Domov

Petkov športni napovednik

28 junija 2019 Šport


Rokometni klub Krog bo  z veteransko ekipo jutri ob 15. pripravil na  asfaltnem igrišču v Krogu pri osnovni šoli turnir ob 60 letnici  rokometa v Krogu. Organizatorji so na turnir povabili rokometaše Monoštra iz Porabja, Poleta iz Murske Sobote in Bakovec. Povabilo  so poslali tudi vsem nekdanjim rokometašem  kajti zraven rokometnega turnirja načrtujejo v Krogu tudi družabno srečanje.

Športno  društvo  Team torbo Tropovci in Občina Šalovci bosta  jutri ob 10. družno pripravila  kolesarsko dirko za pokal Občine Šalovci in državno prvenstvo za amaterje, masterje in ženske.  Start dirke bo  jutri pri Osnovni šoli Šalovci s prvim startom ob 10. na krožni progi, ki bo dolga 12,4 km in bo imela 140 metrov višinske razlike. Z dirko  bodo začeli dečki in deklice v različnih kategorijah. Amaterji bodo imeli progo dolgo 99,2 km  in bodo startali ob 12.tih .  Nekoliko krajše progo, dolgo  62 km bodo imeli na programu masterji in ženske pet krogov  njihova dirka pa se bo začela ob 12.05

Nogometni klub Beltinci, ki bo tudi v novi sezoni nastopal v 2. slovenski ligi  bo danes ob  13.pripravil v prostorih gostišča Zvezda v Beltincih novinarsko konferenco na kateri bodo Beltinčani, ki jih bo zdaj vodil novi trener Radoslav Karanović, ki prihaja iz Krškega v Prekmurje razkrili letošnje načrte.   V Beltincih bodo na novinarski konferenci predstavili  tudi generalnega sponzorja kluba ter mlajših selekcij, sicer pa bodo predstavili tudi načrte za tekmovalno  sezono 2019/2020.

Klub malega nogometa  Pečarovci bo v nedeljo ob 9.pripravil  v Pečarovcih tradicionalni turnir v malem nogometu za pokal Kluba malega nogometa Pečarovci. Na turnirju  bodo trem najboljšim ekipam podelili nagrade in pokale,  posebej  bodo nagradili v Pečarovcih tudi najboljšega igralca, vratarja in strelca.

V športnem parku v Melincih že od  ponedeljka dalje poteka  Pomurski športni festival. Jutri ob 10. bo  na programu 29. dnevno nočni turnir v malem nogometu za katerega imajo organizatorji prijavljenih že 19 malonogometnih ekip. Štiri najboljše ekipe bodo organizatorji  v Melincih nagradili, med posamezniki pa bosta deležna posebnih nagrad še najboljši vratar in igralec  turnirja.

Klub malega nogometa Strukovci bo jutri ob 14.pripravil  v Strukovcih slovesnost ob 40 letnici delovanja kluba.  Po slovesnosti  bo na programu tudi turnir v malem nogometu, kjer bo sodelovalo 8 ekip.

Danes ob 10. bod Kobilju ob nogometnem igrišču slovesna otvoritev športno medgeneracijskega centra, ki ga bodo predali nameni družno z Občino Kobilje, Športnim društvom Kobilje, Društvom upokojencev Kobilje ter nekaterimi drugimi partnerji, ki sodelujejo pri projektu.

Zavod za turizem kulturo in šport Murska Sobota bo  jutri ob 15. pripravil na letnem kopališču v Murski Soboti 3. rekreativno tekmovanje za pokal Murske Sobote  v skokih v vodo. Prijave bo organizator zbiral neposredno pred začetkom tekmovanje na Mestnem kopališču  v  Murski Soboti.

Nogometaši Nafte 1903 bodo jutri  ob 18. v Lendavi igrali prvo pripravljalno nogometno tekmo za novo sezono v 2. slovenski nogometni ligi. V Lendavo bo prišla  mladinska ekipa Krasnodarja iz Rusije, ogled tekme v Lendavi pa bo brez plačila vstopnine.

Košarkarski klub Radenska Creativ bo  jutri med 9. in 13. uro pripravil v dvorani osnovne šole I v Murski Soboti in  na zunanjih igriščih  zaključek tradicionalne košarkarske šole na kateri sodeluje 55 udeležencev.  Udeleženci bodo ob koncu zadnji dan  pet dnevnega druženja prejeli spominsko medaljo,  pisno priznanje in spominsko majico.

Danes in jutri bodo v Občini Cankova pripravili v organizaciji Kulturnega društva Sij Cankova  Voglerjeve dneve. Danes ob 16.30 bo pohod po sledeh Pavla  od Cankove do  avstrijskega Laafelda in nazaj, zbirališče  bo pred vilo Vogler na Cankovi.  Jutri ob 9. bo kolesarjenje po naseljih Občine Cankova in ob koncu bo za udeležence pripravljena tudi kisla juha.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.