Domov

Petkov športni napovednik

23 avgusta 2019 Šport


Hokejski klub Lipovci bo jutri in v nedeljo pripravil v hokejskem centru Lipovci tradicionalni mednarodni turnir v hokeju na travi v treh starostnih kategorijah. Tako bo nastopilo osem ekip v starostni kategoriji U – 10 in  10 ekip v starostni skupini U – 14. Najbolj pa bo zanimivo kaj bodo na turnirju prikazali veterani iz Subotice, Zrinjevca, Trsta, Marathona iz Zagreba in ekipe Hungaryan, skupno je prijavljenih kar 7 veteranskih ekip.  Jutri se bodo prve tekme začele ob  9. in bodo trajale na dveh igriščih do 18.ure. Zvečer bodo v Lipovcih pripravili hokejsko noč . V nedeljo se bo turnir nadaljeval ob 9. in tekme bodo trajale  do 16.ure,ko bo na programu podelitev medalj in pokalov najboljšim hokejskim ekipam. Skupno je za dvodnevni hokejski turnir prijavljenih blizu 250 hokejistov  iz šestih držav med udeleženci so tudi slovenski klubi: Triglav Predanovci, Moravske Toplice in Lipovci.

Hokejski klub Moravske Toplice  bo danes ob  15.30 v Moravskih Toplicah pripravil zaključek hokejskega tabora za leto 2019,ki ga je obiskovalo 16 mladih. Ob koncu hokejskega tabora se obeta v Moravskih Toplicah tudi pester program aktivnosti.  

 V Prlekiji  bodo  v nedeljo ob  15.  kasaške dirke v okviru kmetijskega sejma Agra. V   Ljutomeru  bo skupno 10  dirk nastopilo pa bo kar 67 kasačev iz celotne Slovenije.  Največ zanimanja bo za kvalifikacijsko dirko za državno prvenstvo triletnih kasačev, kjer bodo med vozniki Janko Sagaj z Analinom, Branko Srešen z Varelejem HB in Marko Slana s Frodo S.  V preostalih dirkah bo  zanimiva že uvodna, ko bodo nastopili prvič v letu 2019 dveletni kasači  skupno bo na startu kar sedem kasačev. V preostalih dirkah bodo med vozniki tudi izjemno uveljavljeni kasaški vozniki: Marko in Mitja Slavič, Jože Sagaj  in Rene Hanžekovič tako da se obeta pestro nedeljsko popoldne.

V 7.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo  jutri ob 20.15 Mura gostovala  pri ljubljanski Olimpiji. V slovensko prestolnico bo odpotovalo tudi precej navijačev soboške Mure, ki napovedujejo ,da jih bo v podporo Muri v Stožicah blizu 2000.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Pomurje  Beltinci bodo v 2. kolu slovenske lige z novim – starim trenerjem Sandijem Bauerjem,  po slovesu Nuša Ladinek,   v nedeljo ob 11. v Bratoncih  gostile  Cerklje.

V 5.kolu 2. slovenske nogometne lige bosta obe pomurski ekipi igrali pred domačimi gledalci. Nafta 1903 bo jutri ob 17. v Lendavi gostila Kikindo Dravo s Ptuja. Beltinčani bodo v svojem športnem parku jutri ob 17. gostili Koroško/Dravograd.

Z novo sezono začenjajo tudi tretjeligaši,  kjer bodo iz sveta ob Muri nastopile štiri ekipe. V prvem kolu 3. slovenske lige vzhod bo jutri ob 17. pomurski derbi v katerem bo Veržej gostil Odrance. Avto Rajh Ljutomer bo jutri gostoval pri nogometaših Zreč, Radgončani pa bodo gostovali v prvem kolu  pri ekipi Kety emi Bistrica.

V 2. kolu pomurske nogometne lige bodo vse tekme v nedeljo. Najprej bo že ob 10.30 tekma Rakičan – Bogojina, popoldne ob  17. pa bodo igrali: Olimpija Dolga vas – Črenšovci, Čarda Martjanci – Turnišče, Aluvar Gančani . Hotiza, Tromejnik Kuzma – Radenska Slatina, Goričanka Rogašovci – Grad in Polana – Križevci.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota bo v ponedeljek 26. avgusta ob 13.na sedežu zveze opravila žrebanje parov za 2. kolo pokalnega tekmovanja.

Od  torka 27. avgusta do nedelje prvega septembra bo na letališču v  Murski Soboti  potekalo  odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, ki bo sočasno tudi generalka za svetovno prvenstvo, ki bo med 19. in 26. septembrom leta 2020 v Sloveniji. Načrtovanih je devet poletov v različnih panogah, jutranji poleti se bodo začeli  ob 6. in večerni ob 18. Skupno je za prvenstvo prijavljenih 40 balonarskih ekip iz 17 držav, udeležba je tako množična zaradi tega ker bi piloti radi dodobra spoznali pogoje letenja nad pomursko pokrajino. Med piloti bo tudi Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci, ki je bil na lanskem državnem prvenstvu tretji, organizator letošnjega   državnega prvenstva  je Balonarski klub Roto Murska Sobota.

V nedeljo ob 8.45 bo drugi letošnji tek po stopnicah za pokal Slovenije, tokrat  bo tekači tekli na stolp Vinarium v Lendavi.  Prvi  letošnji tek so pripravili člani Športnega društva Radenci z naslovom »Norci na  štengah v Gornji Radgoni«.  V Lendavi bo tek za udeležence od 15. do 85. leta starosti in to v treh kategorijah  ki  bodo  tekli   po  240 stopnicah na Stolp Vinarium v Lendavi.

Kegljaški klub Radenska bo od jutri do sobote 7. septembra  na kegljišču Vikenda v Radencih pripravil tradicionalni  mednarodni kegljaški turnir  »Tri srca« . Tekmovanje se bo začelo  jutri  in v nedeljo ob 10., ob delavnikih do prihodnje sobote pa bo tekmovanje potekalo med 13. in 22. uro. Tekmovanje bo potekalo v moški in ženski konkurenci, trije najboljši posamezniki bodo  ob koncu dobili tudi denarne nagrade.

Namiznoteniški klub Sobota bo v sredo 28. avgusta ob 11. pripravil v športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota prvo srečanje članov Namiznoteniškega kluba Sobota in uporabnikov Varstveno delovnega centra Murska Sobota. 

Šahovsko društvo Gornja Radgona bo jutri ob 10. pripravilo 5. mladinski  šahovski turnir za pokal Pomurskega sejma. Šahovsko tekmovanje bo v bifeju na balinišču v Športnem parku v Gornji Radgoni, tekmovanje pa bo v treh starostnih kategorijah.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.