Domov

Petkov športni napovednik

21 februarja 2020 Šport


Hokejski klub Triglav Predanovci bo kot  aktualni  ženski slovenski prvak v dvoranskem hokeju  od danes do nedelje  v zeleni dvorani v Puconcih gostil hokejske ekipe iz Madžarske, Srbije, Danske in Finske  na evropskem ženskem pokalu C – 2. Prva tekma med slovenskimi prvakinjami igralkami Triglava in ekipo Agise iz Madžarske bo v Puconcih  že danes ob   18.15. Jutri bodo predanovska dekleta ob  11. igrala proti Suhn Spartaku iz Srbije  popoldne ob 17.15 pa bo še tekma med Triglavom in  Copenhagnom iz Danske. V nedeljo zadnji evropskega pokala v dvoranskem hokeju bo  v Puconcih ob 10.15 Triglav igral še proti ekipo Porvo iz Finske.

Nogometni klub Radenska Slatina bo jutri in v nedeljo pripravil v športni dvorani v Radencih II. del 4. nogometnega turnirja mladih nogometašev za starostni kategoriji U 11 in U – 9.  Jutri se bo turnir mladih nogometašev v Radencih  začel ob  9.  za 11 letnike in v nedeljo ob 9. bodo začeli z dvoranskim turnirjem v nogometu še 9 letniki.  Na turnirju bodo sodelovali tudi mladi nogometaši iz sosednje Avstrije in Hrvaške.

Začenja se  spomladanske sezona v prvi slovenski nogometni ligi Telekom. Mura bo v nedeljo ob 16. gostovala pri nogometni ekipi Domžal. V sredo, torej med tednom,  26. februarja ob  17.uri pa bo v Murski Soboti že nadaljevanje v  prvi slovenski ligi in v Fazaneriji bo na programu prekmursko štajerski nogometni  derbi: Mura – Maribor.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje  Beltinci bodo  jutri ob 15. gostovale v Gradcu in se tem pomerile z ekipo Šturma. V nedeljo ob 14. pa bo v Lendavi na igrišču z umetno travo tekma med Nono Pomurjem in Haladašem iz Madžarske.

Nogometaši Nafte 1903 boo jutri ob 11. v Veliki Polani igrali  prijateljsko pripravlalno tekmo proti nogometni ekipi Rač. Popoldne ob 15. pa bo Polana gostila pred domačimi gledalci še tretjeligaško ekipo Veržeja.

V  5. kolu modre skupine prve  slovenske odbojkarske lige za naslov državnega prvaka bodo odbojkarji Panvite Pomgrada  jutri ob 18. gostovali pri vodilni ekipi ACH Volleya v Ljubljani, kjer zdaj igra tudi nekdanji košarkar in odbojkar soboške Panvite Pomgrada.

V 2. slovenski odbojkarski ligi bodo vodilni Radenčani tekmo 17. kola igrali šele prihodnjo soboto 29. februarja ,ko bodo v Radencih gostovali odbojkarji II. ekipa Calcita Volleya iz Kamnika. V 15.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  za člane bo II. ekipa  Panvite Pomgrada jutri ob 16. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarsko ekipo Slovenske Bistrice, ki je tretja na lestvici.

V  2. .kolu prve  B slovenske odbojkarske lige  za članice  v ligi za obstanek bodo odbojkarice Ljutomera  v nedeljo ob 18. v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru gostile Mozirje, odbojkarice Roto Keme  bodo  že jutri ob 19. gostovale v Kranju pri odbojkaricah Triglava.

V 15. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške  lige  bodo igralke puconske Keme jutri ob 17. gostovale pri vodilni ekipi Ljubljane. V moški konkurenci  prve slovenske namiznoteniške lige   za člane bo jutri ob 17.  I. ekipa puconske Keme gostovala pri II. ekipi Mengša.

V zadnjem kolu  pomurske košarkarske lige bo  jutri  ob 19.15 v Beltincih tekma: Sistemorg Beltinci – Nona Murska Sobota. V nedeljo ob 15. bo še tekma Košarkarski klub Lotmerk – Košarkarski klub Lindau Lendava. Tekma med Košarkarskim društvom Ljutomer in Tropicanom iz Bistrice je bila že odigrana, dobili so jo košarkarji Ljutomera s 101:47.

Občina Moravske Toplice in Športna zveza Moravske Toplice bosta  nocoj ob 18.30 v športni dvorani Nogometnega kluba Čarda v Martjancih   pripravila slavnostno  razglasitev najboljših športnikov, športnic,  ekip  in perspektivnih športnikov za njihove dosežke v letu 2019.

Kasaški klub Ljutomer, ki ga vodi predsednik Janko Slavič bo  v nedeljo ob 9. v gostilni Zorko v Borecih pripravil  redni letni občni zbor. Udeleženci bodo na občnem zboru sprejeli tudi koledar letošnjih aktivnosti.

V prvi pomurski pikado ligi bodo na programu dvoboji  13. kola. V prvi ligi, kjer vodi med  sedmimi  ekipami  Pikado klub Špirić iz Černelavec  bo jutri ob 18. najbolj zanimiv dvoboj med  Ali Leono iz Ljutomera, ki je tretja na lestvici in Čarnimi vranami iz Ižakovec, ki so na   drugem mestu.

V drugi pomurski pikado ligi ,kjer vodi Žuta kuča iz Bučečovec  in  nastopa  osem ekip bo zanimiv dvoboj med Kocka barom Renkovci in Barom Tiffani iz Črenšovec.

Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote bo v nedeljo pripravilo od Bogojine do Bukovniškega jezera 15. pohod v spomin na Avgusta Delavca  in Vilija Žižka. Začetek pohoda bo ob 8.30 izpred avtobusne postaje v Murski Soboti od koder bo pohodnike do Bogojine popeljal avtobus.  Začetek pohoda  bo v Bogojini ob 9.pri krajevnem pokopališču, malica pa bo pri Hancovi kleti v Strehovskih goricah.

 Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 9. pripravilo v gostišču Kosi v Puconcih tradicionalni mednarodni konec tedenski šahovski turnir. Lani je na  mednarodnem šahovskem turnirju v Puconcih med  32 šahisti zmagal Boris Kovač pred Denisom Gjuranom.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota  bo od ponedeljka 24. do petka 28. februarja pripravil v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  raznolike športne aktivnosti za otroke stare med 7. in 10. letom in to od 8.30 do 13.30  Udeležba otrok na športnih delavnicah bo brezplačna, na delavnicah pa  bo mogoče spoznavati različne športne igre od borilnih veščin do spoznavanja atletske abecede,  igrali pa bodo tudi odbojko,  hokej na travi ter spoznavali tudi boks, rokoborbo in kickboks.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.