V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

21 aprila 2017 Šport


 

Badmintonski klub Mladost iz Lendave bo v  športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi na osmih igriščih pripravil  od danes do nedelje  12. mednarodno tekmovanje z naslovom: » Srebrna žogica Lendave 2017«, kjer bo sodelovalo  195 igralcev iz Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Avstrije, Romunije in Slovenije.  Mladi igralci badmintona bodo tekmovali v štirih starostnih kategorijah U – 11, U – 13, U – 15 in U – 19. Med to pisano mednarodno druščino bo imel lendavski trener Denis Pešehonov tudi 18 mladih igralcev badmintona iz Lendave. Danes se bo tekmovanje v Lendavi  začelo  ob 15.uri , jutri in v nedeljo pa bo začetek tekmovanja   ob 9.30.

Pikado zveza Slovenije   bo  v Zdravilišču Radenci danes, jutri in v nedeljo pripravila državno prvenstvo  v elektronskem pikadu. Na 26.tih igralnih avtomatih bo tekmovalo 705 igralcev iz 78 društev iz celotne Slovenije. Na tej množični prireditvi bo nastopilo tudi precej pomurskih igralcev pikada.  Danes  ob 10.uri bo v Radencih  slovesna otvoritev  državnega prvenstva, nato pa bo na programu tekmovanje dvojic, po tekmovanju dvojic pa se bo začelo tekmovanje v posamični konkurenci za moške in ženske.  Jutri ob 8.45  bo na programu  moštveno   tekmovanje  v »A« in »B« skupini. V nedeljo  bo  ob istem času še tekmovanje žensk in  ekip v »C » slovenski pikado ligi.

Znova bodo na delu tudi igralci  hokeja na travi.  V nedeljo ob  14.uri bo v Moravskih Toplicah tekma ženskih ekip Moravskih Toplic in zagrebške Mladosti.  V Predanovcih bo v nedeljo ob 14.uri tekma med Triglavom in zagrebško Concordio, moška ekipa Moravskih Toplic  bo v nedeljo ob  16.30 gostila Lipovce.

Znova bo popoln program v nogometu. V  22. kolu 2. slovenske nogometne lige bo  v nedeljo ob 17.uri  Zarica v Kranju gostila ekipo Farmtecha iz Veržeja.

V 20.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bosta jutri dve tekmi. Ob 16.30 bo v Ljutomeru tekma: Avto Rajh Ljutomer – Turnišče, zvečer ob 19.uri bo v Lendavi še tekma: Nafta 1903 – GMT Bogojina. V nedeljo ob 10.30 bo prva nogometna  tekma med Rakičanom in Gradom, popoldne ob 16.30 pa bodo igrali: Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma – Mura, Lušt Beltinci – Hotiza , Polana – Križevci in Čarda Martjanci – Odranci.

V 21. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo Vipoll  jutri ob 17.uri gostil Šampion iz Celja, Mura pa bo jutri popoldne ob 15.uri gostovala pri Celju.

V 15. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo jutri ob 11.uri derbi kola  med Olimpijo in Teleingom GMT Beltinci. Beltinčani bodo na pot v Ljubljano odpotovali kar z dvema avtobusoma, kjer navijačev ne bo manjkalo.

V prvi slovenski ženski nogometni ligi U – 17 bodo igralke Teleinga GMT Beltinci jutri ob 11.uri v Beltincih gostile Radomlje.

Tekmovalno sezono bodo ta konec tedna končali v 2. slovenski rokometni ligi  tudi rokometaši Pomurja iz Murske Sobote, ki bodo jutri ob 20.00 v Murski Soboti  igrali proti ekipi Kronosa, ki je z dvema točkama zadnja na lestvici.  Rokometaši Arconta bodo v zadnjem kolu prosti.

Mladinsko društvo Černelavci bo  jutri ob 10.15 pripravilo v Černelavcih pro tekaško prireditev z naslovom » Černelavski kros«. Udeleženci bodo imeli v Černelavcih na voljo  5  in 10 km dolgi progi. Organizatorji  so takšno tekaško preizkušnjo pripravili kot eno od priprav za 37. maraton treh src, ki bo v Radencih sicer šele v soboto 20.maja.

Ta konec tedna so  na programu tudi povratne  četrtfinalne malonogometne tekme v okviru prve  slovenske malonogometne lige na travi – Liga Ena. V tej  ligi   nastopajo tudi pomurske ekipe: Športno društvo Černelavci, Klub malega nogometa Videm ,  Nogometni klub Ekosen Kapela ter Transpak Ključarovci.  Že včeraj je Ribno v Ribnem pri Bledu premagalo Videm s 5:1, Černelavci so premagali Bubko bar Gofar iz Brežic z 2:1  in Smola je bila v Podnartu poražena od  Transpaka Ključarovci  z rezultatom 6:1.   V nedeljo popoldne ob 15.uri  bo še zadnja  povratna  nogometna tekma med  Ekosenom Kapelo in ekipo Begne. Ekipi  Černelavec in Transpaka Ključarovci sta se že uvrstili v polfinale, ki bo na programu 11. maja.

Golf klub Moravske Toplice bo jutri ob 9.uri  na igrišču Golf livade v Moravskih Toplicah pripravil državno prvenstvo za amaterske golfiste. Organizatorji pričakujejo okrog  60 tekmovalcev, pravico nastopa pa imajo  igralci, ki so stari nad 30 let.   Med tekmovalci na državnem prvenstvu bodo tudi pomurski golfisti.

V naši pokrajini bosta  jutri in v nedeljo tudi dva odbojkarska turnirja mladih igralcev.. Panvita Pomgrad bo s svojimi  starejšimi dečki jutri ob 10.30 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila ekipe: Hoč, Brezovice  in Benquik Volleya iz  Ljubljane.  Ženski odbojkarski klub Kema    bo   v nedeljo ob 10.uri  gostil v Zeleni dvorani v Puconcih polfinale odbojkarskega turnirja za deklice, kjer bodo ob 10.uri igrali: Kema, Ankaran, Nova Kreditna banka Maribor  in Grosuplje.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 9.uri pripravilo na Janževem Vrhu 8. tradicionalni mednarodni konec tedenski šahovski turnir. Na turnirju organizatorji pričakujejo okrog 60 šahistov – med katerimi bodo tudi šahisti iz tujine.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.