Domov

Petkov športni napovednik

14 februarja 2020 Šport


V 4. kolu modre skupine prve slovenske odbojkarske lige  za člane bo  danes ob  18.30  v telovadnici  osnovne šole I v Murski Soboti  tekma med Panvito Pomgradom in  aktualnim državnim podprvakom Calcitom Volleyem iz Kamnika.

V 16 .kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane bodo vodilni Radenci jutri ob 17. gostovali pri ekipi Keko opreme Žužemberk.  V  14.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo tekma med vodilno  II. ekipo Panvite Pomgrada na Ravnah na Koroškem  proti odbojkarjem II. ekipe Fužinarja šele v četrtek 20.feburarja ob 18.30.

V prvem kolu prve  B slovenske ženske odbojkarske lige   v borbi za obstanek bo že nocoj ob 19. ekipa Ljutomerčank gostovala pri odbojkaricah  Zreč. Odbojkarice Roto Keme bodo v isti konkurenci jutri ob 19. gostile v Puconcih ekipo Mozirja.

V  16.kolu druge slovenske odbojkarske lige vzhod  za članice bodo odbojkarice Sobote  jutri ob 18.30 gostovale pri ekipi Prevalj, ki je deveta na lestvici . V 13.kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice bodo odbojkarice Muranie iz Lendave  svojo tekmo proti Kajuhu Šoštanju igrale šele v petek 28. februarja v Lendavi.

V 5. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo  jutri ob 17. Kema v zeleni dvorani v Puconcih gostila Mengeš.  V 6. kolu  2. slovenske namiznoteniške lige  za člane bo jutri ob 10. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti ekipa Sobote gostila  Melamin iz Kočevja, popoldne ob 16. pa bo še srečanje med Soboto in Rakekom. II. ekipa Keme  bo jutri ob 10. v Puconcih gostila Rakek, popoldne ob 16. pa bo še tekma med II. ekipo Keme in Melaminom iz Kočevja.  V 4. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane bo II. ekipa Sobote jutri ob  10. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila vodilno ekipo NTK B – 2 iz Kranja, popoldne ob 16. pa še ekipo Metlike.  

V 7.kolu prve B slovenske kegljaške lige  za člane bo  jutri ob 15.30 ekipa Radenske iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih gostila ekipo Pivke. V  3. slovenski  kegljaški ligi, vzhod  za člane bo jutri ob 18. Lendava gostovala pri Ceršaku.  V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige bodo kegljavke  Radenske jutri že ob 12. v Radencih gostile kegljavke Pivke.

V 11. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bodo rokometaši Pomurja jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostili rokometaše Ajdovščine.  Radgonski Arcont  bo jutri ob 19. gostoval pri rokometni ekipi Cerklje /Radovljice.

Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota bosta  nocoj ob 18. v Gledališču Park v Murski Soboti podelila priznanja  najboljšim športnikom, športnicam in ekipam za njihove   dosežke na področju športa v letu 2019.

V 13. kolu pomurske košarkarske lige bo  jutri  ob 18. v Črenšovcih tekma med Tropicanom Bistrico in Sistemorgom Beltinci. V  nedeljo ob 14. bo v telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru tekma: Košarkarsko društvo  Ljutomer – Lindau Lendava, ob 16. pa bo v isti dvorani še tekma: Košarkarski klub Lotmerk – Športno društvo  Murska Sobota. Vodilna ekipa None iz Murske Sobote bo v tem kolu prosta.

Najbolj atraktivna pripravljalna  nogometna tekma ob koncu tedna bo  jutri ob  14. v športnem parku v Beltincih med Klimo Tratnjek Beltinci in  prvoligašem Aluminijem iz Kidričevega polfinalistom slovenskega nogometnega pokala.  Nogometaši  Polane, ki vodijo v pomurski nogometni ligi bodo jutri ob 15. gostili Bakovce, četrto ekipo 1. med občinske soboške lige.  V nedeljo ob 14.  bo v Veliki Polani še  nogometna tekma med Polano in  tretjeligaško ekipo Odranci. V Feldbachu v sosednji Avstriji  bo na igrišču z umetno travo v nedeljo ob 16.  sosedska tekma med Serdico in Goričanko Rogašovci.

Nogometni klub Radenska Slatina bo jutri in v nedeljo v športni dvorani v Radencih pripravil 4.  mednarodni nogometni turnir za mlade nogometaše.  Jutri ob 9. se bo začel turnir za igralce starostne kategorije U – 7, v nedeljo ob  9. pa bo še turnir za starostno kategorijo U –13. Organizatorji pričakujejo jutri in v nedeljo v Radence okrog 300 mladih nogometašev iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Nogometni klub  Rakičan bo  jutri ob 8.30 pripravil v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti pripravili tradicionalni 12. Valentinov turnir v dvoranskem nogometu. Prvi bodo začeli turnir v dvoranskem nogometu 9 letniki, skupno je prijavljenih 9 ekip, ob 12, pa bo še turnir v dvoranskem nogometu za starostno kategorijo U . 11.. Za turnir v dveh starostnih kategorijah je prijavljenih  blizu 200 mladih nogometašev.

Športno strelsko društvo  Murska Sobota bo danes in jutri pripravilo na 12 strelskih mestih  na soboškem strelišču 5. kolo regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško. Danes bo tekmovanje potekalo od 18. do 20.ure, jutri zadnji dan strelske tekme pa bo tekmovanje v Murski Soboti na programu od  8.30 in  bo trajalo  do 11.ure.  

Motoklub veterani  iz Murske Sobote, ki ga vodi predsednik  Jožef Bobovec,  bo jutri ob 18. pripravil v soboški Zvezdi 29. redni letni občni zbor. Na občnem zboru bodo zraven pregleda poročil o delu in o  načrtih za delo v letu 2020  razglasili in podelili priznanja  najboljšim članom za njihove  rezultate  v okviru tekmovanja Zveze starodobnih vozil Slovenije.

Pa še nekaj za pohodniške rekreativce.  Zavod za turizem kulturo in prosti čas Goričko Rogašovci bo  jutri ob 10. z začetkom pri Gostilni Valec v Sotini pripravilo Valentinov pohod na 9 km dolgi progi.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.