Domov

Petkov športni napovednik

16 avgusta 2019 Šport


Prihajajoči konec tedna bodo v ospredju številne nogometne tekme saj bodo nogometaši   po sredinih pokalnih nogometnih tekmah zdaj na delu  tudi v ligaškem tekmovanju.

V 6. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  bo v  nedeljo ob 18. v soboški Fazaneriji tekma med Muro in Rudarjem iz Velenja, v katerem so bili v zadnjem obdobju pa čeprav smo na začetku sezone številni kadrovski pretresi.

V 4. kolu 2. slovenske nogometne lige bosta obe pomurski ekipi gostovali. Klima center Beltinci bo gostovala jutri ob 17. pri ekipi Kalcer Radomlje, Nafta 1903 iz Lendave pa bo v nedeljo ob 19. gostovala na Bonifiki pri Kopru, kjer uspešno igra tudi nekdanji igralec Mure Dare Vršič.

V  prvem kolu prve slovenske  mladinske nogometne lige bo Mura v nedeljo ob 17. gostovali pri ekipi Iliriji, kadeti Mure pa bodo proti Iliriji v Ljubljani igrali že ob 15.

V prvem kolu prve slovenske nogometne lige ,vzhod U – 15 Mura jutri ob 11. v soboški Fazaneriji gostila vrstnike iz Maribora. Beltinčani bodo v nedeljo ob 11. v Gančanih igrali proti ekipi Dravograda,  Vipoll iz Veržeja pa bo jutri ob 11.  gostoval pri mariborskem Taboru.

V prvem kolu 2. slovenske kadetske nogometne lige, vzhod bo Nafta 1903 že danes ob 15.30 v Lendavi gostila ekipo Rogaške/Rogatca. Vipol bo v nedeljo ob 15.30 gostil Tabor iz Maribora, Beltinčani pa bodo gostovali pri ekipi Šampiona na Vranskem.  Mladinske ekipe  Nafte bodo igrale proti Rogaški/Rogatcu  danes šele ob 17.30, mladinci Vipolla bodo proti Taboru iz Maribora igrali v nedeljo ob 17.30 in Šampion bo gostil Beltinčane jutri ob 15.30.

Začenja se nova sezona v 14. članski pomurski nogometni ligi, ki bo za gledalce izjemno zanimiva.   V prvem kolu bo  jutri ob 16. tekma Turnišče – Črenšovci, v nedeljo ob 10.30 bo tekma: Rakičan – Olimpija Dolga vas. Popoldne ob 17.30 pa bodo tekme: Bogojina – Polana, Križevci –  Goričanka Rogašovci , Grad- Tromejnik Kuzma, Radenska Slatina – Aluvar Gančani in Hotiza – Čarda Martjanci.

Nogometni klub Rakičan bo  jutri ob 8. in ob 13. pripravil  v Rakičanu mednarodni nogometni turnir za selekciji u – 9  in U – 11. Mladi nogometaši stari 9 let bodo imeli turnir ob 8.,  starejši nogometaši kategorije U – 11 pa bodo imeli v Rakičanu nogometni turnir ob 13.

Klub malega nogometa Prosečka vas bo danes zvečer ob  18. pripravil v Prosečki vasi tradicionalno tekmovanje  v streljanju kazenskih strelov – penalov. Prijave bodo organizatorji v Prosečki vasi zbirali neposredno pred začetkom tekmovanja.

Hokejski klub Moravske Toplice bo od ponedeljka 19. do petka 23. avgusta v Moravskih Toplicah pripravil že 13. leto zapored  tradicionalni hokejski tabor.  Organizator tabor priporoča fantom in dekletom do 16. leta starosti, na taboru pa bodo mladi zraven hokeja spoznavali tudi druge značilnosti športnih panog.

Ob ponedeljkih in sredah ob 19. uri pa poteka organizirana vadba tekačev za sodelovanje na 8. Triglavovem teku, ki bo prvo soboto v septembru v osrčju protokolarnega objekta Brdo pri Kranju.  Priprave tekačev potekajo v 9 slovenskih krajih, v Murski Soboti jih vodi  Boris Kaučič.

Kegljaški klub Radenska   je že razpisal tradicionalni mednarodni kegljaški turnir »Tri srca« ,ki bo na programu na kegljišču v Radencih od prihodnje sobote 24. avgusta do sobote 7. septembra. Organizator je za najboljše posameznike v moški in ženski konkurenci pripravil tudi denarne nagrade.  Tekmovanje bo na programu ob delavnikih med 13. in 22. uro ter ob sobotah in nedeljah med 10. in 22.uro.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  bo v ponedeljek 19. avgusta ob 19. pripravila v prostorih Medobčinske nogometne zveze  v Slovenski ulici 25 v Murski Soboti  podelitev nagrad za tekmovalno sezono  sezoni 2019/2020. Prvo mesto v minuli sezoni je osvojila ekipa Old boysov  iz Murske Sobote, v ponedeljek pa bo na programu tudi žrebanje parov za novo sezono v veteranski ligi malega nogometa.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.