Domov

Petkov športni napovednik

20 decembra 2019 Šport


Ob koncu tedna bo  najbolj pester program v odbojkarskih ligah.  Odbojkarji Pavnite Pomgrada so tekmo z vodilnimi Mariborčani v gosteh odigrali že med  tednom in zmagali s 3:2.

V 12.kolu druge slovenske odbojkarske lige za člane bodo vodilni Radenčani jutri ob 19. v športni dvorani v Radencih  v derbiju kola gostili odbojkarje SIP Šempetra, ki so drugi na lestvici.

V 10.kolu  tretje  slovenske odbojkarske lige vzhod je II. ekipa Panvite Pomgrada že med tednom gostovala pri odbojkarjih Slovenske Bistrice.

V  11.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo Ljutomerčanke  jutri ob 15. gostovale pri II. ekipi Calcita Volleya. Odbojkarice Roto Keme  so že med tednom utrpele poraz na gostovanju pri Ptujčankah s 3:0.

V  12.kolu druge slovenske odbojkarske lige, vzhod bo  nocoj ob 19.30 v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti ženska ekipa Sobote ,ki vodi na lestvici , gostila ekipo Turbine, ki je peta na lestvici.

V 10.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo odbojkarice Muranie iz Lendave že nocoj ob 19.30 gostovale pri ekipi Volleballa v Ljubljani.

Pikado klub R bar Gančani bo jutri ob 18. pripravil v Gančani tekmovanje v elektronskem pikadu.  Organizator bo v Gančanih pripravil tekmovanje v moški in ženski konkurenci, tri najboljše v vsaki kategoriji pa bodo tudi nagradili.

V Gornjih Črncih bo jutri ob 18. Pikado klub Black Dragon pripravil 4. rang turnir medobčinske pikado lige Goričko  na katerem pričakujejo organizatorji preko 50 igralcev pikada iz Goričkega.

Strelsko društvo Kolomana Flisarja s Tišine ,ki ga vodi Samo Zelko, bo danes  in jutri pripravilo  3. turnir v streljanju s serijsko in standardno zračno puško za mlajše kategorije. Skupno bo na Tišini sodelovalo kar 81 mladih strelcev in 12 ekip. Danes bo tekmovanje na programu med 16.30 in 20.uro, jutri pa bo tekmovanje potekalo med 9. in 12. uro. 

Športno turistično in kulturno društvo Mladost na Pertoči bo v soboto pripravilo  21. Božični pohod. Začetek pohoda bo pred vaško gasilskim domom na Pertoči. Za pohodniške rekreativce so pripravili 13 km dolgo progo, prijave  bodo na Pertoči zbirali to  soboto uro pred začetkom pohoda.

V nedeljo ob 14. bo pri vaško gasilskem domu v Banovcih začetek 2. Božičnega pohoda na 8 km dolgi progi. Povratek v Banovce je načrtovan okrog 17.ure.

V nedeljo ob 16. bo Planinsko društvo Bundek iz Murskega Središča pripravilo »Pohod prijateljeva« na 10 km dolgi progi, ki bo potekal okrog Murskega Središča.

Preglejmo še nekaj tekmovanj, ki bodo na programu do naše prihodnje športne ponudbe v petek  27. decembra.

Športna zveza Ljutomer bo v četrtek 26. decembra ob 18. pripravila v športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru   18. novoletni turnir v namuznem tenisu. Prav tako v četrtek 26. decembra  ob 8.30 bo v dvorani ŠIC-a 6. novoletni turnir v badmintonu. V telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru  bo  istega dne v na programu 14. novoletni turnir v odbojki. Prihodnji petek 27. decembra ob 18. pa bo na drsališču v Ljutomeru na programu 3. novoletni turnir v hokeju na ledu.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo v četrtek 26. decembra med 8. in 13. uro  pri Lovskem domu v Dobrovniku pripravilo odprto mednarodno tekmovanje s pištolo  v počastitev  dneva  samostojnosti in enotnosti. Strelci bodo v Dobrovniku  tekmovali  s pištolo in to moštveno in posamično. Za najboljše ekipe bodo v Dobrovniku pripravili pokale, trije najboljši posamezniki pa bodo dobili za svoje dosežke medalje.  Za vse udeležence bodo pripravili v Dobrovniku tudi toplo malico.

Pa poglejmo še kje bodo pomurski športniki ob koncu tedna  gostovali.

 Na Ravnah na Koroškem bo  jutri kvalifikacijski namiznoteniški turnir za nastop na finalu ekipnega državnega prvenstva za mladince in mladinke. Na Ravnah bodo nastopili pri mladincih igralci puconske Keme in mlade ekipe Sobote. Tudi pri mladinkah bosta na Koroškem nastopi dve pomurski ekipi.

V Ljubljani  bo od danes do nedelje na programu sklepni del  državne članske šahovske lige, kjer med 10 ekipami v tej elitni druščini nastopajo tudi šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote.  Po šestih kolih vodijo šahisti Ljubljane z 11. točkami, Radenska Pomgrad in mariborski Branik pa sta zbrala po 9 točk. Danes ob 17. uri bo na programu sedmo kolo, jutri ob 15. osmo in v nedeljo ob 10. bo še zadnje 9.kolo.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.