V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Petkov športni napovednik

5 septembra 2019 Šport


Športno kulturno turistično društvo Kroške tikvi bo  jutri ob 9. v Krogu s startom in ciljem na igrišču Kluba malega nogometa Krog pripravilo 8. Bezgov tek, ki se tudi letos točkuje za pomurski pokal v rekreativnih tekih. Med 9. in 10. uro bodo tekli v Krogu mladi  na progah dolgih od 250 do 1000 metrov. Člani bodo imeli začetek teka ob 11., čaka pa jih 8 km dolga proga, članice bodo v Krogu tekle z začetkom  podobno kot člani  ob 11. na  krajši 5 km dolgi progi. Za najhitrejše tekače so  v Krogu pripravili  medalje za starejše tekače in pisna priznanja za mladino.

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo imeli zaradi  današnje  večerne reprezentančne tekmi proti Poljski in ponedeljkove proti Izraelu  v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo prosto.  Prvenstvo  v prvi slovenski  ligi se bo nadaljevalo šele  v nedeljo 15. septembra ob  18.  ko bo Mura v Murski Soboti gostila Tabor iz  Sežano in teden dni pozneje 22. septembra še Celje.   

V 7.kolu v drugi slovenski nogometni ligi bo  Nafta 1903 jutri ob 16.30 v Lendavi gostila ekipo Vitanest Bilje,  Beltinčani bodo pred domačimi gledalci jutri  gostili ob 16.30  ptujsko Dravo.

V 3.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo jutri ob 16.30 Veržej gostil pred domačimi gledalci, po hudem porazu v Slovenski Konjici,  tokrat ekipo Podvincev. V Gornji Radgoni bo jutri ob 16.30  Radgona v pomurskem derbiju gostila Odrance, kjer pa so gostje veliki favoriti za vse tri  točke.  Avto Rajh Ljutomer  bo jutri gostoval pri ekipi Korotana na Prevaljah.

V 3. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje  v nedeljo ob 11. gostovale pri ekipi Maribora. V 3. kolu slovenske ženske lige U – 17  bo  jutri ob 11. v Bratoncih tekma med Pomurjem in Mariborom.

V 5.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo  Vipoll jutri ob 11. gostil v Veržeju nogometaše Rudarja iz Velenja, Aluvar Gančani bo v nedeljo ob 11. v Gančanih igral proti ekipi Šampiona iz Celja, Mura  bo jutri gostovala v Slovenski Bistrici pri ekipi Kety Emmi Slovenska Bistrica.

V4.kolu pomurske nogometne lige  bodo vse tekme v nedeljo. Uvodna tekma ob 10.30 bo med Rakičanom in Gradom. V ostalih srečanjih  bodo v nedeljo popoldne ob 16.30  igrali: Olimpija Dolga vas – Čarda Martjanci, Aluvar Gančani – Črenšovci, Tromejnik Kuzma – Turnišče, Goričanka Rogašovci – Hotiza, Polana – Radenska Slatina in  Bogojina  – Križevci.

V Predanovcih se bo jutri ob 10.  začel 11. mednarodni memorial v spomin na igralca hokeja na travi  Saše Fajsa. Letos bo udeležba nekoliko skromnejša a vendar bo v Predanovcih jutri in v nedeljo  turnir  za mlade v starostnih kategorijah U – 10, U – 12, U – 14 in U – 16 ter v kategoriji veteranov. Letos so prijavljeni hokejisti iz  Slovaške, Avstrije in Slovenije. Turnir v hokeju na travi ,ki ga pripravlja Hokejski klub Triglav,  bo končan v nedeljo okrog 17.ure.

Krajinski park Goričko bo  jutri ob 9. pripravil z začetkom pred gradom Grad na Goričkem 14. mednarodni kolesarski rekreativni maraton  Trideležni park Goričko . Raaab – őrseg.  Za kolesarske rekreativce  so organizatorji pripravili dve progi, krajšo dolgo  53 km, ki bo delno  speljana tudi po Avstriji in Madžarski, cilj pa bo pri Gradu na Goričkem. Daljša proga bo dolga 93 km in bo tudi speljana po Avstriji in Madžarski. Vsi udeleženci kolesarskega  maratona bodo na cilju dobili tudi malico vmes pa bodo za kolesarje  na voljo tudi okrepčila.

Olimpijske komite Slovenije združenje športnih  zvez , Občina Moravske Toplice in Občinska športna zveza bodo danes ob  12. v prostorih sejne sobe Občine Moravske Toplice  v Kranjčevi 3 opravili  slovesen podpis pogodbe  med Olimpijskim komitejem Slovenije  in Občinsko športno zvezo Moravske toplice, kajti v prihodnje bo ta zveza opravljala naloge regijske pisarne olimpijskega komiteja za 27 pomurskih občin,.

Na kegljišču Vikenda v Radencih bo danes in jutri sklepni del  mednarodnega kegljaškega turnirja »Tri srca » v moški in ženski konkurenci, kot priprava za tekmovanje v državnih kegljaških ligah.  Danes se bo kegljaški  turnir začel ob 11.uri, jutri zadnji dan pa se bodo zadnje kegljaške tekme v Radencih začele ob 12.uri.

Zelo bogato ponudbo bodo imeli ob koncu tedna tudi prijatelji pohodništva. Jutri ob 9.30 bo  na programu  19. pohod Gostilne Marič v Sebeborcih na 12 km dolgi progi.

V Kuštanovcih na Goričkem bo jutri ob 15. popoldne 10. Meklarski pohod, ki ga pripravlja Športno društvo Kuštanovci, proga bo dolga 10 km, začetek pa bo v športno rekreacijskem  centru v Kuštanovcih.

Društvo za razvoj in promocijo  turizma  Občine Grad » Skouriš« bo v nedeljo ob 9. pred vaško gasilskim domom Radovci pripravilo   Pohod po graščakovi poti na 13 km dolgi progi.

V Hotelu Diana v Murski Soboti  se bo danes ob 17. začelo tekmovanje v dveh šahovskih ligah. V državni elitni šahovski  ligi, kjer nastopa 10  najboljših slovenskih ekip bo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  v prvem kolu igrala proti Šahovskemu klubu Ig. Za Železničarski šahovski klub Maribor bo na prvi deski igral Turniščan Boris Markoja, Mariborčani pa bodo v prvem kolu igrali proti Impolu iz Slovenske Bistrice.

V prvi članski šahovski ligi pa bo v Hotelu Diana   danes ob 17. Rokada iz Lendave igrala proti Žalcu, II. ekipa Radenske Pomgrada pa bo igrala proti Zagorju. V Pomurju bodo šahisti odigrali tri kola potem pa se bo  ligaško tekmovanje nadaljevalo na Ptuju.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.