Domov

Petkov športni napovednik

14 junija 2019 Šport


Športno društvo Radenci in Radgonske gorice bosta v nedeljo ob 10. družno pripravila 2. tek po stopnicah na radgonski grad. Udeleženci, v pred prijavi se je za tek prijavilo kar 53 udeležencev, bodo morali premagati 283 stopnic do cilja.  Organizatorja bosta prijave v Gornji Radgoni zbirala tudi neposredno pred začetkom teka.

Zavod za okolje in turizem Dobrovnik bo  jutri ob 16. pripravil tradicionalni tek okoli Bukovniškega jezera, ki se točkuje tudi za pomurski pokal.  Mladi tekači bodo tekli na progah dolgih od  400 do 1500 metrov med 16. in 16.30. Po teku mladih bodo člani tekli na 6.750 metrov dolgi progi in članice na 4.500 metrov oba teka  se bosta začela  ob Bukovniškem jezeru ob 16.50.  Organizator je pripravil tudi poseben tek občanov na 2.250 metrov dolgi progi, ki se bo začel sočasno s tekom članov in članic.

Kasaški klub Ljutomer bo v nedeljo  ob 14.30 pripravil druge letošnje kasaške dirke v Prlekiji. Na ljutomerskem hipodromu bo na programu osem dirk na katerih bo nastopilo  64 kasačev. V ospredju zanimanja za ljubitelje kasaškega športa  bosta  5. dirka za memorial Mirka Hanžekoviča kjer se bo pomerilo šest kasaških voznikov med vozniki  bo z Lotmerkom OTZ tudi Rene Hanžekovič. V  šesti dirki, ki bo na programu v spomin na Janka Makoterja   bo  na stezi kar 10 voznikov med udeleženci dirke pa bo tudi Tars Stars na vajetih Janka Sagaja, ki je letos že dobil prvo uradno dirko za slovenski šampionat.

V okviru akcije »Slovenija kolesari« bo jutri ob 10. ob Bukovniškem jezeru na programu 9. Vidov kolesarski maraton. Organizatorji so za udeležence pripravili tri dolžine prog.  Najdaljša proga bo dolga 70 km , srednja bo dolga 60 in mali maraton bo ponudil kolesarskim rekreativcem 30 km rekreacije. Otroški družinski maraton bo ob Bukovniškem jezeru dolg le pet kilometrov.  Vsi udeleženci bodo na cilju dobili medaljo, spominek in malico.

Nogometna šola Mura bo jutri in v nedeljo pripravila v soboški Fazaneriji tretji in četrti turnir iz letošnje serije turnirjev v nogometu za mlade nogometaše z naslovom: »Avto Rajh open 2019«. Jutri bodo v Murski Soboti igrali nogomet od 10. dalje mladi v starostnih kategorijah U – 8, U – 10 in U – 12.

V nedeljo  bodo v soboški Fazaneriji  na delu igralci starostne kategorije U – 7, U – 9 in U – 11. Skratka v Murski Soboti bo prava revija nogometa mladih.

Slovenski nogometni trenerji iz 9 slovenskih društev, prijavljenih je kar 93 trenerjev od Kopra do Lendave,  bodo  jutri od 10.  imeli športno in družabno srečanje. Vmes si bodo dopoldne  ogledali razgledni stop Vinarium  popoldne ob 14. pa se bodo začele športne igre v Nedelici. Srečanje pripravlja Območno društvo nogometih trenerjev Lendava , ki mu predseduje  Franc Horvat Meštrović.

Najbolj množičen turnir v malem nogometu bo jutri in v nedeljo na travnatem igrišču v Krogu  kjer  bo natopilo  14 ekip, ki nastopajo v Ravenski ligi malega nogometa.  Jutri bo prva tekma med Kučnico iz Korovec  in Černelavci  zadnja sobotna tekma bo  ob 19.20 med ekipo Mladinca / Gradišča  in Petanjci. V nedeljo drugi dan turnirja bo uvodna tekma ob 9. ,  finalna tekma v nedeljo zvečer bo ob 19., tekma za tretje mesto  bo ob 18. Slavnostna razglasitev rezultatov bo v Krogu v nedeljo zvečer ob  20. uri.

V Domajincih  bo Klub malega nogometa Domajinci jutri  organizator sklepnega turnirja za 12 ekip, ki nastopajo v zahodni Gorički ligi malega nogometa. Uvodna tekma v Domajincih bo jutri ob 11.40 med Gornjim Senikom in Bodočnostjo Fikšinci. Tekma za tretje mesto bo zvečer ob 19., finale za naslov pokalnega zmagovalca zahodne goričke lige  bo na programu jutri ob 19.30. Po finalni nogometni  tekmi bo  v Domajincih na programu še slovesna podelitev  priznanj najboljšim ekipam in posameznikom.

Krajevna skupnost Cven  bo svoj praznik jutri po 14.uri tudi športno obarvala. Tako bodo  med drugim pripravili medkrajevni turnir v odbojki na mivki. Obiskovalcem pa se bo predstavil tudi  svetovno znani kickbokser Davi Žibrat, ki ne bo samo govoril ampak bo prikazal tudi praktično nekaj značilnosti  te borilne veščine.

Tudi ta konec tedna bodo aktivni v naši pokrajini pohodniki.

Jutri ob 15.30 bo v Križevcih v Prekmurju Prostovoljno gasilsko društvo Križevci pripravilo z začetkom pred Evangeličansko cerkvijo v Križevcih tradicionalni »Upkašov pohod« ,ki bo dolg okrog 14 km.

V nedeljo ob 15. bo  pohod po vaseh Krajevne skupnosti Mačkovci in Kuštanovci. Začetek pohoda bo pred Vaško gasilskim domom v Kuštanovcih, dolžina pohodniške proge pa bo okrog 8 km. Oba pohoda sta v seznamu za točkovanje goričkih pohodov.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.