V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Petkov športni napovednik

2 avgusta 2019 Šport


V Lipovcih že od nedelje poteka evropsko prvenstvo III. skupine v hokeju na travi za članice na katerem sodeluje sedem reprezentanc.  Slovenske hokejistke, ki so bile  uvrščene na turnirju v A skupino so dve uvodni srečanji proti Franciji in  Hrvaški izgubile. Toda prvenstvo še ni končano. Hokejistke Slovenije bodo  svojo tretjo tekmo na prvenstvu  igrale danes ob 12.30 proti reprezentanci Slovaške, jutri ob 11. pa jih čaka še zadnja tekma proti Madžarski, ki je podobno kot Slovenija doslej brez zmage.

V 4. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo  Mura v soboški Fazaneriji  jutri ob 20.10 gostila evropski Maribor, ki pa v prvih treh kolih v slovenski ligi še ni zmagal. O tem kakšna so pričakovanja Mure v prekmursko štajerskem derbiju bosta na današnjem opoldanskem pogovoru  z novinarji povedala  trener Mure Ante Šimundža  in igralec Matic Maruško.

V Beltincih bo v nedeljo ob 17.30 prekmurski derbi v 2. slovenski nogometni ligi, ko se bosta pomerila  Klima Tratnjek Beltinci in Nafta 1903. V prvem kolu so Lendavčani pred domačimi gledalci premagali Brežice, Beltinčani pa so po pričakovanju ostali brez točk proti Gorici, ki je med resnimi kandidati za prvaka.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje bodo danes ob 17. v Bratoncih v zadnji pripravljalni nogometni tekmi pred evropskimi kvalifikacijami, ki bodo v Murski Soboti in v Beltincih gostile  hrvaške prvakinje ekipo Splita.

V Kuzmi na Goričkem  bo  jutri in v nedeljo 13. memorial Milana Sukiča v nogometu.  Jutri prvi dan turnirja bo ob 13. tekma trinajstletnikov   med ekipo Feričanci iz Hrvaške in Tromejnikom iz Kume. Ob 14. se bodo pomerili 8 letniki Tromejnika in soboške Mure.  Ob 15. popoldne bo članska tekma med Gradom in Hodošem, zvečer ob 17. pa se bosta pomerila Serdica in Tromejnik. V nedeljo bodo v Kuzmi na programu tekme članskih ekip za prvo in tretje mesto.

Kasaški klub Ljutomer bo  v nedeljo ob 15. pripravil  v počastitev 63. praznika Občine Ljutomer kasaške dirke na katerih se bo gledalcem v  osmih dirkah predstavilo 67 kasačev, nastopili pa bodo  v posebni dirki tudi  poniji, ki postajajo vse bolj popularni  med gledalci.

V Ljutomeru  bosta posebej zanimivi dve  kasaški dirki in sicer  peta dirka ob 17.15 ko bo na programu  kvalifikacijska dirka za 29. kasaški derbi elitno dirko štiriletnih kasačev. Med vozniki bodo znana imena kasaškega športa v Prlekiji in Sloveniji med katerimi bo Jože Sagaj mlajši, Dušan Zorko, Rene Hanžekovič, Milan Žan in drugi – skupno bo v tej dirki nastopilo deset kasačev.  V šesti dirki  ob 17.45  bo  na 2160 metrov dolgi progi kvalifikacijska dirka za triletne kasače. Med  sedmimi kasaškimi vozniki bo zanimiv tudi dvoboj bratov Janka in Jožeta Sagaja , sicer pa bodo zraven v tej dirki tudi Rene Hanžekovič, Branko Seršen in drugi.

Labda team v Beltincih bo jutri ob 10. pripravil v beltinskem športnem parku finalni turnir v odbojki na mivki, ki  bo privabil številne odbojkarje. Med udeleženci bodo tudi Urban Drvarič, Tin Vrabl,  Blaž Grabar, Uroš Kovačec, Blaž Ajlec,  Miha Žalig in drugi.  Tekmovanje v odbojki na mivki poteka v Beltincih že sedmo leto zapored, letos pa so v predtekmovanju sodelovale samo moške dvojice.

V  sredo 7.   avgusta ob 20.45 bo v soboški Fazaneriji ekipa Ženskega nogometnega kluba Pomurje  igrala prvo kvalifikacijsko tekmo za  uvrstitev v ligo prvakinj proti  Cardiffu iz Walesa. Že v sredo ob 16.  bo v Beltincih  prva tekma med  ekipama Hiberniana  iz Škotske  in  ekipo Nike iz Gruzije.   Sicer pa bomo  o vseh tekmah Pomurk podrobno poročali tudi na Murskem valu.

Slovenska moška reprezentanca v hokeju na travi bo od torka 6.avgusta do  nedelje 11. avgusta v Helsinkih nastopila na evropskem prvenstvu skupine 4, kar bo za slovenske amaterske hokejiste težavno gostovanje.  V prvi tekmi 6. avgusta se bo Slovenija pomerila s Finsko nato pa naslednji dan  z Madžarsko, v  petek 9. avgusta bo Slovenija igrala proti  Norveški in  v nedeljo 11.avgusta bo Slovenija merila moči še s hokejisti Cipra.

Prijatelji rekreacije  bodo imeli v devetih slovenskih  krajih  na voljo za 8. Triglav tek ,ki bo letos 7. septembra na Brdu organizirano vadbo. Ena takih vadb bo tudi v Murski Soboti, ki se bo začela v ponedeljek 5. avgusta  ob  19. na atletskem stadionu pri Osnovni šoli I v Murski Soboti.  Vadba bo na programu dvakrat tedensko, v Murski Soboti pa jo bo vodil Boris Kaučič.

Pomurski poletni festival, ki  bo v Veliki Polani  od sobote 3. avgusta do sobote 10. avgusta bo obiskovalcem ponudil  tudi nekaj zanimivega športnega programa. Jutri ob 14. bo v Veliki Polani kolesarjenje po kolesarski poti evropske Amazonke. Prireditev ima naslov »Vsi klačimo s Pücki« V ponedeljek  ob 16. bo v Veliki Polani  tekmovanje v balinanju, ekipe  bodo lahko imele po dva člana.  Iz ponedeljkovega programa velja  še povabilo na večerno nogometno tekmo med predstavniki medijev  in predstavniki občin, tekma se bo v Veliki Polani  začela ob 17.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.