Domov

Petkov športni napovednik

29 novembra 2019 Šport


V 10.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote, po sredinem porazu v pokalni tekmi v Kranju,  šele  v sredo 4. decembra igrala v Novem mestu proti Krki,  ki je tretja na lestvici.

V 9.kolu druge slovenske odbojkarske lige bodo Radenčani, ki so drugi na lestvici jutri ob 19. v Radencih gostili odbojkarje Brezovice, ki  so   peti na lestvici.

V 7.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo vodilna ekipa II. ekipe Panvite Pomgrada jutri ob 19.30 gostovala pri odbojkarjih Mežice.

V 8.kolu prve B slovenske odbojkarske lige bosta obe pomurski ekipi gostovali.  Jutri ob 17. bo Roto Kema gostovala pri II. ekipi Calcita Volley v Kamniku;  odbojkarice Ljutomera pa bodo jutri ob 18.30 gostovale pri  ekipi Krima, ki je druga na lestvici.

V 9.kolu druge slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo igralke Sobote že nocoj ob 19.30 v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile ekipo Braslovč. Šlo bo za tekmo med vodilno Soboto in drugo ekipo na lestvici Braslovčami.

V 7. kolu 3. slovenske lige, vzhod bodo dekleta Muranie iz Lendave  jutri že ob 15.30 gostovala pri odbojkaricah II. ekipe Prevalj.

V 20. kolu prve slovenske nogometne Telekom bo soboška Mura jutri o 13.50 gostovala pri nogometaših Celja.

Zadnje jesensko kolo v prvi ligi  bo na programu v četrtek 5. decembra ob 17. ko bo v soboški Fazaneriji gostovala ekipa Brava iz Ljubljane.

V zaostali tekmi 14. kola prve slovenske kadetske nogometne lige bodo mladi nogometaši Mure v nedeljo ob 13. v soboški Fazaneriji gostili nogometaše Ilirije.

V  7.kolu. 3 slovenske košarkarske lige za člane bodo košarkarji Radenske Creativa že nocoj ob 20.15 gostovali pri ekipi Janč, ki je sedma na lestvici.

V  7.kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo Pomurje  jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostilo ekipo Alples Železniki, ki je tretja na lestvici. Radgonski Arcont bo jutri ob 19. gostoval v Gorišnici pri ekipi: Moškanjci/Gorišnica.

V 6.kolu pomurske košarkarske lige bo Sistemorg Beltinci jutri ob 19.15 v Beltincih gostil Tropicano iz Bistrice.  Športno društvo Murska Sobota  bo jutri ob 18. v dvorani ekonomske šole v Murski Soboti gostilo Košarkarski klub Lotmerk.  Lendavski Lindau bo  v nedeljo ob 11.15 v Dvorani dvojezične srednje šole v Lendavi igral proti Košarkarskemu društvu Ljutomer.

Namiznoteniški klub Kema bo  jutri ob 10. v Zeleni športni dvorani v Puconcih pripravil 1. odprti TOP turnir Slovenije za najboljše mladince in mladinke Slovenije.  Med udeleženci državnega turnirja  v namiznem tenisu bodo  tudi pomurski igralci in to med mladinci Jure Smodiš, med mladinkami pa Ana Kovačec in Blažka Harkai obe iz puconske Keme in Anamarija  Horvat iz Sobote.  

Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci, ki ga vodi predsednik Branko Gros bo imel  nocoj ob 19. v dvorani gasilskega doma v Bratoncih redno letno skupščino kluba. Na skupščini bodo med drugim sprejemali finančni načrt za sezono 2019/2020 ter opravili nadomestne volitve v izvršni odbor kluba.

Strelsko društvo Gančani bo  jutri med 10. in 14. ter v nedeljo med 10. in 14. uro pripravilo 10. strelsko tekmovanje s standardno zračno puško za pokal Strelskega društva Gančani. Tekmovanje bo potekalo  v Gančanih in to v posamični in moštveni konkurenci. 

Na teniških igriščih v Radencih bo jutri ob 16. drugi teniški turnir zimske teniške lige. Na prvem turnirju je med 17 igralci imel največ uspeha   Dani Strah, Vitja Podlesek je bil drugi  in tretji Luka Premzel.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo v nedeljo  ob  9. pripravila v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  festival hokeja. Organizatorji bodo na prizorišče dogodka v Mursko Soboto pripeljali šolarje iz  Kobilja,  Fokovec, Bogojine in Bakovec, kjer jim bodo pripravili zanimivo predstavitev hokeja.  Za udeležence bodo organizatorji pripravili tudi praktične nagrade.

Smučarski klub  Prekmurje iz Murske Sobote bo jutri med 9. in 12. uro pripravil v stari telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tradicionalni smučarski sejem.  Organizatorji sejma  bodo obiskovalcem pripravili svetovanje pri nakupu in zamenjavi smučarske opreme ter vpisovali tudi nove člane v smučarski klub.

Zveza ljubiteljev terenskih vozil Slovenije bo  jutri ob 18. v gostišču Gaj v Odrancih pripravila  sklepno prireditev za leto 2019 s podelitvijo priznanj in pokalov  najboljšim tekmovalcem v državnem prvenstvu. Med  dobitniki priznanj in pokalov bosta  tudi tekmovalca  Društva ARO iz Trnja, Vedran Ščulac, Dino Sarjaš. Tudi moštveno  so člani društva prijateljev terenskih vozil ARO iz Trnja  uvrščeni med prve tri v Sloveniji.

Ob koncu še nekaj za prijatelje pohodniške rekreacije.

Turistično društvo Šalamenci bo  jutri ob 10. z začetkom pred vaško gasilskim domom v Šalamencih pripravilo Adventni pohod, ki se šteje za izkaznico pohodov po Goričkem.

Jutri ob 17.30 bo pred Okrepčevalnico Rak v Gornjih Slavečih Miklavžev pohod z baklami na 10 km dolgi progi.  Pohod pripravlja  Planinsko društvo Goričko Tromeja.

V nedeljo ob 10.  bo v  organizaciji Športnega društva Nogometnega kluba Rotunda 14. Miklavžev pohod v Selu na Goričkem. Začetek pohoda na 12 km dolgi progi bo pred vaško gasilskim domom v Selu.

Športni napovednik za Murski pripravlja Tonček Gider.