Domov

Petkov športni napovednik

17 januarja 2020 Šport


Nogometna šola Nogometnega kluba Čarda iz Martjanec bo v dvorani ekonomske šole v Murski Soboti pripravila dvodnevni mednarodni turnir v dvoranskem nogometu za katerega je prijavljenih 50 ekip z okrog 500 mladimi nogometaši iz Hrvaške in Slovenije.  Jutri prvi dan turnirja bodo ob 8. začeli tekmovanje 7 letniki, popoldne ob 12.uri pa bodo začeli turnir 11 letniki. V nedeljo ob 9. bodo začeli s turnirjem 9 letniki in popoldne ob 13. še igralci starostne kategorije U – 13.

Pikado zveza Slovenije bo  jutri ob 10. pripravila v Termah Banovci 3. državni rang turnir v posamični konkurenci in v dvojicah.  Po dveh turnirjih je med člani med pomurskimi igralci na drugem mestu Leon Mertük tretji pa je Aleš Zadravec oba iz Top Gun Grlave. Med članicami je najboljša pomurska igralka Urška Drvarič Grah iz Top Gun  Grlave  na šestem mestu. V mladinski konkurenci  vodi Luka Marinič iz Top Gun Grlave, drugi pa je Leon Bagari iz Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem. V Banovcih pričakujejo jutri na tekmovanje 120 igralcev pikada iz celotne Slovenije, ki bodo tekmovali na 12. igralnih avtomatih.

Čeprav bo za igralce pikado najbolj vroče na 3. rang turnirju v Termah Banovci pa bodo v obeh pomurskih pikado ligah na programu redno 9. kolo in to jutri zvečer ob 19.. V prvi ligi, kjer vodi Pikado klub Špirič  Černelavci bo vodilna ekipa gostovala pri ekipi Kuvrani v Filovcih. Pa še ostali pari: Naš bar Melinci – Pikado klub Gaj Murska Sobota, Čarne vrane Ižakovci – Team maži bar Ižakovci , ekipa Ali Leona iz Ljutomera, ki je druga na lestvici bo prosta.

V drugi pomurski pikado ligi kjer vodi  Žuta kuča Bučečovci bo jutri ob 19.   gostila ekipo  e Bar Tiffani iz Črenšovec.  Še ostali pari: Športno društvo Dokležovje – Picolo Melinci , Beta bar  Ižakovci – Kocka bar Renkovci in  La tina bar Velika Polana – Mokoš Bakovci.

V  11.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo ekipa Radenske iz Murske Sobote ,ki je četrta na lestvici , jutri ob 15.30  v Radencih gostila ekipa Sija Acroni z Jesenic. V  11.kolu 3. slovenske lige, vzhod bo moška ekipa Lendave v nedeljo ob 13. gostila na kegljišču Vikenda v Radencih  Pivovarno Laško iz Celja.

V 11. kolu 1. B slovenske kegljaške lige za članice bo  jutri ob 12. na kegljišču v Radencih ekipa Radenske, ki je na 8. mestu v ligi gostila dekleta Ceršaka. V 6.kolu 2. slovenske kegljaške lige vzhod za članice bodo kegljavke Lendave, ki so četrte na lestvici, v nedeljo ob  16.30 gostile II. ekipo Celjank. 

V 10.kolu pomurske košarkarske lige bodo vse tekme na programu že jutri. Prva sobotna tekma bo na programu ob 13. ko se bosta  v mestnem derbiju v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pomerila Košarkarsko društvo Nona  in Športno društvo Murska Sobota.  Ob 18. bo v Črenšovcih tekma med Tropicanom Bistrico in lendavsko ekipo Lindau.  Zadnja sobotna košarkarska tekma bo v Beltincih jutri ob 19.15 ko bosta igrala Sistemorg Beltinci in Košarkarski klub Lotmerk. 

Nogometaši Mure  bodo drugo pripravljalno nogometno tekmo,   po neodločenem izidu 3:3 proti Zalaegerszegu,  igrali jutri pro hrvaškemu drugoligašu Medžimurju iz Čakovca.  Nogometaši Nafte 1903   bodo z novim trenerjem Dejanom Dončičem  igrali  prvo pripravljalno nogometno tekmo  jutri v gosteh proti prvoligaški ekipi Celja.  Nogometaši Beltinec bodo imeli prvo pripravljalno tekmo šele  v sredo 22. januarja proti soboški Muri. O tekmah in njihovih izidih  bomo poročali, žal pa so  vse tekme zaprte za javnost.

Nogometni Radgona, ki nastopa v 3. slovenski  ligi, vzhod bo jutri ob 18. v Okrepčevalnici  doma Športa na Tratah v Gornji Radgoni  pripravil volilni  občni zbor, ki ga je v imenu kluba sklical Benjamin Kranjc. Radgončani  bodo volili  novo vodstvo kluba , ki  ga ne čaka lahko delo saj je članska ekipa Radgone v 3. slovenski ligi vzhod po jesenskem delu na zadnjem 12. mestu zgolj z eno točko. V  ligi vodi Šmartno s 26.točkam, najboljši med pomurskimi ekipami  so na četrtem mestu Odranci z 20.točkami.

Šahovsko društvo Pomgrad in  osnovna šola I  bosta  jutri ob 9. v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti pripravila pomursko klubsko prvenstvo v šahu za mlade šahiste. Mladi šahisti bodo nastopili v moški in ženski konkurenci v  starostnih kategorijah U – 8, U – 10,  U – 12,  U – 14. in U – 20.   Najboljše ekipe si bodo priborile pravico nastopa na finalu državnega prvenstva.

Med pomembnejši gostovanji pomurskih športnikov ta konec tedna  naj povemo, da bodo na finalu moštvenega  državnega prvenstva v namiznem tenisu za mladince in mladinke v Izoli jutri in v nedeljo  nastopili igralci in igralke  puconske Keme. V  Ormožu bo juri in v nedeljo  na programu  4. kolo v državnih strelskih ligah in to jutri za mlade strelce in v nedeljo za  člane in članice.

Seveda  bomo vse do ponedeljka poročali na Murskem valu tudi o tem kako igra slovenska  moška reprezentanca v dvoranskem hokeju na evropskem pokalu v  Santanderju v Španiji.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.