Domov

Petkov športni napovednik

3 januarja 2020 Šport


V športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru se bo danes ob  15. začel  2.  dvodnevni memorial Janka Rajnarja v odbojki. Nastopilo bo  sedem ekip iz Avstrije, Brna iz Češke, Varaždina iz Hrvaške ter  iz Slovenije odbojkarji Hoč, ki so lani zmagali na prvem turnirju, ob njih bo tudi prvič igrala ekipa soboške Panvite Pomgrada in nastopila bo tudi vodilna ekipa 2. slovenske lige Radenci.

Prva tekma na turnirju v Ljutomeru bo danes ob 15. ko bosta igrala: Varaždin  in Radenci, ob 17. bo tekma Fužinar Ravne na Koroškem – Hoče , ob 19. bo  tretja tekma med Panvito Pomgradom  iz Murske Sobote in zmagovalcem prve tekme predtekmovanja med Varaždinom in Radenci. Zvečer ob 21. bo tekma med poražencem prve in poražencem druge petkove tekme.

V soboto ob 10. se bo  v Ljutomeru  turnir nadaljeval, ko bodo ob 10. igrali odbojkarji Gradca proti zmagovalcu  druge petkove tekme. Ob 12. bo tekma med Brnom in zmagovalcem druge polfinalne tekme. Ob 16. bo v Ljutomeru revijalna odbojkarska tekma med nekdanjimi odbojkarji Ljutomera in VIP ekipo. V Ljutomeru bo jutri ob 17.30 tekma za tretje mesto in ob 19.30 bo odbojkarska tekma za naslov zmagovalca dvodnevnega memoriala Janka Rajnarja – nekdanjega odličnega odbojkarja.

V Ljutomeru bodo  vmes med turnirjem  v soboto  ob 13. uri pripravili v zdravstvenem domu v Ljutomeru tudi problemsko konferenco o demenci ,kajti nekdanjemu  odbojkarju  Janko Rajnarju se je iztekla življenjska pot v 52. letu starosti  zaradi demence.  

Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem  bo v gostišču Kuzmič v Svetem Juriju pripravil jutri ob 16.  že 14. odprti mednarodni turnir v elektronskem pikadu. Ob 16. se bo začelo tekmovanje v parih ob 19. pa bo na programu v Svetem Juriju še  tekmovanje v moški in ženski posamični konkurenci. Organizatorji pričakujejo na prvo letošnjo tekmo okrog 100 tekmovalcev med njimi bodo tudi gostje iz tujine.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo družno s Hokejskim klubom Moravske Toplice v nedeljo ob 8.30  v zeleni dvorani v Puconcih pripravila drugi turnir 29.  državnega prvenstva  v dvoranskem hokeju.

 Prvič bodo  na drugem turnirju  državnega prvenstva nastopile tudi  hokejistke  predanovskega Triglava  in Moravskih  Toplic; njuno medsebojno srečanje bo na programu v nedeljo ob  11.10. Člani Moravskih Toplic bodo  ob 13.50 igrali proti aktualnim prvakom Lipovcem, zadnja članska tekma pa bo v Puconcih v nedeljo ob 15.30, ko se bosta pomerila predanovski Triglav in Moravske Toplice. Na turnirju bodo nastopili igralci v mlajših kategorijah U – 10, U – 13 in U – 16.

Prvi konec tedna v januarju bo na programu  redno kolo v pomurski košarkarski ligi.  V 8. kolu bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  jutri ob 17. prva tekma med  vodilnim Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote in Košarkarskim društvom Ljutomer . V Črenšovcih bo jutri ob 19. tekma Tropicano Bistrica – Košarkarski klub Lotmerk. Zadnja tekma 8. kola bo v  nedeljo ob  11. tih v telovadnici Srednje dvojezične srednje šole v Lendavi ,  ko se bosta pomerila Lindau in Športno društvo Murska Sobota. Košarkarji Sistemorga Beltinci bodo v uvodnem letošnjem kolu prosti.

Športno društvo Nogometnega kluba Kapela bo  jutri ob 8. pripravilo v športni dvorani v Radencih novoletni turnir v futsalu. Ob 17. popoldne bo v Radencih na programu še revijalna  malonogometna tekma med veteransko reprezentanco Slovenije in veterani soboške Mure.

Sicer  bodo tudi prvi  konec tedna v letu 2020 zanimive pohodniške rekreativne aktivnosti.

Jutri ob 9.30 bo Kolesarski klub Tim mlin Beltinci pripravil  13. novoletni pohod ,ki se bo začel pred vaško gasilskim domom v Ižakovcih. Za pohodnike so pripravili 10 km dolgo progo.

Kulturno  umetniško društvo Budinci, Občina Šalovci in Kulturno turistično društvo Andovci iz Porabja bodo    jutri ob 10.   pred vaško gasilskim domom v Budincih pripravili čezmejni pohod.. Proga bo vodila ob mejnih kamnih nekdanje železne zavese na meji z Madžarsko. Okrepčevalna postaja bo  prva pri nekdanji stražnici v Budincih, nato bo pot vodila proti Andovcem  proti malem Triglavu. Po 12,4  km dolgi progi bo pohod zaključen v Budincih s po novoletnim druženjem.  

Vinogradniško sadjarsko društvo Filovci bo v nedeljo ob 13. pripravilo tradicionalni pohod Treh kraljev. Začetek pohoda bo pred vaško gasilskim domom v Filovcih  – pot pa bo speljana po Filovcih in okolici.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.