V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Petkov športni napovednik

24 januarja 2020 Šport


Lokostrelski klub Lendava  in Lokostrelska zveza Slovenije bosta v  dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi  jutri ob 9.pripravila lokostrelsko tekmovanje na razdalji 18 metrov za slovenski dvoranski pokal. Tekmovanje bo odprtega tipa in so nanj povabljeni tudi strelci iz sosednjih držav. Za tekmovanje je  prijavljenih 165 lokostrelcev, tekmovanje  bo na programu v dveh delih , prvi del bo trajal od 9. do  12.30 drugi del pa od 13.ure dalje.  Dobrih rezultatov se nadejajo tudi lendavski lokostrelci.

V  14.kolu  v  prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo jutri ob 20. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti    odločilna tekma za soboške odbojkarje za uvrstitev v modro skupino. V Murski Soboti prihaja ekipa Salonita Anhovega iz Kanala, ki je druga na lestvici , soboški odbojkarji pa so na četrtem mestu vendar pa jih lahko v primeru poraza v sobotni tekmi  prehitijo kranjski odbojkarji.

V 13.kolu druge slovenske odbojkarske lige bodo vodilni Radenčani   v športni dvorani v Radencih gostili ekipo Fužinarja z Raven, ki je na petem mestu na lestvici.  V 11.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  za člane bo II. ekipa Panvite Pomgrada  jutri ob 17. gostovala pri odbojkarjih Frama, ki so  drugi na lestvici.

V  12.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo igralke puconske  Roto Keme   že nocoj ob 19. v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti gostile odbojkarice  Krima, ki so tretje na lestvici.  V  13.kolu  2. državne odbojkarske lige, vzhod bodo  odbojkarice Sobote, ki vodijo na lestvici,  jutri ob 18.  gostovale pri odbojkaricah  Ljubnega.  V  10.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo odbojkarice Muranie iz Lendave že nocoj ob 19.30 gostovale pri  ekipi Volleya Ljubljane.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo danes med 17. in 20. uro pripravilo na prenovljenem strelišču v Murski Soboti 4. kolo mednarodne First lige v streljanju z zračno pištolo. V ligi nastopa 13 ekip in 50 strelcev. V vodstvu so strelci Zalaegerszega, drugi je Alzas iz Čakovci in tretji so strelci Jožeta Kerenčiča. V posamični konkurenci vodi Ivica Takač iz ekipe Alzas iz  Hrvaške med pomurskimi strelci pa je na tretjem mestu Marko Mlinarič iz turniškega strelskega društva.

Športno strelsko društvo Gornja Radgona bo  jutri ob 9. gostilo na strelišču v Gornji Radgoni  4. turnir regijske  lige  v streljanju z zračno puško za mlade strelce stare do 15 let.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča bo danes ob 17.30 na 6 mestnem  strelišču Agrokorna  v Turnišču pripravilo prvo kolo rekreacijske lige v streljanju z zračno puško in pištolo. Tekmovanje bo na programu v moški in ženski posamični konkurenci;  ekipno tekmovanje pa bo potekalo tako, da bodo ekipo sestavljali štirje strelci. Najboljši posamezniki bodo dobili medalje, ekipe pa pokale.

Nogometni klub Odranci bo v telovadnici Osnovne šole Odranci pripravil jutri in v nedeljo 5. turnir v dvoranskem nogometu na katerem bo sodelovalo 28 ekip z okrog 300 mladimi igralci v treh starostnih kategorijah. Jutri ob 8. bo najprej turnir za 8 letnike, popoldne ob 14.30 pa še za 11 letnike. V nedeljo ob 10.  bo v Odrancih še turnir za starostno kategorijo U – 7.

Rokometni klub Pomurje bo jutri ob 11.15 pripravilo v telovadnici Osnovne šole III v Murski Soboti 8. mednarodni rokometni turnir »Žikijev memorial 2020«. Pomurje bo ov 11. 15 igralo proti avstrijski ekipi Union Leoben iz Avstrije. Ob 12.45 bo tekma Medžimurje Čakovec –  Arcont Gornja Radgona.  Ob 14. je načrtovana slovesna otvoritev turnirja.  Jutri popoldne ob 14.30 bo tekma poražencev za tretje mesto, ob 16. pa bo finale za prvo mesto na rokometnem turnirju. Na turnirju bodo organizatorji nagradili tudi najboljšega igralca, strelca in vratarja na turnirju.

V 12. kolu 3. slovenske košarkarske lige ,vzhod bo Radenska Creativ v nedeljo ob 17. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila košarkarje Zagorja.

V 11.kolu pomurske košarkarske lige bo uvodna tekma že nocoj ob 20.30,ko se bosta v Ljutomeru pomerila Košarkarski klub Lotmerk in Košarkarsko društvo Ljutomer. V nedeljo ob 11. bo v telovadnici dvojezične srednje šole  v Lendavi tekma Lindau Lendava – Košarkarsko društvo Nona Sobota. V  nedeljo ob 15. bo v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti tekma Športno društvo Murska Sobota – Sistemorg Beltinci, ekipa Tropicana  iz Bistrice bo prosta.

Goričko drüštvo  za lepše vütro in Javni zavod Krajinski park Goričko bosta jutri ob 10. pri  gradu Grad na Goričkem pripravila pohod z naslovom » Vsi smo zmagovalci«  ob 10 letnici pohodov po Goričkem. Začetek pohoda bo jutri ob 10., dolžina  proge za pohodnike pa  bo okrog 8 km .

Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote bo družno s Partizanom Bakovci v nedeljo ob 9.pripravilo  v vaškem domu v Bakovcih 3. mednarodni konectedenski šahovski turnir na katerem pričakujeta organizatorja tudi šahiste iz Madžarske in Hrvaške.  Lani je na turnirju zmagal Jernej Skuhala, drugi je bil Denis Gjuran in tretji Boris Markoja.

Preglejmo še nekaj  športnih dogodkov, ki bodo na programu v naslednjem tednu.

Športna zveza Ljutomer bo v torek 28. januarja  ob 18. v Domu kulture v Ljutomeru pripravila  50. razglasitev najboljših športnikov, športnic in ekipe za dosežke  v letu 2019.

Športna zveza Lendava bo pripravila v sredo 29. januarja ob 18.  v prostorih Kulturne in  gledališke dvorane v Lendav  tradicionalno razglasitev  najboljših športnikov in športnic ter ekip  v letu 2019.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.