V etru
Od petka do petka
Domov

Petkov športni napovednik

7 aprila 2017 Šport


Plavalni klub Zdravilišče Radenci bo danes ob 11.30 pripravil na 25 metrskem bazenu  in na petih progah  v  Radencih območno tekmovanje  pomurskih osnovnih in srednjih šol v plavanju. Skupno je za plavanje prijavljenih 80 tekmovalcev. Tekmovanje bo razdeljeno za registrirane in neregistriran plavalce, ki bodo plavali na 50 in 100 metrov, moštveno  bo tekmovanje potekalo v štafetah 8 x 25 metrov prosto.

Športno društvo Videm bo jutri ob 12.uri pripravilo 15. Blaguški tek, ki se točkuje za udeležence za štajersko koroški pokal v rekreativnih tekih in sočasno tudi v akciji Slovenija teče za zdravje. Glavni tek članov in članic  na Blaguškem teku  se bo začel ob 14.uri, člani bodo tekli na 9 in članice na 6  km dolgi progi. Med 12. in 13. uro bodo otroški teki na progah dolgih od 300 do 2000 metrov. Po glavnem teku bo ob 16.uri na 15. Blaguškem teku še občinski tek.

Košarkarice Pomurja bodo v 17. kolu mednarodne košarkarske lige LPI.si jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostile  ekipo Kranjske Gore.

Strelsko društvo Štefan Kovač  – trap iz Murske Sobote bo jutri ob 9.uri pripravilo na strelišču  pri Büdinskem mlinu v  Rakičanu prvo kolo prve državne lige, vzhod v streljanju z lovsko puško šibrenico. Nastopilo bo 8 strelskih ekip med njimi bodo tudi strelci Murske Sobote in Gornje Radgone. Žal bodo soboški strelci zaradi poškodbe olimpijca Boštjana Mačka jutri v Rakičanu tekmovali oslabljeni.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je na 14. steznem strelišču v Murski Soboti  že od včeraj dalje organizator finalnega regijskega  tekmovanja v streljanju z zračno puško za cicibane, mlajše pionirje in pionirje. Skupno je za strelsko tekmo prijavljenih  11 strelskih društev  iz severovzhodne regije.

V  21.kolu  druge vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice bodo Ljutomerčanke jutri ob 18.30 gostovale pri Prevaljčankah. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bo II. ekipa Prevalj v soboto ob 15.30 gostila odbojkarice Murske Sobote. Murania bo jutri ob 18.uri v telovadnici dvojezične srednje šole v Lendavi gostila odbojkarice Mežice  , II. ekipa Keme pa bo že nocoj ob 18.30 v Puconcih gostila odbojkarice II. ekipe Kostmana iz Slovenj Gradca.

V 22. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane  bodo Radenci  jutri ob  16.uri v športni dvorani v Radencih gostili  odbojkarje II. ekipe Maribora.

V  20. kolu v drugi slovenski nogometni ligi bo  jutri ob 16.30 v Veržeju tekma: Farmtech Veržej – Triglav Kranj.

V 18.kolu v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod bo osrednja pozornost namenjena sobotni večerni nogometni tekmi v Lendavi, kjer se bosta ob 19.uri pomerila: Nafta 1903 in soboška Mura, kar vse diši po nekdanjem prvoligaškem derbiju teh dveh ekip. Jutri popoldne ob 16.uri  bo v Ljutomeru še tekma: Avto Rah Ljutomer- Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma.  V nedeljo ob 10.30 bo tekma:  Rakičan – Križevci v Prekmurju, popoldne ob  16.uri pa bodo še naslednja srečanja: Čarda  Martjanci – GMT Bogojina, Polana – Hotiza, Grad – Odranci in Luš Beltinci – Turnišče.

V 2. slovenski kadetski nogometni ligi, vzhod bo  jutri ob  14.uri v soboški Fazaneriji tekma: Mura – Malečnik ob 16.uri pa bo še mladinska tekma med Muro in Malečnikom. Vipoll iz Veržeja bo v kadetski ligi  v nedeljo ob 14.uri gostil Brežice, ob  16.uri pa bo še mladinska nogometna tekma: Vipoll Veržej – Brežice.

V 17. kolu v 2. slovenski rokometni ligi za člane bo radgonski Arcont  jutri ob 19.30 v Radencih gostil Grosuplje. Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote   bodo  jutri ob 18.uri gostovali  pri Ajdovščini.

Kolesarski center Murani v Čentibi  bo jutri med 9. in 12.uro pripravil v Kolesarskem centru Murania po vzoru smučarskih tokrat kolesarski sejem. Organizatorji bodo na kolesarskem sejmu  ponudili tudi prodajo rabljenih koles, na voljo bo hitri kolesarski servis in obiskovalci bodo lahko  spoznali tudi novosti s področja kolesarstva.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo  danes ob 16.30 pripravilo v klubskih prostorih mladinski hitropotezni šahovski turnir za mesec april.

V Hotelu Diana  v Murski Soboti se je včeraj začelo  tekmovanje v prvi ženski državni šahovski ligi, kjer nastopajo tudi šahistke Radenske Pomgrada. Sinoči je bil v Murski Soboti dvoboj med Radensko Pomgradom in Celjem, ki se je končal z 1,5:1,5.  Danes ob 17.uri  bodo soboške šahistke igrale proti Kranjčankam.  Ligaško  šahovsko tekmovanje  bo trajalo do nedelje. Jutri  ob 11.uri se bo začelo  v Murski Soboti  še dvodnevno  tekmovanje v 2. slovenski ženski šahovski ligi, kjer bo sodelovalo skupno  20 ekip med njimi bodo tudi šahistke  Gornje Radgone in lendavske Rokade.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.