Domov

Petkov športni napovednik

6 decembra 2019 Šport


V 11.kolu prve slovenske odbojkarske lige bodo igralci Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote, ki so med tednom v Novem mestu utrpeli poraz proti Krki s 3:1  jutri ob 19. gostoval pri ekipi Hoč, ki je šesta na lestvici.

V 10.kolu druge slovenske odbojkarske lige  za člane bodo Radenčani, ki so drugi na lestvici jutri ob 19.30 gostovali pri odbojkarji Žirovnice, ki so šesti na lestvici.

V8.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo II. ekipa Pavnite Pomgrada, ki vodi na lestvici  brez poraza jutri ob  16. igrala v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekmo proti II. ekipi Korvoleya Mislinje, ki je zadnja na lestvici.

V ženski konkurenci prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice Ljutomera že nocoj ob 20. v športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  gostile odbojkarice Weiler Volley Zreč. Igralke puconske Roto Keme pa bodo danes ob 19. v zeleni dvorani v Puconcih gostile odbojkarice Triglava iz Kranja.

V  10.kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod bodo igralke Sobote, ki vodijo na lestvici  jutri ob 18. gostovale pri odbojkaricah Svolleya v Vuzenici.

V 8.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo Murania, ki je četrta na lestvici že nocoj ob 19. gostila v telovadnici Dvojezične osnovne šole v Lendavi ekipo Mežice.

Badmintonski kub Mladost bo  v nedeljo med 9. in 18.uro pripravil  drugi  državni turnir za kakovostno lestvico za igralce starostne kategorije U – 13 in U – 19. Po podatkih organizatorjev bo na turnirju v Lendavi sodelovalo okrog 80 igralcev, lendavski igralci pa računajo na dobre uvrstitve v starostni kategoriji U – 13.

V 8.kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod za člane  bo Radenska Creativ jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila košarkarje Nazarij.

V  7. kolu pomurske košarkarske lige bosta v 7.kolu dve srečanji. Že vnaprej so igralci Košarkarskega društva Ljutomer premagali Tropicano iz Bistrice z rezultatom 74:48. Jutri ob 17. bo Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote v telovadnici  osnovne šole III v Murski Soboti gostilo ekipo Sistemorga Beltince.

V nedeljo ob 11. bo v Lendavi še košarkarska tekma   med ekipo Lindaua  in Košarkarskega  kluba  Lotmerk. Ekipa Športnega društva Murska Sobota bo v 7. kolu prosta.

V 8.kolu 2. slovenske rokometne lige bodo rokometaši Pomurja  jutri gostovali v Gorišnici pri rokometni ekipi Moškanjcev. Rokometaši Arconta iz Gornje Radgone   pa bodo v 7. kolu prosti.

Smučarski klub Gornja Radgona bo jutri med 9. in 12. uro pripravil v Domu gasilcev v Gornji Radgoni tradicionalni smučarski sejem. Na sejmu bodo obiskovalcem na voljo tudi smučarski učitelji, hkrati pa bodo udeležence seznanili tudi z aktivnostmi  radgonskega  smučarskega kluba.

Smučarski sejem bo v nedeljo   med 9. in 12. uro tudi v dvorani Šica-a v Ljutomeru, sejem pa pripravlja smučarska sekcija ljutomerskega Partizana, kjer se obiskovalce pripravljajo tudi praktične nasvet pri menjavi smučarske opreme.

Športno društvo Kluba malega nogometa Makoter Meteorplast iz Ljutomera bo jutri ob 8. uri pripravilo v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru 20. mednarodni turnir v malem nogometu za memorial Janka Makoterja.  V Ljutomeru bodo štiri najboljše ekipe nagradili s pokali in denarnimi nagradami. Posebne nagrade pa bodo na turnirju v malem nogometu v Ljutomeru dobili tudi: najboljši igralec, strelec in vratar turnirja, ne bodo pa pozabili tudi na najbolj disciplinirano nogometno ekipo.

V času ko bo nogometna žoga na prostem mirovala bo Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Murska Sobota pripravilo seminar za nove nogometne sodnike. Izobraževanje sodnikov bo brezplačno, na programu pa bo v mesecu januarju, prijave pa zbira do 30. decembra   predsednik sodniške organizacije Božidar Crnković.

V uvodni tekmi 3.kola v 2. slovenski namiznoteniški ligi bo v ponedeljek ob 17. v zeleni dvorani v Puconcih tekma med II. ekipo Keme  in Tempom iz Velenja ,  isti  dan ob19. pa bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti še drugoligaška tekma med Soboto in Tempom iz Velenja.

Občinska športna zveza Murska Sobota in Namiznoteniški klub Sobota bosta v  ponedeljek ob  19. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pripravila 4.kolo v soboški občinski namiznoteniški ligi, kjer sodeluje sedem ekip.

Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 11, uri pripravilo tradicionalni Miklavžev pohod. Začetek pohoda bo pri Spomeniku zmage  v Murski Soboti ob 11.uri, pot bo vodila pohodniške rekreativce do  broda pri Krogu, kjer bo za udeležence  pripravljena tudi malica. Pomurski planinci pa bodo v soboto 14. decembra ob 18. pripravili v Termah Lendava še  tradicionalni planinski ples.

Šahovski klub Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo  v nedeljo ob 9. v soboški Diani pripravil v okviru akcije Slovenija šahira hitropotezni šahovski turnir, ki bo sočasno tudi  8. memorialni šahovski turnir v spomin na številne preminule pomurske šahiste.  Nedeljski šahovski turnir bo hkrati prvi konectedenski šahovski turnir za sezono 2019/2020.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.