Domov

Petkov športni napovednik

13 decembra 2019 Šport


Karate klub Tromejnik  iz Kuzme bo jutri ob 10. v  telovadnici osnovne šole Kuzma pripravil 27. odprti mednarodni turnir v tradicionalnem karateju na katerem bo sodelovalo  blizu 250 tekmovalcev iz Avstrije, Madžarske in  iz 12 slovenskih klubov.  Med tekmovalci v Kuzmi bodo tudi karateisti goričkih klubov iz Cankove, Tromejnika in Gornjih Petrovec.

Začela se bo,  nepričakovano pozno,  tudi prva slovenska namiznoteniške liga za člane. V prvem kolu nove sezone  v  prvi namiznoteniški ligi za člane  bo jutri ob 17. v zeleni dvorani v Puconcih tekma med puconsko  Kemo in novomeško Krko.

V 3. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige  za člane bo II. ekipa Keme v Puconcih ob 10. gostila ekipo Ptuja, kmalu opoldne ob 13. bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti bo tekma: Sobota – Ptuj.

V 10.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice bodo dekleta Keme  jutri  že ob 10.  v zeleni dvorani v Puconcih gostila žensko ekipo Preserja.

Začela se bo  nova sezona v dvoranskem hokeju, kjer Zveza za hokej na travi Slovenije.  Po uspešnem festivalu hokeja v Murski Soboti  načrtuje  slovenska zveza  v sezoni 2019/2020  štiri  hokejske turnirje. Žal v novi sezoni ne bo nobenega turnirja v Murski Soboti. Prvi turnir bo v nedeljo  15. decembra med 9. in 17.uro popoldne v Puconcih.  Nastopili bodo  mladi v kategorijah U – 10, U – 13 in U – 16. V članski  konkurenci bodo na programu tri srečanja.  V nedeljo ob 13. bo tekma Triglav Predanovci – Moravske Toplice, ob 14.40 bo tekma: Lipovci – Triglav, zadnja nedeljska tekma  v Puconcih pa bo ob 16.20, ko bosta igrala: Moravske Toplice  in Lipovci.  Članice bodo nastopile šele na drugem turnirju, ki bo  v nedeljo 5. januarja v Puconcih.

V  11.kolu  prve slovenske odbojkarske lige za člane bo  jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med peto  Panvito Pomgradom in Šoštanj Topolšico, ki je zadnja na lestvici. 

V  11.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane bodo vodilni Radenčani že nocoj ob 19.30 v Radencih gostili ekipo ProVolleya, iz Maribora,  ki je na tretjem mestu  z enim porazom.

V  9.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo vodilna ekipa na lestvici  II. ekipa Panvite Pomgrada  jutri ob 16. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti igrala proti II. ekipi Fužinarja z Raven, ki je četrta na lestvici.

V  10.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice bo  ekipa Roto Keme že nocoj ob 19. gostila v Puconcih odbojkarice Weiler Volley Zreče. Ljutomerčanke  bodo  jutri ob 19. gostovale pri predzadnji ekipi Mozirja. 

V  11.kolu  2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice bo vodilna ekipa  lige Sobota že danes ob 19.30 v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti  gostila II. ekipa Nove Kreditne banke Maribor ,ki je tretja na lestvici .

V 9. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo Murania iz Lendave jutri ob 19. gostovala pri II. ekipi Weiler Volley Zreče.

Izjemno zanimivo rokometno dogajanje bo  jutri ob 18. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti, kjer bo  v 9. kolu 2. slovenske rokometne lige na programu pomurski rokometni derbi med rokometaši Pomurja, ki s  drugi na lestvici in radgonskim Arcontom, ki je na  osmem mestu. Za pomurski derbi je značilno, da bo to tudi bratski dvoboj, soboško Pomurje trenira namreč  Alan Potočnjak, radgonski Arcont pa vodi trener Neno Potočnjak.

Badmintonski kub Mladost bo  jutri med 9. in 18.uro pripravil  v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi drugi  državni turnir za kakovostno lestvico za igralce starostne kategorije U – 13 in U – 19. Po podatkih organizatorjev bo na turnirju v Lendavi sodelovalo okrog 80 igralcev, lendavski igralci pa računajo na dobre uvrstitve v starostni kategoriji U – 13, kjer so se že doslej uveljavili na številnih tekmovanjih.

V pomurski košarkarski ligi za člane bo jutri ob 18. v Črenšovcih zaostala tekma  5.kola med ekipo Tropicano Bistrica – Nona Murska Sobota. Na lestvici vodi Košarkarski klub Lotmerk pred Košarkarskim društvom Ljutomer obe ekipi imata po 10 točk, košarkarji None iz Murske Sobote  so s tekmo manj in devetimi točkami na tretjem mestu.

Pomurski planinci bodo imeli jutri ob  18. v Termah Lendava tradicionalni planinski ples. Na prijetne druženje planincev ob  koncu leta vabijo vsa pomurska planinska društva.

Iz soboške nogometne  Mure   smo dobili obvestilo, da bodo  pripravili do ponedeljka 16. decembra akcijo z naslovom: « Družini v stiski polepšajmo praznike.  Do akcije je prišlo na predlog dobrosrčnega navijača Mure.  Da bi pomoč romala v prave roke pa soboška Mura zbira prijave na elektronskem naslovu: info@nsmura.si do ponedeljka 16. decembra. Ime navijača  pri Muri niso razkrili a akcija je zagotovo vredna posnemanja in tudi naše objave.

Osnovna šola I Murska Sobota in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bosta jutri ob 9. v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti pripravila pomursko posamično  prvenstvo  osnovnih šol v šahu na katerem pričakujejo okrog  85 šahistov iz obeh bregov reke Mure. Šahisti bodo merili moči v moški in ženski kategoriji v treh starostnih skupinah: U – 9, U – 12 in U – 15. Najboljši iz pomurskega prvenstva si bodo pridobili pravico sodelovanja na finalu državnega  šahovskega prvenstva.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider