V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Petkov športni napovednik

7 februarja 2020 Šport


Največ športnikov, kar okrog 250,  bo jutri med 10. in 15.uro popoldne zbrano na  45. tekmovanju v judu za pokal Lendave, ki bo na treh boriščih v telovadnici Dvojezične osnovne šole I v Lendavi, tekmo pa pripravlja Judo klub Lendava.  Mladi judoisti v starostnih kategorijah U – 16 in U – 21 bodo tekmovali za slovenski pokal in točkovanje Judo zveze Slovenije. V Lendavi bo tudi tekmovanje  za starostni kategoriji  U – 12 in U – 14, med  povabljenimi  tekmovalci pa so tudi judoisti iz  Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Italije in Srbije.

V Turnišču  bo v telovadnici osnovne šole bo  Nogometni klub Planika Turnišče pripravil 15. tradicionalni  turnir v dvoranskem nogometu, ki so ga organizatorji poimenovali Mlade zvezde. V soboto bo ob. 8. nastopilo 12 ekip 11 letnikov, ob 16. pa bo še turnir 6 ekip  13 letnikov. V nedeljo ob 8. bo v Turnišču  turnir za kategorijo U 9 , prijavljenih pa 12 ekip. V nedeljo popoldne ob 16. bo v Turnišču še turnir za starostno kategorijo U – 7 za katerega je prijavljenih 8 ekip. 

Nogometaši Mure bodo v nedeljo popoldne  v Turčiji igrali prijateljsko tekmo proti  prvoligaški ekipi Lviva iz Ukrajine, Beltinčani bodo v nedeljo ob 14.gostovali v Velenju pri  prvoligaškem Rudarju, Nafta 1903,ki je na pripravah na Madžarskem pa bo  v Nagkanyzsi jutri ob 14.30 igrala proti  tretjeligaški ekipi Szentlörinza.

V 3. kolu prve slovenske odbojkarske lige bodo v modri skupini odbojkarji Panvite Pomgrada  jutri ob  19.  gostovali v Kanalu pri ekipi Salonita Anhovega.  V  15.kolu 2. slovenske odbojkarske lige bodo vodilni  Radenci že danes ob  19.30 gostili odbojkarje II. ekipe  Merkurja Maribora, ki je na 11. mestu. V 13.kolu 3. slovenske lige vzhod bodo odbojkarji II. ekipa Panvite Pomgrada gostovali danes ob  20. pri II. ekipi  Korvolleya Mislinje.

V  14.kolu  prve  B slovenske lige  za članice bodo odbojkarice Roto Keme  jutri ob  19- .gostile v Puconcih odbojkarice Mizirja, ki so predzadnje na lestvici . Ljutomerčanke  bodo  jutri ob 17.30 gostovale pri vodilni ekipi lige Ptuja.  V 15. kolu 2. slovenske lige, vzhod bo ekipa Sobote v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti nocoj ob  19.30 gostila II. ekipo Šempetra, ki je osma na lestvici .

V 12. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo igralke Muranie iz Lendave  prav tako že nocoj gostovale pri ekipi Kostmana v Slovenj Gradcu.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo v nedeljo  v zeleni dvorani v Puconcih pripravila finalni turnir  dvoranskega prvenstva v hokeju za vse starostne kategorije, ki so najprej nastopile na treh kvalifikacijskih turnirjih. V nedeljo bodo najprej  igrali   ob 12.30 ; 13 letniki in 10 letniki. Največ zanimanja  bo za finale članov in članic. Članice Moravskih Toplic in predanovskega Triglava bodo igrale ob  14.30, člani Triglava  in Lipovec pa  bodo igrali finale ob 16.30, slovesna razglasitev rezultatov državnega prvenstva bo okrog 17.30.  Dan pred finalom državnega prvenstva, v soboto ob 11.uri bo v Panonski vasi v Tešanovcih volilna skupščina Zveze za hokej na travi Slovenije, ki je zdaj uspešno predseduje Sanja Zelko.

