Domov

Petkov športni napovednik

18 oktobra 2019 Šport


V 3.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo Panvita Pomgrad, po eni zmagi in enem porazu, jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila Krko iz Novega mesta, ki je tretja na lestvici .

V 3.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane bodo Radenci  jutri ob 19. v športni dvorani v Radencih gostili II. ekipo Črnuč.

V  drugem kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bo  II. ekipa Panvite Pomgrada  jutri ob 16. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila  odbojkarje Mežice.

V 2.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo Ljutomerčanke  jutri ob 19. gostovale pri ekipi Weiler Volley v Zrečah. Igralke puconske Roto Keme bodo  jutri ob 19. igrale  v Kranju proti  odbojkaricam Triglava.

V 3. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo igralke Sobote po dveh zmagah  v uvodnih kolih jutri ob 18. gostovale pri odbojkaricah Benedikta.

V 2. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo igralke Muranie iz Lendave  po zmagi v prvem kolu  jutri ob 18. gostovale pri ekipi Uniforesta Prebold.

V Ljutomeru bodo v nedeljo ob 13. zadnje letošnje kasaške dirke v Prlekiji, ki bodo gledalcem ponudile  skupno sedem dirk. Najbolj zanimiva bo  četrta dirka za državno prvenstvo dveletnih kasačev , ki bo sočasno tudi spominska dirka Vlada Plohla. Na programu pa bo točno ob 15.popoldne.  V tej dirki so prijavljeni med devetimi kasači tudi znani kasaški vozniki: Jože Sagaj mlajši, Mitja in Marko Slavič in Rene Hanžekovič vsi iz ljutomerskega kasaškega kluba.  Za gledalce bo zanimiva tudi tretja dirka ob 14.30  v spomin na Ludvika Slaviča, kjer bo sodelovalo 10 kasačev.

V Lendavi, v telovadnici Dvojezične srednje šole bo   jutri ob 14. na programu že 19. mednarodni košarkarski turnir na katerem bodo sodelovale ekipe iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Lendavski Lindau bo igral ob 14. uvodno tekmo proti Zalaegerszegu, ob 16. pa bo Lindau igral še proti Murskemu  Središču. Po končanem turnirju bo ob 17. še veteranska košarkarska tekma kjer se bosta pomerila  Lindau in Čakovec.

V  14.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo Mura, ki je četrta na lestvici  s 24.točkami  jutri že ob 14.30 v soboški Fazaneriji gostila kranjski Triglav, ki je na 9. mestu z 10.točkami.  Tekmo bomo z občasnimi javljanji spremljali tudi na Murskem valu.

V 14.kolu 2. slovenske nogometne lige bo jutri ob 15. Klima Tratnjek Beltinci gostovala v Novem mestu pri ekipi Krke. Nafta 1903,ki je med tednom v pokalu premagala prvoligaško ekipo Rudarja iz Velenja, bo jutri zvečer  ob 18. v Novi Gorici gostovala pri ekipi Gorice.

V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod  bodo na programu tekme 9. kola. Veržej, ki ga zdaj vodi po Slobodanu Djuriću  novi trener Milko Djurovski  bo pred domačimi gledalci  jutri ob 15.gostil Šampion iz Celja.  Radgona, ki jo vodi kar predsednik kluba

Benjamin Kranjc bo jutri ob 15. v Gornji Radgoni igrala proti Šmartnemu 1928. Odranci bodo jutri ob 15. gostili Zreče, Podvinci  bodo v nedeljo ob 15.igrali proti Avto Rajhu Ljutomer slednji  je med tednom izgubil pokalno tekmo proti pomurskemu ligašu  Tromejniku iz Kuzme.

V  8.kolu prve slovenske ženske nogometne lige  bo v nedeljo ob 11. v Bratoncih Nona Pomurje gostila Obalo iz Kopra.

V 10.kolu pomurske nogometne lige bo prva tekma jutri ob 15. med Radensko Slatino in Hotizo. V nedeljo ob 10.30 bo Rakičan gostil Aluvar Gančane. V nedeljo ob 15.tih pa bodo igrali še: Olimpija Dolga vas – Goričanka Rogašovci, Polana – Tromejnik Kuzma,  Bogojina – Čarda Martjanci, Križevci – Črenšovci in Grad –  Turnišče.

V 2. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod bo že nocoj ob 20. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Radensko Creativom  in Slovenskimi Konjicami.

V 3.kolu prve slovenske namiznoteniške lige bodo dekleta puconske Keme  jutri ob 17. gostovala v Izoli pri ekipi Arrigonov. V prvem kolu druge slovenske namiznoteniške lige bo ženska ekipa Sobote  jutri ob 10. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila ekipo Savinje iz Luč.

V 5.kolu  prve B slovenske kegljaške  lige  za člane bo Radenska iz Murske Sobote  jutri ob 19. gostovala pri ekipi Pivke. V  ženski konkurenci prve B slovenske lige  bo Radenska igrala tekmo proti Pivki v gosteh že ob  13.

V 2. kolu  druge slovenske ženske  kegljaške lige ,vzhod bo Lendava v nedeljo ob   16.30 gostila na kegljišču Vikenda v Radencih  igralke Ruš.

V  5.  kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod bo v nedeljo ob  13.  Lendava na kegljišču Vikenda v Radencih gostila  II. kegljaško  Ceršaka.

V 2. slovenski rokometni ligi za člane bo Pomurje jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostilo rokometaše Kronosa iz Logatca.  Radgonski Arcont bo jutri ob istem času gostoval pri rokometni ekipi Sevnice.

V  Zdravišču Radenske  v Radencih bo jutri na programu drugo in tretje kolo v  2. slovenski šahovski ligi, vzhod. Ob 9. bo Gornja Radgona gostila Kamnico, III. ekipa Radenske Pomgrada   bo igrala proti ekipi Milana Majcna iz Sevnice. Popoldne ob 14.30 bo Gornja Radgona igrala proti II. ekipi Ptuja, šahisti III. ekipe Radenske Pomgrada pa bodo prosti.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.