Domov

Petkov športni napovednik

5 julija 2019 Šport


Kajak kanu klub Rotoattivo in Zavod za kulturno turizem in šport Murska Sobota bosta jutri ob 10.30 na Soboškem jezeru ob Expanu pripravila  tretjo tekmovanje v kajakih in kanujih na mirnih vodah za leto 2019  in za pokal mesta Murska Sobota.  Organizatorja pričakujeta okrog 80 tekmovalcev med katerimi bo tudi  okrog 10 članov domačega Kajak kanu kluba Rotoattivo, za katere skrbi trener Benjamin Sakač.

Po sobotni tekmi na Soboškem jezeru bo v nedeljo ob 10. znova tekmovanje v kajakih in kanujih v spustu in veleslalomu na reki Muri v  Krogu, kar bo pripravil  kadrovsko prenovljen Kajak kanu klub Mura iz Kroga, ki mu zdaj predseduje Janko Vohar.   Tekma na reki Muri  bo veljala tudi za slovenski pokal. Proga za tekmovalce na nedeljski tekmi na  reki Muri  bo dolga okrog 800 metrov tekma bo predvsem za mlade tekmovalce stare do 16 let.

Športna zveza Moravske Toplice bo  v nedeljo ob 10. pripravila tradicionalni  25. kolesarski maraton  po Občini Moravske Toplice, ki spada v koledar prireditev »Slovenija kolesari 2019«. Začetek kolesarskah aktivnosti bo pred Termami 3000.  Kolesarji  bodo imeli na voljo tri dolžine prog.  Veliki maraton bo dolg 48, mali 22 in družinski maraton 10 km.  Ob spominski majici in malici bodo najhitrejši na 48 in 22 km dobili v Moravskih Toplicah  tudi praktične nagrade.

Jutri  z začetkom  ob 10.uri bo  pred paviljonom Soboškega jezera ob Expanu  začetek  rekreativnega kolesarjenja.  Kolesarji imajo v  načrtu okrog 60 km kolesarjenja , prireditev pa pripravljata  Kolesarski klub Pomurje iz Murske Sobote in Zavod za  kulturo turizem in šport Murska Sobota.

V okviru priprav za evropsko prvenstvu v hokeju na travi za članice, ki bo od  28. julija do 3. avgusta v Lipovcih   bo slovenska  ženska reprezentanca igrala tudi nekaj pripravljalnih tekem. Prva bo prihodnji četrtek  11.julija ob 17., ko bo v Lipovce pripotovala reprezentanca Slovaške, naslednji dan v petek 12. julija ob 17. bo v Lipovcih povratna hokejska tekma med Slovenijo in Slovaško.

V  Lendavi,  v neposredni bližini Hotela Lipa,  bo jutri med 11. in  19.uro na programu 4. pomurski galop, ki bo  hkrati kvalifikacijska  konjeniška dirka  nastop na nacionalnem galopu v Budimpešti.

V Beltincih bo jutri ob 18. prijateljska nogometna tekma med ekipo Beltinci Klima Tratnjek  in soboško Muro. Nafta 1903 bo v Lendavi jutri že ob 11. gostila B ekipo Krasnodarja iz Rusije. Tudi dekleta bodo začela z igranjem prijateljskih pripravljalnih nogometnih tekem.  Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci bo v nedeljo ob 17. gostil v Bratoncih  Ferencvaroš iz Madžarske.

Zvedeli smo že za pare v prvi, drugi in tretji slovenski nogometni ligi vzhod. Kako pa bo s pari v pomurski nogometni ligi, ki bo v novi sezoni imela  14 ekip  bo znano v ponedeljek zvečer ob 19. po žrebanju v hotelu Cubis , bivšem hotelu Elizabeta,  v Lendavi. Za pomursko nogometno ligo je zanimivo, da bo v njej igral tudi Grad, ki je v minuli sezoni zmagal v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod.

V enotni lendavski nogometni ligi bo nastopilo 12 ekip, žrebanje za novo  sezono 2019/2020 bodo opravili v Lendavi v hotelu Cobis v ponedeljek  8. julija okrog 20.ure po žrebanju parov za tekme v pomurski nogometni ligi.

Kako bo s tekmovanjem v soboški medobčinski nogometni ligi  bo dokončno odločal izvršni odbor soboške medobčinske nogometne zveze na torkovi seji.

V Šalamencih bo Klub malega nogometa Šalamenci v nedeljo ob 9.uri  pripravil 10. Robijev memorial. Žrebanje parov za nastop na nedeljskem turnirju bo danes zvečer okrog 20.ure v Šalamencih  ob   malonogometnem igrišču. Prijave  je mogoče oddati danes zvečer do 20.ure.   Na turnirju bodo  tri najboljše  ekipe nagradili, nagrade pa bodo dobili tudi trije posamezniki in sicer najboljši igralec turnirja, strelec in vratar.

Danes se končujeta dva počitniška  tabor mladih. Odbojkarski klub Panvita Pomgrad  iz Murske Sobote  ima na  odbojkarskem  taboru 21 mladih pod vodstvom Dejana Fujsa.

Nogometni klub Mura  bo  danes med  8. in 15.30 pripravil zadnji dan Poletnega nogometnega  tabora na katerem sodeluje 105 udeležencev.

V ponedeljek 8. julija  se bo v Moravskih Toplicah začel  že 13. hokejski tabor  za mlade od 8. do 16. leta starosti za dekleta in fante. Dnevne aktivnosti,  a ne samo hokejske , bodo na programu  med  8. in 16.uro.

V Filovcih bodo pripravili že 24. vaške igre za območje Občine Moravske Toplice, ki se bodo začele  jutri ob 12. v športno rekreacijskem centru v Filovcih. Na programu bodo  med drugim  tudi preizkušnje v vlečenju vrvi , sestavljanju kmečkega voza, lovljenju krompirja  skakanju v vreči , vožnji tovora v mlin in še  v dveh preizkušnjah.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.