Domov

Petkov športni napovednik

31 januarja 2020 Šport


Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča bo jutri  na 32. mestnem montažnem strelišču  v telovadnici Osnovne šole Turnišče  pripravilo regijsko prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem na katerem bo od najmlajših do starejših članskih  kategorij sodelovalo skupno kar 240 strelcev iz severovzhodne regije, ki zajema strelce od Ormoža Svetega Jurija ob Ščavnici in vse pomurske strelce.

Športno zdravniško društvo DOC bo v telovadnici  osnovne pole III v Murski Soboti jutri med 11. in 17.uro pripravilo 26. mednarodni turnir v dvoranskem nogometu. Štiri zdravniške ekipe iz Makarske, Murske Sobote, Zagreba in Celja bodo igrale na odprtem prvenstvu Slovenije   za zdravniške ekipe. Nastopili bodo tudi veterani iz Hrvaške in Slovenije. Pomurski zdravniki bodo ob 11.igrali proti Mlakarski, ob 13. proti Celjanom in ob  14.45 proti zdravniški ekipi Zagreba. Popoldne ob 16.25 bo v Murski Soboti tekma za prvo mesto med najboljšima ekipama v A in B skupini.

V   prvem kolu  v prvi državni odbojkarski ligi za člane bo v modri skupini v ligi za prvaka Panvita Pomgrad   v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti jutri ob 19. igrala tekmo proti novomeški Krki. V 14. kolu  druge državne odbojkarske lige za člane bodo vodilni Radenčani  jutri ob 17. gostovali pri II. ekipi Črnuč. V  11. kolu 3. slovenske lige, vzhod bo vodilna II. ekipa Panvite Pomgrada   v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  jutri ob 16. gostila odbojkarje Mežice.

V   13.kolu prve B državne odbojkarske lige za članice bo  nocoj ob 20. v športni dvorani ŠIC-a  v Ljutomeru pomurski derbi med Ljutomerčankami, ki so  šeste na lestvici in puconsko  Roto Kemo, ki je osmem mestu. V  14.kolu 2. slovenske odbojkarske lige  vzhod bodo vodilne odbojkarice Sobote že nocoj ob 20. v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile odbojkarice Benedikta, ki so šeste na lestvice.  V 11. kolu 3. slovenske odbojkarske lige v vzhod bodo dekleta lendavske Muranie, ki so tretje na lestvici  jutri ob 18.30 v telovadnici Dvojezične osnovne šole  Lendava gostile ekipo Prebolda, ki je osma na lestvici.  

V 3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo jutri ob 17. v Puconcih tekma med četrto Kemo in deveto ekipi na lestvici Arrigoni iz Izole. V 2. slovenski namiznoteniški ligi bosta obe pomurski ekipi gostovali in to I. ekipa Sobote in II. ekipa Keme pri Kajuhu Slovanu in ljubljanski Iliriji. V  3. slovenski namiznoteniški ligi bo  II. ekipa Sobote gostovala jutri pri ekipi Gorice in Vrhnike.

V 11. kolu prve slovenske namiznoteniške lige bodo dekleta Keme  jutri ob 11. v Puconcih gostila Arrigone iz Izole.

Zveza za hokej na travi Slovenije  bo družno s Hokejskim klubom Lipovci pripravila v nedeljo tretji državni turnir 29. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Tekme bodo v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru med 8. in 17.uro popoldne. Zagotovo bo tudi tokrat največ zanimanja za članske tekme. Ob 12.30 bodo igrale članice Moravskih Toplic in Triglava, ob 15.10 bo tekma članov Triglava in Moravskih Toplic in ob 16.50 bo zadnja članska tekma med Lipovci in Triglavom.

Nogometaši Nafte 1903 polfinalisti slovenskega pokala , ki so med tednom v Lendavi na igrišču z umetno travo igrali proti tretje ligaški ekipi ljubljanske  Svobode  3:3 bodo jutri ob 13. v Lendavi gostili tretje ligaško ekipo Varteksa iz Varaždina.

Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci  bo v nedeljo 2. februarja med 10. in  15.uro pripravil  v telovadnici Osnovne šole Apače  turnir v dvoranskem nogometu, kjer bo sodelovalo šest ekip starostne skupine U – 15  med njimi  bodo tudi tri prekmurske ekipe: I. in II. ekipa None Pomurja Beltinci ter ekipa Ženskega nogometnega kluba Goričko Stanjevci.

Športna zveza Puconci bo  jutri in v nedeljo pripravila v zeleni dvorani v Puconcih   zimski dvodnevni turnir v dvoranskem nogometu . Turnir se je bo jutri začel ob 8. s tekmo Skakovci – Roma Dolina, prvi dan pa bo končan  ob 12.05 s tekmo Vidonci – Prosečka vas. V nedeljo se bo turnir nadaljeval ob 8.40 , finale pa je načrtovano v nedeljo ob 18..45 , tekma za  tretje mesto pa bo v Puconcih v nedeljo ob 18.50.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota, ki ga vodi predsednik Zdenko Maučec  bo jutri ob 7.45 pripravilo licenčni seminar za nogometne trenerje. Seminar bo razdeljen v dva dela.  Skupno je za nogometni seminar prijavljenih 110 trenerjev.

V prvem delu  nogometnega seminarja bodo med predavatelji Zdenko Maučec, Bojan Malačič in dr. Milan Čoh. V drugem delu, ki se bo začel ob 10.30 pa bodo predaval o pripravi moštva v zimskem času  dr. Luka Milanović, predstavniki sodniške organizacije pa bodo predstavili tudi novosti pri pravilih nogometne igre.

V 12.kolu pomurske košarkarske lige bo jutri ob 18. v telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru tekma Košarkarsko društvo  Ljutomer – Športno društvo Murska Sobota.  Jutri zvečer ob 19. bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma: Košarkarsko društvo Nona Sobota- Tropicano Bistrica. V nedeljo ob 18. bo v Beltincih še zadnja tekma: Sistemorg Beltinci . Lindau Lendava.

Združenje  šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota, katerega predsednik je Franc Čarni,  je lani praznovalo 70 letnico delovanja bo danes ob 16. v gasilskem domu v Sebeborcih pripravilo redni letni občni zbor, kjer bodo 15 posameznikom, ki so posebej zasluženi za delo združenja podelili posebna priznanja.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika ,ki ga vodi predsednik Tomaž Benkovič , njihova članska ekipa  pa  s standardno zračno puško  uspešno nastopa v prvi B državni  ligi  bo jutri ob 18. v gostilni Lipolt  v Dobrovniku pripravilo  redni letni občni zbor.

Športni napovednik tekmovanj pripravlja Tonček Gider.