V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Petkov športni napovednik

8 novembra 2019 Šport


V 17.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo v soboški Fazaneriji Mura, po zmagi proti Olimpiji,  v nedeljo ob 19. gostila  Aluminij iz Kidričevega.  Gre za tekmo sosedov na lestvici, Mura je na 4.mestu in Aluminij  na tretjem oba pa z 31.točkami. Gostje iz Kidričevega so tudi podobno kot Mura  polfinalisti slovenskega pokala.  

V  17.kolu druge slovenske nogometne lige bo Nafta 1903 jutri ob  16. v Lendavi gostila v prekmurskem derbiju Klimo Tratnjek Beltince. Nafta,  je tudi polfinalist slovenskega nogometnega  pokala in  četrta na lestvici druge lige.  Beltinčani pa so na 12. mestu  in  so v minulem kolu premagali  Gorico, ki je tretja na lestvici.

Čeprav je jesenski del tekmovanja v 3. slovenski nogometni ligi vzhod že sklenjen, Šmartno je jesenski prvak, drugi so Podvinci in tretji Odranci bo na programu še eno srečanje.  V zastali tekmi  4. kola 3. slovenske lige, vzhod bo  Radgona  jutri ob 14. gostovala v Slovenskih Konjicah pri Dravinji.

V  13, kolu prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige bo Mura nogometni  tekmi proti mladincem in kadetom Olimpije igrala v Murski Soboti šele v četrtek 28. novembra.

V  10. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 bodo igralke None Pomurja iz Beltinec  jutri ob 11. gostovale pri ekipi Tabora v Mariboru.

V  14.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15  bo jutri ob 11. Mura gostovala pri Mariboru, Vipoll bo v Veržeju ob 11. gostil Tabor iz Maribora, Aluvar Gančani pa bo jutri gostoval pri Dravogradu.

V  14.kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod bo jutri ob 13. na Hotizi tekma med Nafto 1903 in Vipollom iz Veržeja,  kadeti  obeh ekip se bodo pomerili že ob  11. Beltinčani bodo v nedeljo gostovali pri ekipi Rogaške Slatine in sicer bodo z Rogaško ob  14. igrali mladinci in  že  12. kadeti obeh ekip.

V 13.kolu pomurske nogometne lige bo uvodna tekma že jutri ob 14. med Črenšovci  in Hotizo. V nedeljo ob 14. pa bodo naslednje nogometne tekme: Turnišče – Olimpija Dolga vas, Čarda Martjanci – Radenska Slatina, Aluvar Gančani – Grad, Tromejnik Kuzma – Križevci, Goričanka Rogašovci  – Bogojina in Polana – Rakičan.

Ženski nogometni klub Nona Pomurje bo  jutri ob 11. v Bratoncih pripravil revijo ženskega nogometa za dekleta starostne kategorije U – 11- Na reviji bosta nastopili tudi ekipi Goričko Stanjevci in Pomurje Beltinci med gosti pa bodo tudi mlade dekleta Nogometne šole Medžimurje iz Čakovca. Revija ki bo trajalo od 11. do 14. popoldne je namenjena predvsem druženju in spoznavanju igralk   rezultati bodo  drugotnega pomena.

V  6.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige bo Kema v zeleni dvorani v Puconcih jutri ob 17. gostila ekipo Ljubljane, ki je druga na lestvici.

V  6.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo Panvita Pomgrad jutri ob 19. gostovala v Kanalu pri ekipi Salonita Anhovo ,ki je na drugem mestu z enim porazom.

V 5.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane bodo Radenčani ,ki so peti na lestvici,   jutri ob 17. gostovali pri II. ekipi kamniškega Calcita Volleya.

V 4. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo II. ekipa Panvite Pomgrada jutri ob 16. gostovala na Ravnah pri II. ekipi Fužinarja.

