Domov

Petkov športni napovednik

4 oktobra 2019 Šport


V soboški Fazaneriji bo danes dan ženskega nogometa.  Med 16. in 18.uro bo na igrišču z umetno travo Festival dekliškega nogometa, kjer se bodo predstavila dekleta iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje in Goričkega kluba Stanjevci. Ob 19. pa bo na programu tekma 3. kola kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu. Slovenija je  doslej odigrala tekmi proti Rusiji, ki jo je izgubila z 1:0 in premagala Kosovo s 5:0. Tokrat prihajajo v Mursko Soboto evropske prvakinje Nizozemke ,ki so tudi druga reprezentanca v ženskem nogometu na svetu.  Slovenski selektor Borut Jarc ima v ekipi tudi pet igralk None Pomurja, kapetanka pa je nekdanja igralka Pomurja Mateja Zver. Ogled tekme v Murski Soboti bo brezplačen.

V 13. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo soboška Mura jutri ob 20.15 gostovala v štajerski prestolnici pri aktualnih državnih prvakih Mariborčanih.  Mura bo imela v Mariboru tudi precejšnjo podporo prekmurskih prijateljev nogometa, manjkal pa bo poškodovani kapetan soboške ekipe  Alen Kozar.

V 12.kolu 2. slovenske  nogometne lige bosta obe prekmurski ekipi gostovali.  Klima Tratnjek Beltinci bo  jutri ob 15.30 gostovala na Ravnah pri ekipi Fužinarja Vzajemci. Nafta 1903 iz Lendave bo jutri ob 15.30 gostovala v Novem mestu pri ekipi Krke.

V  7.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo Radgona jutri ob  15.30 gostila  Videm , Odranci  bodo jutri ob 15.30 v prekmursko prleškem  nogometnem derbiju gostili Avto Rajh Ljutomer. V nedeljo ob 15.30 bo Veržej na domačem igrišču gostil Šmartno 1928.

V 9. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo Vipoll iz Veržeja jutri ob 11. gostil Krško, Mura pa bo gostovala pri Dravogradu. Tekma med Aluvarjem Gančani  in Aluminijem je preložena in bo na programu šele 8. oktobra ob 16.uri.

V 8.kolu v pomurski nogometni ligi bodo vse tekme na programu v nedeljo. Že dopoldne ob 10. 30 bo tekma: Rakičan – Črenšovci, v nedeljo  popoldne ob 15.30 pa bodo igrali: Olimpija Dolga vas – Tromejnik Kuzma, Goričanka Rogašovci – Aluvar Gančani, Polana – Čarda Martjanci, Bogojina – Turnišče, Križevci – Hotiza  in Grad – Radenska Slatina.

Začenja se nova sezona v državnih odbojkarskih ligah . V prvem kolu prve A državne odbojkarske lige bo kadrovsko  precej prenovljena moška ekipa Panvite Pomgrada jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarje Črnuč.

S tekmovalno sezono bodo začele tudi odbojkarice v 2. slovenski vzhod, kjer sodeluje 11 ekip. V prvem kolu bodo odbojkarice Sobote jutri ob 17. uri gostovale v Rušah pri odbojkaricah Turbine.

V nedeljo ob 15.30 bo v  slovenski ligi v hokeju na travi Lipovcih članska tekma med Lipovci in Moravskimi Toplicami. Pred člansko tekmo bo še tekma mladih hokejistov starostne kategorije U – 13.

V Gornji Radgoni na sedem mestnem strelišču bo na programu tridnevno tekmovanje za 23. pokal Gornje Radgone.  Danes se bo strelsko tekmovanje  s standardno zračno puško začelo  ob 17.30, jutri bo začetek tekmovanja ob 16. v nedeljo zadnji dan tekmovanja pa bo  tekmovanje strelcev na programu med 9. 14. uro. Skupno je prijavljenih 15 strelskih ekip in 63 strelcev  iz  Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Športna zveza Moravske Toplice bo  v nedeljo ob 10.30 pripravila 4. Prekmurski mali maraton, kjer pa bodo tekači lahko tekli tudi na krajših progah.  Začetek tekaške prireditve bo pred Termami 3000  v Moravskih Toplicah. Lani sta na polmaratonu na 21 km dolgi progi  zmagala  Martin Ocepek in Petra Jenko. Na 11 km dolgi progi sta tekla v letu 2018 najhitreje Severin Ogrizek in Ines Matjaž. Na najkrajši progi dolgi 5,5 km pa sta lani zmagala  Aleš Zver  in Andreja Gorčan. Lani je teklo v Moravskih Toplicah kar  305 tekačev in tudi letos pričakujejo v Moravskih Toplicah rekordno udeležbo.

Začenja se nova tekmovalna sezona tudi v 2. slovenski rokometni ligi za člane  kjer bosta tekmovali obe pomurski rokometni ekipi.  Pomurje iz Murske Sobote bo v prvem kolu  jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole III gostilo Cerklje, rokometaši Arconta iz Gornje Radgone pa bodo jutri gostovali pri rokometni ekipi Jadrana.

V nedeljo ob 10. bo Okrepčevalnica Viničarija v Ivanovcih pripravila  3. Viničarski pohod na 8 km dolgi progi. Začetek rekreativnega pohoda bo  pri Viničariji v Ivanovcih.

V tednu, ki je pred nam  nami  bomo  reprezentančno nogometno tekmo lahko spremljali tudi v Gornji Radgoni in v Bakovcih.  Selektor slovenske reprezentance U – 19 Agron Šalja je za dve prijateljski mednarodni nogometni tekmi v  Gornji Radgoni in v Bakovcih povabil tudi dva nogometaša Mure in to  Kaia Cipota in Žigo Lacija. Prva prijateljska tekma med Slovenijo in Švico bo v  Gornji Radgoni v torek 8. oktobra, povratna tekma pa bo  dva dni pozneje v Bakovcih.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.