Domov

Petkov športni napovednik

30 avgusta 2019 Šport


Nad pomursko pokrajino že  od srede dalje poteka odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni na katerem sodeluje  37 posadk iz 16 držav. Med tekmovalci nad pomursko pokrajini  so tudi tekmovalci iz Kitajske, Brazilije, Združenih držav Amerike, Rusije in drugih držav.  Poleti so na programu  ob 6. zjutraj  in zvečer ob 18. največkrat s soboškega letališča na njem pa nastopata tudi  Branko Ambrožič in Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci, za   Balonarski  klub Roto iz Murske Sobote   pa tekmuje  Radoš Švagelj. Tako kakovostna udeležba na odprtem državnem prvenstvu je zaradi tega, ker je tekma  predpriprava   za svetovno prvenstvo, ki bo  od 19. do 26. septembra  v letu 2020 nad pomursko pokrajino.  Organizator tekmovanja je Balonarski klub Roto iz Murske Sobote z ostalimi deležniki. Slovesni zaključek prvenstva bo v nedeljo  ob  12. na dvorišču dvorca Rakičan.

Namiznoteniški klub Sobota bo jutri in v nedeljo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  pripravil 5. memorialni turnir v namiznem tenisu v spomin na starejšega Mirka Ungerja izjemnega športnega delavca na področju namiznega tenisa.  Jutri ob 9. bo uvodoma  50. odprto prvenstvo Murske Sobote za najmlajše kadete, ki se bo začelo ob 9. popoldne ob 14. pa bodo nastopili še kadeti in mladinci, skupno je prijavljenih 99 tekmovalcev  iz 14 klubov iz Hrvaške in Slovenije.  V nedeljo ob 10. pa se bo začelo tekmovanje za člane in članice ter veterane.

Avto moto društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote bo na 1350 metrov dolgi progi v Mačkovcih na Goričkem v nedeljo ob 10. pripravilo dirko za državno prvenstvo v motokrosu za  sezono 2019. Organizator pričakuje na tekmovanje na odlično progo v Mačkovce  okrog 100 tekmovalcev med njimi bosta tudi dva domača tekmovalca. V kategoriji MX 125 bo  na  motorju znamke KTM nastopil Anej Ilič iz Hrastje Mote v kategoriji  MX open pa bo na kawasakiju tekmoval  še  Niko Topolovec.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo  jutri ob 9.uri pripravilo na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu državno prvenstvo v streljanju na glinaste golobe za veterane. Tekmovalci bodo morali biti stari nad 50 let in bodo razdeljeni v  starostne  kategorije, skupno  jih čaka na tekmi 75  strelov,  torej trikrat po 25 letečih tarč.

V 8.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo soboška Mura  jutri ob 20.15 zvečer gostovala v Kidričevem pri ekipi Aluminija, ki je veliko presenečenje letošnjega prvenstva.  Na lestvici  vodi Aluminij  s 15.točkami in  je brez poraza, Mura na četrtem mestu ima 12 točk in tekmo manj in je tudi brez poraza, žal  bo v Kidričevem zaradi rdečega kartona proti Olimpiji pri Muri  manjkal Luka  Šušnjara.

V 6.kolu 2. slovenske nogometne lige  bo Klima Tratnjek Beltincih jutri ob 19. gostovala na Bonifiki pri Kopru, Nafta 1903  bo jutri  že ob 17. igrala  v gosteh proti  Rolteku Dobu.

V 2. kolu v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod  bodo jutri ob  17. Odranci pred domačimi gledalci  gostili Kety emmi Bistrico, Avto Rajh Ljutomer  bo gostil ob 17. Šmartno. Veržej bo jutri ob 17. gostoval pri Dravinji v Slovenskih Konjicah, Radgona pa bo gostovala pri ekipi Šampiona.

V 3.kolu pomurske nogometne lige, kjer nastopajo številni nekdanji tretjeligaši, bo prva tekma že danes ob 17, ko bosta v Radencih igrala: Radenska Slatina in Goričanka Rogašovci, jutri ob 17. bo tekma Črenšovci – Čarda Martjanci in v nedeljo ob 17. bodo igrali: Bogojina – Olimpija Dolga vas, Križevci – Rakičan, Grad – Polana, Hotiza – Tromejnik Kuzma in Turnišče – Aluvar Gančani.

Nogometni klub Kema Puconci bo jutri v  okviru delovanja Nogometne šole Kema  pripravil nogometni turnir za mlajše selekcije. Med 8. in 13. uro bodo igrali  9  in 11 letniki , med 14. in 19.uro pa bodo igralci v Puconcih turnir mladi 13 letniki.

Nogometni klub Gančani  bo  jutri pripravil v Gančanih nogometni turnir za igralce kategorije U – 7, ki bodo igrali ob 13.30, ob 9. bodo igrali 9 letniki in sočasno bodo igrali tudi igralci starostne kategorije U – 11.

Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote ,ki začenja z novo  sezono v dveh prvih državnih B ligah v moški in ženski konkurenci  bo tudi ta konec tedna pripravil na kegljišču Vikenda v Radencih  mednarodni turnir »Tri srca« v moški in ženski konkurenci.  Jutri in v nedeljo bodo kegljaške tekme po 120 lučajev mešano  med 10. in 22. uro, zaključek turnirja bo v Radencih  v soboto 7. septembra. Trenutno vodita v Radencih Mitja Marin iz Korotana s 566. keglji in Sonja Tibaut iz Radenske s 498. podrtimi keglji.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih  Murska Sobota bo  v soboto ob 8. pripravilo v športnem centru v Lipovcih maraton v vrtnem kegljanju za slepe in slabovidne. Za  tekmovalni preizkušnjo, ki bo trajala 12 ur  je  prijavljenih osem ekip iz  soboškega medobčinskega društva pa bodo nastopile tri ekipe s po tremi tekmovalci.

Športno društvo Gornji Slaveči na Goričkem bo  jutri med 10. in 18.uro pripravilo v Športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih  turnir v odbojki na mivki. V ekipi bodo lahko nastopili po trije igralci v ekipi, prijave pa zbira v imenu društva Damir Hajdinjak, tri najboljše ekipa bodo dobile pokale.

Strelsko društvo Lendava, ki ga zdaj vodi predsednik Danijel Tkalec bo danes in jutri pripravilo na strelišču v Lendavi  22.  tekmovanje s standardno in serijsko zračno puško za prehodni pokal Strelskega društva Lendava.  Tekmovanje bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci in to danes med  14. in 20.uro ter  jutri od 8. do 14.ure.

Teniški klub Murska Sobota bo jutri v soboški Fazaneriji ob 9. pripravil 4. letošnji rekreativni turnir. V nedeljo ob 9.  bo na programu pomursko prvenstvo v teniških dvojicah.  Sicer pa imajo v Murski Soboti prihodnjo soboto 7. septembra na programu teden tenisa, ko bo na programu tudi pomursko moštveno prvenstvo.

Turistično kulturno športno društvo Ivanovci bo  jutri ob 10. z začetkom pred vaško gasilskim domom Ivanovci pripravilo 13. Ivanocijev pohod na 10 km dolgi progi.

Športni napovednik tekmovanj  za Murski val pripravlja Tonček Gider.