Domov

Petkov športni napovednik

19 julija 2019 Šport


Aeroklub Murska Sobota in Letalska zveza Slovenije bosta v nedeljo ob 9. pripravila slovesen zaključek in razglasitev rezultatov s podelitvijo pokalov najboljšim jadralnim pilotom na  28. odprtem državnem prvenstvu v jadralnem letenju na katerem so sodelovali tudi piloti iz Češke in Avstrije ter dva člana soboškega aerokluba.  Piloti imajo še danes in jutri na programu tekmovalne naloge. Tako je vzletanje letal predvideno  okrog  12. ure  in pristajanje med 15. in 17.uro.

Kolesarski  klub Lendava bo v nedeljo ob 9. pripravil pred Termami Lendava, pred Hotelom Lipa začetek 16.  Panonskega  kolesarskega maratona treh dežel ,kjer organizatorji pričakujejo,  da bo na treh progah kolesarilo blizu 500 kolesarjev.  Prvi   bodo točno ob 9. imeli start v Lendavi kolesarji na 100 km dolgi progi, drugi bodo ob 9.10 startali i na 50 km dolgi progi in na 15 km dolgi progi bo start za kolesarje ob 9.20.  Proga bo na velikem in srednjem maratonu  delno speljana tudi po Madžarski in Hrvaški, vsi udeleženci  bodo dobili ob koncu posebno spominsko medaljo, bon za kopanje in topli obrok ter okrepčila ob progi v Železni gori na Hrvaškem, v Dobrovniku in v Lentiju na Madžarskem.

Jutri ob 18. bo na programu  kljub poletnemu času 17. mednarodni tek prijateljstva Štrigova – Razkrižje, ki se točkuje tudi za pomurski rekreativni pokal.  Mednarodni tek organizira jo Turistične skupnosti Občine Štrigova, začetek teka  bo jutri ob 18. pri gasilskem domu Štrigova. Mladi tekači bodo tekli med 18. in 18.45 na progah dolgih od 300 do 1500 metrov.  Člani in članice bodo imeli začetek teka ob 19., proga pa bo tako za člane kot članice dolga 10 km. Trije najboljši tekači bodo dobili tudi pokale.

V 2. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo Mura v soboški Fazaneriji v nedeljo ob 18. gostila novinca v ligi Bravo iz Ljubljane.  Nogometaši Mure so v četrtek v Murski Soboti v evropski tekmi gostili izraelskega podprvaka Macabi iz Haife in  izgubili tudi povratno tekmo  tokrat s 3:2 tako da so s skupinam rezultatom 5:3 napredovali  v nadaljnje tekmovanje nogometaši Macabija iz Haife.

Že danes  se začenja mednarodni nogometni turnir za 4. pokal Občine Odranci. Danes ob  16.30 bo tekma med Odranci in Poletom iz Martina  na Muri,   po prvi polfinalni tekmi  bo ob18.30 še tekma med Beltinci in Nafto 1903. V nedeljo bo v Odrancih na programu  ob 16.30 tekma med petkovima poražencema za tretje mesto in ob 18.30 se bosta petkova zmagovalca pomerila za prvo mesto na turnirju.        

Nogometašice Ženskega nogometnega kluba Pomurje bodo v okviru priprav za  kvalifikacijske tekme v pokalu državnih prvakinj ,ki bo v Pomurju od 7. do 13. avgusta,    v nedeljo ob 17. na igrišču v Bratoncih gostile madžarsko prvoligaško ekipo  Victorie  Haladas.

Lovska družina Prosenjakovci  bo v nedeljo ob 9. pripravila v  Prosenjakovcih  tradicionalno strelsko tekmovanje na glinaste golobe. Tekmovanje bo  posamično in moštveno, najboljše tri posameznike in ekipe  bodo organizatorji tudi nagradili.  

V Strukovcih bodo v nedeljo med 9. in 20. uro pripravili 13. memorial Damjana Vučaka v malem nogometu. Žrebanje parov za ekipe, ki bodo nastopile na turnirju bo nocoj ob 20. na športnem igrišču v Strukovcih, organizator  bo najboljšim trem ekipam podelil tudi pokale in praktične nagrade.

V Vanča vasi   bodo v nedeljo ob 12. uri na programu  12. vaške igre Občine Tišina , ki jih bodo pripravila krajevna društva vključno z Nogometnim klubom Roma. Nastopilo bo  13 ekip, ki se bodo pomerile v širih tekmovalnih preizkušnjah , med njimi bo najbolj športna tekma v slalomu z žogo.

Danes popoldne se bo na igrišču Nogometnega kluba Čarda v Martjancih končal pet  dnevni  Nogometni tabor 2019,  ki ga družno organizirajo v Martjancih z Medobčinsko nogometno zvezo Murska Sobota. Danes  bodo podelili udeležencem praktična darila in pripravili slovesen zaključek tabora na katerem je sodelovalo kar  140 udeležencev.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo danes ob 16.30  v Ribiškem domu v Gradišču  pripravilo ob  mednarodnem  dnevu  šaha ,  tudi šahovski turnir za mladince in člane.  Organizator bo turnir pripravil brez plačila prijavnine, udeleženci pa bodo dobili tudi osvežilno  pijačo in prigrizek.  Najboljši šahisti na turnirju v Gradišču   bodo dobili tudi  praktične nagrade.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.