V 1. državni namiznoteniški ligi za člane bo v  4. kolu Keme  jutri ob 17. gostovala pri ekipi Savinje, v ženski konkurenci pa bodo dekleta Keme  v 13. kolu jutri ob 17. gostovala na Jesenicah. V preostalih ligah bodo igralci namiznega tenisa počivali.

Znova bodo na delu tudi kegljači. V prvi B slovenski ligi za člane  bo  v  13. kolu Radenska iz Murske Sobote gostovala pri  ekipi Rudarja.  Članice Radenske  bodo v 13. kolu prve B lige potovale v goste k ekipi Trebnjega.  V 13. kolu 3. slovenske lige, vzhod za člane bodo kegljači Lendave v nedeljo ob  13. na kegljišču v Radencih gostili ekipo Brežic.

V 10.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo radgonski Arcont  jutri ob 17. v Radencih gostil rokometaše Jadrana/ Hrpelje. Soboško Pomurje bo  jutri gostovalo pri rokometni ekipi Cerklje/Radovljica.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih  Murska Sobota bo  jutri ob 9. v prostorih društva v Murski Soboti pripravilo regijsko tekmovanje vzhodne Slovenije v govorečem pikadu. Nastopili bodo tekmovalci v različnih kategorijah vida iz medobčinskih društev Maribor, Ptuj in Murska Sobota.

Za tiste, ki si želite spremljati kaj posebnega in redko videnega  velja povabilo v Prosečko vas na Goričkem. Prostovoljno gasilsko društvo  Prosečka vas bo jutri ob 10. pri gasilskem domu v Prosečki vasi pripravilo tekmovanje v hitrostnem žaganju  lesa in v metanju motorke.  Sama tekma bo predstavljala pravo pašo za oči radovednežev.

V soboški Diani bo danes  ob 15. začetek tridnevnega državnega prvenstva v šahu na katerem bo   prvi dan  moštveno državno prvenstvo v pospešenem šahu za člane in članice. Nastopilo bo 17 moških ter osem  ženskih ekip. Zraven treh ekip Pomgrada v moški konkurenci in ene v ženski bo nekaj  pomurskih šahistov nastopilo tudi v drugih slovenskih ekipah. Jernej Skuhala iz Ljutomera in Jernej Buzeti iz Rakičana   bosta nastopila za Železničarski šahovski klub Maribor, Maja Vučko iz Ižakovec pa bo tekmovala za Šahovski klub Kočevje.  Šahovsko državno prvenstvo bo končano v nedeljo, ko bo na programu moštveno prvenstvu v hitropoteznem šahu

Prihajajoči konec tedna pa ne bodo aktivni samo športniki ampak se bodo  slovenskemu kulturnem prazniku na svojstven način  pridružili tudi rekreativni pohodniki.

Na sam dan kulturnega praznika  bodo jutri že 17. tič pripravila krajevna  društva v Tešanovcih  Prešernov pohod. Začetek pohoda bo okrog 10. pri vaško gasilskem domu.  Proga bo dolga 12 km, lani je na pohodu sodelovalo kar 250 pohodnikov.  Med pohodom bo vmes tudi krajša proslava.

Planinsko društvo Ljutomer bo  jutri med 8. in 9. uro  z začetkom na Glavnem trgu v Ljutomeru pripravilo zimski pohod na Jeruzalem. Proga za pohodnike bo dolga okrog 17 km, kar pomeni 4 do 5 ur hoje. Zaključek pohoda bo   okrog 15.ure na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote  bo v nedeljo ob 9.pripravilo pohod po Martinovi poti od Tišine do Kapele. Začetek pohoda bo pri Gostilni Gjergjek na Tišini.

 Planinsko društvo Gornja Radgona  bo svoje člane popeljalo po četrtem delu pomurske planinske poti in to od Kuzme do Središkega brega nato pa se  bodo spustili do Serdice, kjer bodo pohod zaključili.  Čas hoje je načrtovan   okrog 4. do 5 ur, udeležence pa bodo organizatorji odpeljali v Kuzmo  že  ob 7.30 iz avtobusne postaje v Gornji Radgoni.

Napovednik športnih tekmovanj  in aktivnosti za Murski val pripravlja Tonček Gider.