Domov

Petkov športni napovednik

14 aprila 2017 Šport


V  5. kolu zelene skupine  prve slovenske odbojkarske lige za članice so   igralke Keme  že sinoči gostovale pri odbojkaricah Mislinje in zmagale z rezultatom 3:0.  Zadnjo  odbojkarsko tekmo pred domačimi gledalci bodo igralke Keme igrale v sredo  19.aprila ob 19.uri, ko bo  v Puconce  pripotovala odbojkarska ekipa Luke Koper.

V 22. kolu druge vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice bo v športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru jutri ob 19.uri  tekma med Ljutomerčankami in Mozirjem. Šlo bo za derbi sosednjim ekip na lestvici saj so Ljutomerčanke na lestvici četrte, gostje iz Mozirja pa pete na lestvici .

V  22.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo že nocoj ob 19.30 v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti tekma med   Mursko Soboto, ki je druga na lestvici  in Črno, ki je na tretjem mestu. Odbojkarice Muranie iz Lendave bodo  danes zvečer ob 19.uri gostovale v Slovenj Gradcu pri  II. ekipi Kostmana.  II. ekipa Keme bo v tem kolu prosta.

V 2. slovenski nogometni ligi za člane bodo igralci Farmtecha ta konec tedna prosti., prihodnjo  nedeljo 23. aprila pa bodo gostovali pri  Zarici v Kranju.

V  19. kolu v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod bodo gledalci lahko znova spremljali derbi srečanje ekip z vrha lestvice. V soboški Fazaneriji bo jutri ob 16.30 tekma med  Muro in Luštom Beltinci.  Vsa preostala srečanja bodo prav tako na programu v soboto in sicer ob 16.30, ko se bodo pomerili: Grad – Avto Rajh Ljutomer, Križevci – Čarda Martjanci , GMT Bogojina – Polana, Odranci – Rakičan, Turnišče – Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma in Hotiza – Nafta 1903.

V  20. kolu prve slovenske  nogometne lige, vzhod U – 15 bo  jutri ob 11.uri Mura gostovala pri ptujski Dravi, Veržej pa bo gostoval zvečer ob 17.uri pri mladih nogometaših Krškega.

V  20. kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod bo  jutri ob 16.uri Mura gostovala pri Zavrču, že ob 14.uri pa bo kadetska nogometna tekma med Završčem in Muro. Mladinci Vipolla iz Veržeja bodo v ponedeljek 17.aprila ob 16.uri gostili Malečnik, že ob 14.uri  bo v Veržeju kadetska tekma med Vipollom in Malečnikom.

V  14. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo jutri ob 11.uri v Beltincih tekma med Ženskim nogometnim klubom Teleing GMT in Mariborom.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo danes in jutri pripravilo finalno tekmo Kekčevega pokala v streljanju s serijsko zračno puško. Skupno pričakujejo v Mursko Soboto  12 strelskih društev iz celotne Slovenije. Med pomurskimi strelskimi ekipami bosta v Murski Soboti nastopili tudi strelski ekipi Varstroja iz Lendave in gostiteljskega Športno strelskega  društva Murska Sobota.  Prvi dan finalnega tekmovanja bo tekmovanje na 14 steznem strelišču potekalo med  16. in 19.uro, v soboto pa bo strelsko tekmovanje na programu med 9. in 13.uro popoldne.

Badmintonski klub Mladost iz Lendave bo danes ob  11.uri v  dvorani Hotela Lipa v Lendavi pripravil novinarsko konferenco pred  12. mednarodnim  mladinskim turnirjem »Srebrna žogica Lendave 2017« ,ki bo v Lendavi na programu od petka 21. do nedelje 23. aprila v dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi.

Golf klub Moravske Toplice bo v ponedeljek  ob 9.30 pripravil na igrišču Golf Livade prvi letošnji klubski turnir v golfu. Turnir bo odprtega tipa in organizator pričakuje na ponedeljkovo tekmo v golfu okrog 40 golfistov.

Kasaški klub Ljutomer bo  v ponedeljek ob  14.uri pripravil  na prleškem hipodromu  v  Ljutomeru prve letošnje kasaške dirke, kjer bodo obiskovalci lahko spremljali pet dirk. Med vozniki bodo vsi najboljši kasaški vozniki iz domačega kasaškega kluba  med njimi Jože in Janko Sagaj, Marko Slavič in  Rene Hanžekovič,  nastopila pa bo tudi edina domača kasaška voznica Damjana Antolin.  Na progi  bo tudi zmagovalec lanskega kasaškega derbija Luther King pod taktirko Jožeta Sagaja.

Bowling klub Lendava ,ki z dvema ekipama nastopa v dveh državnih ligah, bo v ponedeljek 17. aprila ob 17.uri  pripravil v Bowling centru Maximus v Murski Soboti  tradicionalni velikonočno turnir v bowlingu v posamični konkurenci.

Kulturno turistično društvo Moščanci bo v družni organizaciji z Goričkim društvom  za lepše vütro od Grada ter Zvezo kulturnih in turističnih društev Občine Puconci   na 8 km dolgi progi z začetkom v ponedeljek  ob 10.uri pripravilo tradicionalni Velikonočni pohod »Z brejga na brejg«  Ponedeljkov pohod je vključen v točkovanje pohodov po Goričkem in po Občini Puconci.

V torek  18. aprila ob 14.uri bo Športno društvo Radenci z organizacijskim odborom 37. Maratona treh src    v Domu penine v Gornji Radgoni pripravilo novinarsko konferenco, kjer bodo organizatorji predstavili značilnosti letošnje tekaške prireditve Tekaški praznik v Radencih  bo v soboto 20. maja v Radencih in   zanj je prijavljenih že 4.255 udeležencev kar  nakazuje na rekordno udeležbo.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.