Domov

Petkov športni napovednik

27 septembra 2019 Šport


V 12.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo  soboška Mura po sredinem gostovanju pri ekipi Brava in osvojeni točki ob izidu 3:3  jutri ob 20.15 v soboški Fazaneriji  pri nogometni Muri gostovala nogometna ekipa Domžal. 

V  11.kolu v 2. slovenski nogometni ligi bosta obe pomurski ekipi igrali pred domačimi gledalci. Nogometaši Tratnjek Klime Beltinci bodo  jutri ob  15.30 gostili nogometaše Rogaške. Nafta 1903 bo v nedeljo ob 15.30 v športnem parku v Lendavi gostila Jadran iz Dekanov.

V 6.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo Avto Rajh Ljutomer jutri ob 16. gostil Radgono. Veržej bo jutri ob 16. gostoval pri Zrečah, Odranci pa bodo v nedeljo ob 16. gostovali pri  Podvincih.

V 6.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo ekipa None Pomurje iz Beltinec  jutri ob 16. gostovala pri ekipi Ajdovščine. V prvi slovenski ligi U – 17 pa bodo dekleta Pomurja  v nedeljo ob 14.  v gosteh igrala proti ekipi Primorja v Ajdovščini.

V 8.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo Mura jutri ob 11. v soboški Fazaneriji gostila Aluvar Gančane. Vipoll iz Veržeja  bo jutri gostoval pri mladih nogometaših Maribora.

V 8.kolu 2. slovenske kadetske nogometne lige, vzhod bo jutri ob 11. na Hotizi tekma Nafta 1903 – Tabor Maribor. V nedeljo ob 14. bo Ketty Emi Slovenska Bistrica gostila  Beltinčane, Vipoll pa bo v nedeljo ob 14.  v Veržeju gostil Šamipion iz Celja. V 2. slovenski mladinski ligi, vzhod bo na Hotizi  Nafta 1903 jutri ob 13. igrala proti Taboru iz Maribora, v nedeljo ob 16.tih pa bodo Beltinčani gostovali pri ekipi Ketty Slovenska Bistrica, Vipoll  bo v Veržeju ob 16. igral proti Šampionu iz Celja.

V 7.kolu pomurske nogometne lige bosta jutri ob 16. dve srečanji. Radenska Slatina bo v Radencih gostila Križevce, Črenšovci pa bodo merili moči z ekipo Polane. V nedeljo ob 16. bodo naslednje nogometne  tekme: Grad – Olimpija Dolga vas, Hotiza – Bogojina, Turnišče – Rakičan, Čarda Martjanci – Goričanka Rogašovci in Aluvar Gančani – Tromejnik Kuzma.

Rokometni klub Arcont iz Gornje Radgone, ki s člansko ekipo nastopa v 2. slovenski rokometni ligi bo v soboto ob 18. v prostorih Osnovne šole Gornja Radgona s posebno proslavo zaznamoval  60 letnico delovanja. Ob tej priložnosti bodo posameznikom in organizacijam podelili plakete, priznanja in zahvale za njihov prispevek  pri delovanju Rokometnega kluba Arcont Gornja Radgona.

Športna zveza Puconci bo v okviru akcije » Slovenija kolesari«  v  nedeljo v Puconcih pripravila 19. kolesarski maraton  Občine Puconci. Kolesarji bodo imeli na voljo štiri  proge,  najkrajšo dolgo 17 km, najdaljša proga bo dolga 67 km, srednji dve pa bosta kolesarjem ponudili po 30 in 50 km kolesarjenja. Začetek kolesarskega maratona bo v nedeljo ob 10. 30  pred občinsko zgradbo, prireditev v Puconcih  družno pripravljajo ob športni zvezi še Športni klub Triglav Predanovci in Osnovna šola Puconci.

V  prvi B slovenski kegljaški ligi za člane bo jutri ob  15.30 Radenska iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih gostila  II. ekipo mariborskega Konstruktorja. Kegljavke.  Radenske  bodo ta konec tedna proste.  V 3.kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod za člane bo Lendava na kegljišču v Radencih  v nedeljo ob 13. gostila II. ekipo Slovenskih Konjic.

Judo sekcija ljutomerskega Partizana  bo z Judo Prlekijo  v novi športni dvorani ŠIC-a  jutri ob 10. pripravila odprto tekmovanje v judu za pokal Prlekije.  Dve tekmi se bosta šteli tudi za točkovanje Judo zveze Slovenije. Ob 10. bodo začeli s tekmovanjem  mlajši kadeti starostne kategorije U – 16, dečki starostne kategorije  U – 14 pa bodo imeli v Ljutomeru tekmovanje po tekmi mlajših kadetov. V popoldanskem času bo v Ljutomeru še tekmovanje v starostni kategoriji U – 12, ki pa se ne točkuje za lestvico Judo zveze Slovenije. Organizator pričakuje  v Ljutomer okrog 250 judoistov.

V  slovenski ligi v hokeju na travi za člane  bo v nedeljo ob 16.30 v Moravskih Toplicah tekma med gostitelji in Lipovci.

Športna zveza  Moravske Toplice bo v okviru evropskega tedna športa  danes ob 9.tih pripravila na Osnovni šoli Fokovci mini olimpijado mladih za osnovne šole iz Občine Moravske Toplice, jutri ob 8. bo v Noršincih 2. tekma za Lajošev memorial v vrtnem kegljanju, ob 9.tih pa bo v Moravskih Toplicah teniški turnir dvojic za pokal Občine Moravske Toplice.

Športna zveza  Lendava bo danes in jutri pripravila dan odprtih vrat, kjer se bodo predstavila številna društva s svojo aktivnostjo. Strelsko društvo Lendava bo predstavilo strelski šport  danes med 10. in 20. uro. Lokostrelski klub Lendava bo predstavil  tehnike in prikaz lokov danes med 13. in 16.uro. Odbojkarski klub Lendava bo med 16.30 in 18.uro pripravil prikaz treninga.  Judo klub Lendava bo prikazal trening juda med 17. in 19. uro, Klub borilnih veščin Lendava  bo pripravil predstavitev juda  med 17. in 19.uro v Dvojezični srednji šoli, kjer bo tudi prijateljska košarkarska tekma med ekipo Lindau in Murskim Središčem.   Jutri med 9. in 11.uro bo predstavil v Dvojezični osnovni šoli I v Lendavi svoje aktivnosti še Badmintonski klub Mladost Lendava.

Zavod za turizem in šport  Radenci bo družno z Osnovno šolo Kajetana Koviča danes med 10. in 12. uro v okviru evropskega tedna športa  pripravil atletski troboj učencev  4. in 5. razreda Osnovne šole Radenci.

Tudi pohodniki bodo prišli ob koncu tedna do veljave. Turistično  kulturno športno društvo Pečarovci bo jutri ob  7.  od Cerkve Svetega Boštjana v Pečarovcih  pripravilo pohod na 40 km dolgi progi do Svete Trojice. Zbirališče bo  pri cerkvi v Pečarovcih.

Društvo za rekreacijo in sprostitev »Peški« iz Motovilec  bo v nedeljo ob 10. pripravilo z začetkom pred vaško gasilskim domom v Motovilcih pohod na 8 km dolgi progi.

Športni napovednik tekmovanj in aktivnosti  za Murski val pripravlja Tonček Gider.