Domov

Petkov športni napovednik

26 julija 2019 Šport


Igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci  bodo po četrtkovi  prijateljski mednarodni nogometni tekmi proti Šturmu iz Gradca, ko so igrale v Beltincih  3:3  jutri ob 17. gostile v Beltincih  v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi    še avstrijsko ekipo Landhaus  iz Dunaja, ki je bila tretja v minulem avstrijskem prvenstvu.

Nogometaši Mure bodo tekmo  tretjega  kola   prve slovenske nogometne lige Telekom  proti  Domžalam igrali šele  v četrtek  12.  septembra v gosteh.

Začenja  se nova tekmovalna sezona v 2. slovenski nogometni ligi, kjer bosta iz naše pokrajine nastopali dve ekipi. V prvem kolu bo v Lendavi Nafta 1903 pod taktirko  slovaškega trenerja  Mariana Sluke  jutri ob 17.30 gostila nogometaše Brežic. Nogometaši Klima Tranjek Beltinci pa bodo poda taktirko  Radovana Karanovića v prvem kolu  nove sezone druge lige gostovali v Ajdovščini in se tam  prav tako  ob 17.30 pomerili z bivšo prvoligaška ekipo Gorice.

Praznik nogometa bo juri in v nedeljo pri Gradu na Goričkem. Na  nogometnem turnirju bo sodelovalo šest ekip. Jutri prvi dan turnirja bodo po skrajšanem igralnem času v I. skupini na programu naslednje tekme; ob 15. Hodoš – Goričanka Rogašovci, ob 16. Goričanka  –  Tromejnik Kuzma in ob 17. Tromejnik Kuzma – Hodoš. Ob 18. bo tekma Križevci – Kleparstvo Šinko Serdica, ob 19. Grad – Križevci in ob 20. bo zadnja sobotna tekma: Kleparstvo Šinko Serdica – Grad.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo v Lipovcih od nedelje dalje pripravila  evropsko prvenstvo za članice Championship III na katerem bo sodelovalo 7 reprezentanc. Ženska reprezentanca Slovenije bo igrala prvo tekmo v nedeljo ob 18. proti reprezentanci  Francije, drugo tekmo v skupini A bo Slovenija igrala  v sredo 31. julija  ob  18. proti reprezentanci Hrvaške. V B skupini bodo igrale štiri reprezentance., prva hokejska tekma  bo v Lipovcih na programu v nedeljo ob 13.30, ko se bosta pomerili reprezentanci Litve in Slovaške. Tekme bo 31. juliji in do  3. avgusta pa bodo nato sledile odvisno od razvrstitev reprezentanc v A in B skupini.

Teniški klub Murska Sobota bo jutri ob 8. pripravil na teniških igriščih v soboški Fazaneriji tretje rekreativni teniški turnir.

Ob 63. prazniku Občine Ljutomer  bodo na programu tudi številne športne prireditve. Jutri med 8. in 20. uro bodo na letnem kopališču  v Ljutomeru  in v okolici na programu

Športno rekreativne igre.

Ob 14. se bo na letnem kopališču v Ljutomeru  začel turnir v malem  nogometu na travi  in na programu bo tudi tekmovanje v streljanju kazenskih strelov.  Ob 10. se bo začelo  v Ljutomeru tekmovanje v košarki 3 x 3 in tekmovanje trojk.

V športni dvorani v Ljutomeru in na teniških igriščih v Ljutomeru   bo ob  8. turnir v racketlonu.  Turnir v balinanju bo ob Domu starejših občanov v Ljutomeru ob 9.;  v odbojki nas mivki se bo turnir začel na letnem kopališču ob 10., kolesarjenje na  80 in 40 km dolgih progah pa  se bo začelo ob 8..

V Ljutomeru bodo jutri zanimive tudi 8. kopališke igre na vodi,  ki se bodo začele popoldne ob 16. na programu pa bo v Ljutomeru še nekaj drugih športnih aktivnosti prikazali pa bodo na letnem kopališču tudi reševanje utopljenca.

Športna zveza Beltinci bo  v Ižakovcih pripravila  jutri ob 13.00. športne igre krajevnih skupnosti na katerih bo sodelovalo vseh osem krajevnih skupnosti.

V Ižakovcih se bodo udeleženci  športnih iger preizkušali v  nošenju plastenk, v hoji s hoduljami, v vlečenju vrvi, zadevanju stožcev z žogo, pripravili bodo tudi igro presenečenja, finale v vlečenju vrvi pa bo v Ižakovcih jutri  zvečer okrog 19.30.

Medobčinska nogometna zveza Lendava bo   v torek 30. julija ob  17.30 na igrišču  v Odrancih pripravila finalno nogometno tekmo za pokal lendavske nogometne zveze, pomerili pa se bosta ekipi Odranec in Nafte 1903.

Vmes bo  ob polčasu nogometne tekme, okrog 18.15  v Odrancih  slovesna podelitev priznanj najboljšim ekipam strelcem in najbolj discipliniranim ekipam v minulem prvenstvu. Ekipe ki so osvojile  prvo mesto v discipliniranosti bodo dobile za nagrado 10 nogometnih žog, druge ekipe v tem točkovanju bodo dobile  pet žog in tiste, ki so zasedle tretje mesto bodo v Odrancih dobile po tri nogometne žoge. Najboljši strelci: Anej Horvat  iz Turnišča med 15 letniki, Julian Lebar iz Čentibe v medobčinski ligi in Rok Bencik iz Čarde za prvo mesto v pomurski nogometni ligi pa bodo dobili  posebne nagrade za uspešne nogometne igre v minuli sezoni.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.