniki.

Klub malega nogometa Panonska iz Murske Sobote bo jutri ob 12. pripravil na asfaltnem igrišču v Krogu sklepni turnir pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih , kar bo hkrati tudi Zelkov memorial v spomin ne nekdanjega odličnega nogometaša Mure.

V Bakovcih bo jutri ob 15. na programu 5. Bakovski tek, ki se točkuje za pomurski pokal. Tekaško prireditev pripravlja Večetnično kulturno, izobraževalno, turistično in športno društvo Bakovci  ob sodelovanju soboških atletskih sodnikov.  Začetek teka bo v športnem centru v Bakovcih. Najprej bodo med 15. in 16. uro tekli mladi tekači na progah dolgih od 200 do 1500 metrov.  Glavni tek bo na programu jutri ob 16.30 za člane na 8,5 km dolgi progi in za članice na krajši  4,3 km dolgi progi. Za rekreativce bodo v Bakovcih ob 15. pripravili tudi  krajši pohod mimo nasadov sivke.

Študentsko mladinski klub Gornja Radgona bo jutri že devetič  pripravil športno zabavno prireditev z naslovom Športaj s klinko. Prireditev bo potekala v dveh delih, tekmovalne aktivnosti se bodo začele že ob 9. obiskovalci pa bodo lahko v Gornji Radgoni videli tudi redkeje videne športne panoge v pokrajini ob Muri.

Mestne četrti Murske Sobote bodo  jutri ob 9. pripravile tradicionalni  pohod po mestu Murska Sobota, ki bo dolg okrog 8 km, pohodniki  bodo obiskali vse mestne četrti. Začetek pohoda bo na Lendavski ulici  pri mostu v Ledavskem naselju, zaključek pa bo na Trgu zmage okrog 12.ure.

Športno rekreacijsko društvo Dolnji Slaveči bo  v nedeljo ob 8.pripravilo tradicionalni Binkoštni pohod  treh dežel, ki se bo začel v Športno rekreacijskem centru  v Dolnjih Slavečih – pohodnike pa čaka okrog 8 km dolga proga.

Društvo vinogradnikov Strehovci bo jutri ob 9.pripravilo 16. Vidov pohod na 12 km dolgi progi. Začetek pohoda bo pri Cimprači v Strehovcih.

Nogometaši soboške Mure,  vključno z vodstvom kluba, ki so dosegli kot novinec v prvi slovenski ligi Telekom s četrtim mestom izjemen tekmovalni uspeh bodo deležni v nedeljo ob 19. v  soboškem Expanu sprejema s strani župana Mestne občine Murska Sobota dr.  Aleksandra Jevška.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 9. pripravilo ob reki Muri pri brodu v Krogu 9. zadnji mednarodni konec tedenski šahovski turnir za sezono 2018/2019,  na katerem pričakujejo tudi šahiste iz Madžarske in Hrvaške.

V društvenih prostorih soboškega šahovskega društva v Kocljevi ulici v Murski Soboti  bo v torek 11. junija  ob 18. članski mesečni hitropotezni šahovski turnir.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.