Domov

Petkov športni napovednik

10 januarja 2020 Šport


Klub borilnih veščin judo Lendava bo  jutri ob 10. pripravil v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi 22. odprti mednarodni pokal v borilnih veščin v judu.  Po informacijah iz Lendave bosta dve  starostni kategoriji U – 12  in U – 14  na tekmovanju  šteli  tudi za  točkovanje za lestvico Judo zveze Slovenije. Tekmovanje bo potekalo na štirih boriščih, zanimanje za to tekmovanje mladih judoistov  je izjemno. Prijavljenih je kar 300 tekmovalcev iz Madžarske, Hrvaške, Srbije, Slovaške, Romunije , Avstrije, Bosne in Hercegovine in iz celotne Slovenije.  Najboljšim judoistom  bodo organizatorji   podelili medalje, pet najboljših ekip v moštveni konkurenci pa bo prejelo tudi  pokale organizatorja.

V 10.kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod bo jutri ob  19. v telovadnici  osnovne šole I v Murski Soboti derbi kola med  Radensko Creativom in  Branikom iz Maribora.

V  9.kolu pomurske košarkarske lige  bodo na programu  v soboto in v nedeljo naslednja srečanja. Jutri ob 18.30 bo v  športni dvorani ekonomske šole v Murski Soboti tekma  med Športnim društvom Murka Sobota in Tropicanom iz Bistrice.  V nedeljo ob  12. bo v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru tekma: Lotmerk – Nona Sobota in ob 14. pa  bo še tekma: Ljutomer – Sistemorg Beltinci, ekipa  lendavskega Lindau je prosta.

Nogometna šola Ljutomer in Nogometni klub Ljutomer bosta v okviru akcije »Moja igra je nogomet« v telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru jutri pripravila dva turnirja v dvoranskem nogometu.  Ob 9. uri se bo začel turnir za starostno kategorijo U – 15 ob 14.popoldne  bodo igrali nogomet na turnirju v Ljutomeru še 17 letniki.

Zveza nogometnih trenerjev Slovenije  bo   jutri in v nedeljo v Portorožu   pripravila izobraževalni seminar za nogometne trenerje z licencami UEFA- Pro,  Pro ter UEFA  – A  – udeležba na seminarju je obvezna za trenerje v državnih nogometnih ligah.

S pripravami za spomladanski del prvenstva v 2. slovenski nogometni ligi so že med tednom začeli nogometaši Nafte 1903 pod taktirko novega trenerja Dejana Dončiča. Lendavčani  bodo načrte za spomladanski del prvenstva in  ambicije v polfinalu slovenskega nogometnega pokala razkrili javnosti v ponedeljek na posebni novinarski konferenci.

Nogometaši Beltinec bodo pod vodstvom trenerja Radovana Karanovića začeli spomladanski del priprav za  prvenstvo  v 2. slovenski nogometni ligi v ponedeljek  13. januarja v popoldanskem času.

Nogometni klub  Odranci, ki je najbolje uvrščeni pomurski nogometni klub v 3. slovenski ligi, vzhod, na četrtem mestu  bo imel  jutri ob 18. v vaškem domu v Odrancih redni letni občni zbor, ki ga je sklical predsednik kluba Marjan Marič.

Strelsko društvo  Gornja Radgona bo  jutri med 9. in 13.uro pripravilo  na strelišču v Gornji Radgoni  4. turnir 2. državne lige severovzhod v streljanju s standardno zračno puško. V ligi nastopa 9 ekip med njimi so  tudi Radgončani.  Strelsko društvo Gančani  bo jutri med 9. in 13.uro pripravilo na strelišču v Gančanih 4. turnir  v 3. državni ligi, severovzhod , kjer sodeluje 11 ekip zraven bo tudi ekipa Strelskega društva Gančani.

V dveh pomurskih ligah v elektronskem pikadu skupno nastopa  15 ekip.  V prvi ligi  po sedmih kolih vodi Pikado klub Špirič iz Černelavec  ,ki je še brez poraza. V jutrišnjem 8. kolu ob 19. bo Pikado klub Špirič igral proti ekipi Naš  bar iz Melinec.  V drugi pomurski pikado ligi vodi Žuta kuča iz Bučečovec, ki je tudi še brez poraza. V  8. kolu jutri ob 19. bo  Žuta kuča Bučečovci gostila ekipo La Tina bar iz Velike Polane, ki je na četrtem mestu med osmimi ekipami. 

V Gostišču  Kuzmič v Svetem Juriju na Goričkem bo jutri ob 18. –  4. rang turnir za igralce medobčinske pikado lige Goričko v kateri nastopa kar 74 igralcev. Po treh turnirjih vodi na lestvici Primož Roudi iz kluba Goričanci Radovci s 130.točkami sledita pa mu: Dario Baranja in Robert Štertak oba iz  Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč, ki imata po 90 točk.

V telovadnici Osnovne šole Grad  bo nocoj ob 17.tih  14. prvenstvo Občine Grad v namiznem tenisu. Tekmovanje za igralce, ki živijo na območju Občine Grad bo potekalo v dveh starostnih kategorijah  in to za igralce stare do 18 let in tiste, ki so starejši. Tekmovanje pri Gradu družno pripravljata osnovna šola in Občina Grad.  

Na Muti bo jutri in v nedeljo  29. moštveno državno prvenstvo v namiznem tenisu za kadetinje, kjer bodo v finalu nastopile tudi kadetinje puconske Keme.

Turistična društva Dobrovnik, Renkovci in Bratonci bodo družno z Zavodom za okolje in turizem Dobrovnik v nedeljo ob 9. z začetkom pri kulturnem domu v Dobrovniku pripravil 18.Janezov pohod med Dobrovnikom in Bratonci. Za udeležence pohoda bodo organizatorji poskrbeli tudi s prevozi, lani pa je na 17. Janezovem pohodu sodelovalo  kar 70 pohodnikov.

Šahovsko društvo Pomgrad in Športna zveza Moravske Toplice bosta v nedeljo ob 9. v gostilni pri štorklji,  v ulici na bregu,  v Moravskih Toplicah  v okviru mednarodnih konec tedenskih turnirjev  pripravila odprti šahovski turnir za pokal Občine Moravske Toplice. Organizatorji pričakujejo na prvi letošnji šahovski turnir okrog 80 šahistov.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.