V   5.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice  bodo Ljutomerčanke, ki so tretje na lestvici jutri ob 19.  v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  gostile ekipo Triglava iz Kranja. Ekipa puconske  Roto Keme ,ki je še brez zmage bo jutri ob 18.30 gostovala pri odbojkaricah Krima , ki so druge na lestvici.

V 6.kolu 2. slovenske odbojkarske lige,vzhod za članice bodo igralke Sobote ,ki vodijo na lestvici brez poraza, jutri ob  19. gostovala pri ekipi Črne,ki je na devetem mestu.

V  4. kolu 3. slovenske odbojkarske, lige  vzhod za članice bo Murania iz Lendave  jutri ob 17.30 v gosteh igrala proti ekipi Kajuha Šoštanja.

V  4.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo radgonski Arcont jutri ob 19. v športni dvorani v Radencih gostil Ajdovščino. Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote,ki vodijo na lestvici bodo v 4. kolu prosti.

V  4.kolu 3. slovenske košarkarske lige,vzhod bo nocoj ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Radensko Creativom in Vojnikom.

V  3. kolu pomurske košarkarske lige za člane bo uvodna  zaostala tekma med  Sistemorgom Beltinci in Košarkarskim društvom Ljutomer že nocoj ob 20.30 v Beltincih. Jutri ob 19. bo  v  Ljutomeru tekma Košarkarski klub Lotmerk – Sistemorg Beltinci. Lendavi Lindau bo v nedeljo ob 11. v telovadnici Dvojezične srednje šole gostil Tropicano iz Bistrice. V nedeljo popoldne ob 15. pa bo v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti mestni derbi med Športnim društvom Murska Sobota in  ekipo None Sobote.

V Murski Soboti bo Športno strelsko društvo Murska Sobota na prenovljenem strelišču z 12 strelskimi mesti  jutri  pripravilo  akcijo z naslovom: »Občan strelja«. Iz društva so nas obvestili, da bo preizkus za ljubitelje strelstva brezplačen, trajal bo od 9. do 14.ure,  tri najboljše strelce in strelke s standardno zračno puško bodo tudi nagradili.

Strelsko društvo Koloman Flisar bo na Tišini  bo  danes in jutri pripravilo uradno  tekmo 2. državne lige severovzhod v streljanju s standardno zračno puško. Danes poteka tekmovanje od  16.30 do 18.ure, jutri pa bo tekmovanje strelcev na Tišini potekalo med  9. in 12.uro.

Ob koncu tedna bo tudi vrsta Martinovih pohodov. Rekreativni  pohod z najdaljšo tradicijo bo 23. Martinov pohod po Občini Puconci, ki se bo začel  jutri ob 9.30 pred vaško gasilskim domom  v Dolini , dolžina pohoda pa bo okrog  9 km.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota bo jutri ob 10. z začetkom pred Hranilnco dobrot v Slovenski ulici v Murski Soboti pripravil Martinov pohod od Murske Sobote do cerkve Sv. Martina v Martjancih, ki bo v eno smer dolg okrog 6 km.

V Občini Moravske Toplice bodo pripravili 20. Martinov pohod. Pri start bodo imeli pohodniki   jutri  ob 9.30 v Športnem centru v Martjancih, drugi pa ob 10. pred Hotelom Vivat v Moravskih Toplicah.  Udeležence čaka okrog 12 km pohodniške rekreacije.

V nedeljo ob 10. bo  Martinov pohod   z začetkom pri Evangeličanski cerkvi v Domanjševcih na 12 km dolgi progi. Organizatorica pohoda v Domanjševcih  pa je Madžarska  narodna samoupravna skupnost  Šalovci.

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote bo na kegljišču Vikenda v Radencih v torek  12. novembra ob  8.  pripravilo že 26. memorial Jožeta Magdiča v steznem kegljanju.  Organizatorji pričakujejo na kegljaško  tekmo paraplegike iz celotne Slovenije.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.