Domov

Petkov športni napovednik

15 novembra 2019 Šport


V prvi slovenski nogometni ligi Telekom ta konec tedna zaradi  kvalifikacijskih reprezentančnih tekem   jutri  proti Latviji in  v torek proti Poljski ne bo.  Prvenstvo se bo nadaljevalo  z 18.kolom 24. novembra, ko bo Mura gostovala pri Taboru

V  18.kolu 2. slovenske nogometne lige bo Nafta 1903 jutri gostovala v Dravogradu pri nogometaših Koroške. Klima Tratnjek Beltinci bo po prekmurskem derbiju v Lendavi v nedeljo ob 13.30 gostila  pred domačimi gledalci v Beltincih  ekipo Brežic.

V  14.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige bo Mura jutri ob 13.30 v soboški Fazaneriji igrala proti  Iliriji iz Ljubljane, mladinska tekma   med Muro in Ilirijo  bo šele prvega decembra.

V  11. kolu prve slovenske ženske nogometne lige  bo  Nona Pomurje v nedeljo ob 14. gostovala pri ekipi Krima. V 11. kolu prve slovenske dekliške lige U – 17 bodo dekleta None Pomurja  jutri ob 11. v Bratoncih  gostila žensko ekipo Krima.

V 15.kolu prve slovenske nogometne lige ,vzhod U – 15 bo ekipa Aluvar Gančani  jutri ob 11. v Gančanih gostila ekipo Vipolla iz Veržeja. Mura bo jutri ob 11. v soboški Fazaneriji igrala  proti vrstnikom Krškega.

V 15.kolu 2. slovenske kadetske nogometne lige, vzhod bo Klima Tratnjek Beltinci jutri ob 12. gostila v Dokležovju Jarenino. Vipoll pa bo v nedeljo ob 12. v Veržeju gostil Ketty Emmi Slovensko Bistrico.  Nogometaši Nafte 1903 bodo gostovali  pri mladih nogometaših  Šampiona v  Celju.  

V mladinski konkurenci 15. kola  2. slovenske lige, vzhod bo Klima Tratnjek Beltinci jutri ob 14. v Dokležovju gostila Jarenino.  Vipoll bo v Veržeju gostile nogometaše iz Slovenske Bistrice in Nafta 1903 bo gostovala pri celjskem Šampionu.

Vodstvo tekmovanja Pomurske nogometne lige ,kar zdaj opravlja Medobčinska nogometna zveza Lendava,  je  v četrtek  sporočilo, da zaradi neustreznega stanja igralnih površin sobotne in nedeljske nogometne tekme 14. kola v pomurski nogometni odpadejo in bodo na programu  na pomlad 2020. Po 13.kolih je v vodstvu Polana z 32. točkami pred Turniščem, ki jih ima 29 in Gradom, ki ima na tretjem mestu 27 točk. Med strelci vodi Andrej Žugelj iz Polane s 15.zadetki.

V  8.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo Panvita Pomgrad iz Murske Sobote že danes ob 17.45 gostovala pri odbojkarjih Črnuč, ki so predzadnje na lestvici.

V 7. kolu druge slovenske odbojkarske lige bodo Radenci jutri ob 19. v športni dvorani v Radencih gostili odbojkarje Korvolley Mislinje.

V 6.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo II. ekipa Panvite Pomgrada, ki vodi na lestvici brez poraza,   nocoj ob 20.30 gostila v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti Slovensko Bistrico, ki je druga na lestvici.

V 6.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je bila tekma med Roto Kemo in Ljutomerčanki že sinoči v Puconcih, boljše so bile Ljutomerčanke z rezultatom 3:1.  

Soboške odbojkarice so  7.kolu 2. slovenske lige,  vzhod, ki   vodijo na lestvici proste.

V 5. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod pa bodo dekleta Muranie jutri ob 18.30 v telovadnici Dvojezične osnovne šole v Lendavi gostile  odbojkarice Celja, ki so na sedmem mestu.

V 8. kolu prve  B slovenske kegljaške lige za  članice  bo Radenska iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih  jutri ob  12. gostila kegljavke Ceršaka. V moški konkurenci prve B lige bo Radenska  jutri ob 16. gostila ekipo Korotana.

V 8. kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod za člane bo Lendava v nedeljo ob 13. v Radencih gostila ekipo De Veste iz Maribora.

V  5.kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo jutri ob 19. Pomurje v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostilo ekipi Jadrana Hrpelje. Rokometaši Arconta iz Gornje Radgone pa bodo jutri gostovali pri rokometni ekipi Alplesa v Železnikih.

V  4. kolu ženske  mednarodne ekstra košarkarske lige bo v nedeljo ob 17. v telovadnici osnovne šole I Pomurje gostilo ekipo Krke iz Novega mesta.

V  4.kolu pomurske košarkarske lige bo  jutri ob 19. v športni dvorani ŠIC-a lokalni derbi med Košarkarskim društvom Ljutomer in Košarkarskim klubom Lotmerk. V Beltincih bo jutri ob  19.15 tekma: Sistemorg Beltinci –  Športno društvo Murska Sobota. V  nedeljo ob 10.  bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Nono Sobota in ekipo Lindau iz Lendave, ekipa Tropicana iz Bistrice je v tem kolu prosta.

Kolesarski klub Tropovci  deluje že 30 let. Ob društvenem jubileju bo Kolesarski klub pripravil  jutri ob 17. v Kulturnem domu na Tišini proslavo s kulturnim programom. V tem klubu je začel svojo kariero najboljši pomurski kolesar vse časov  in tudi olimpijec Simon  Špilak, član kluba je bil tudi Žiga Horvat iz Dankovec, ki zdaj kolesari za Adria Mobill v Novem mestu. V klubu pa imajo mladega kolesarskega upa Luko Jablanovca.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča bo danes ob 17. na klubskem strelišču Agrocorna v Turnišču pripravilo športno družabni dogodek »Občan strelja«. Za tri najboljše posameznike in ekipo so pripravili tudi medalje in pokale. Prvič pa bodo zraven z zračno puško tekmovali tudi z zračno pištolo.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bo danes ob  16.30 v društvenih prostorih v Kocljevi ulici v Murski Soboti pripravilo mesečni mladinski hitropotezni turnir v šahu.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.