Domov

Petkov športni napovednik

28 februarja 2020 Šport


V  7. kolu modre skupine v prvi  slovenski odbojkarski ligi za prvaka  za člane bo po sredini zmagi v Novem mestu proti Krki, soboška Panvita Pomgrad jutri ob 20.30 gostovala pri ekipi Merkurja Maribora. V 17.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane bodo Radenčani, ki vodijo na lestvici jutri ob 19.gostili II. ekipo Calcita Volleya iz Kamnika.  II. ekipa Panvite Pomgrada  bo  tekmo 16.kola v  3. slovenski ligi ,vzhod igrala v Murski Soboti šele v soboto 7.marca proti  ekipi Sip Player Frama.

V ženski konkurenci  3. kola prve B slovenske lige v borbi za obstanek  v ligi bodo dekleta Roto Keme  jutri ob 19. v zeleni dvorani v Puconcih gostile  ekipo Weiler Volley Zreče.  Ljutomerčanke  bodo jutri že ob 14.30 gostovale pri II. ekipi Calcita Volleya. V   17.kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo odbojkarice Sobote  jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile odbojkarice Črne, ki so zadnje na lestvici.  V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za dekleta bo Murania, ki je tretja na lestvici že nocoj ob  19. v telovadnici Dvojezične osnovne šole v Lendavi gostila ekipo Kajuha Šoštanja, ki je druga na lestvici – obeta se torej pravi ženski  odbojkarski derbi.

V 23. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  čaka soboško Muro v nedeljo prvega  marca ob 14. težko gostovanje v Kranju pri Triglavu. Zakaj težko? Triglav je v prvem spomladanskem kolu premagal velenjski Rudar s 3:0, nato pa v Stožicah bil boljši še od pokalnega prvaka Slovenije Olimpije.   Med strelce  pa se vpisuje tudi nekdanji nogometaš Mure  doma iz Bosne in Hercegovine Armin Čemiragić, ki je zdaj član Triglava.

 Začenja se spomladanski del tekmovanja v prvi mladinski in kadetski nogometni ligi. V  16. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo  na igrišču z umetno travo v soboški Fazaneriji jutri ob 15. tekma med Muro, ki je na tretjem mestu in med Domžalami, ki so  na drugem mestu po jesenskem delu. V kadetski konkurenci bo Mura, ki je na 10. mestu v Murski Soboti jutri ob 13.gostila  ekipo Domžal, ki so na tretjem mestu po jesenskem delu tekmovanja.

Nogometaši  v 2. slovenski nogometni ligi bodo teden dni pred  začetkom spomladanskega dela tekmovanja igrali zadnje pripravljalne nogometne tekme. Klima Tratnjek Beltinci bo jutri ob 15. popoldne v športnem parku v Beltincih gostila avstrijsko nižje ligaško ekipo Liezen. Nafta 1903 bo jutri ob 13. gostovala na Madžarskem pri ekipi Nagykanizse. Sicer  bo Nafta v prvem spomladanskem kolu  prihodnji v petek  6.marca ob 15. gostovala na Ptuju pri nogometaših Drave, Beltinčani  bodo dan pozneje v soboto  gostovali  pri ekipi Koroške Dravograda.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci bodo  jutri ob 14.  na igrišču z umetno travo v Lendavi gostile avstrijske nogometne prvakinje ekipo St. Pőltna, ki so bile tudi udeleženke  glavnega dela lige prvakinj v ženski konkurenci.

Najboljša pomurska tretjeligaška ekipa Odranci  bo v nedeljo ob  15. gostovala v Gančanih pri ekipi Aluvarja Gančani, ki je četrta na lestvici pomurske nogometne lige.

V  15. kolu prve B kegljaške lige za člane bo ekipa Radenske iz Murske Sobote jutri ob 16. gostovala pri kegljačih Medvod. V ženski konkurenci  prvi B slovenske kegljaške lige bodo dekleta Radenske jutri že ob 13.gostovala pri ekipi Ograjce v Ljubljani. V  15.kolu 3. slovenske kegljaške lige vzhod  za člane  bo ekipa Lendave ne kegljišču Vikenda v Radencih  v nedeljo ob 13. gostila II. ekipo  Hrastnika.

Na 12 steznem strelišču v Murski Soboti že od četrtka dalje poteka 6. memorial Jožeta Lebarja Juša v spomin na nekdanjega predsednika soboške strelske zveze. Strelci tekmujejo s serijsko  in standardno zračno puško in zračno pištolo   v mlajših in članskih kategorijah.

V pomurski košarkarski ligi se bodo ta konec tedna   začele tekme končnice za naslov prvaka.  Vodilna ekipa Sobote po rednem delu Košarkarsko društvo Nona bo jutri ob 17. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti igralo prvo tekmo polfinala proti ekipo Košarkarskega kluba Lotmerk, Športno društvo Murska Sobota bo igralo polfinalno tekmo proti Sistemorgu iz Beltinec  jutri ob 19.30 v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti. V preostalem srečanju sobotnega programu  bo Košarkarsko društvo  Ljutomer jutri ob 19. v športni dvorani ŠIC-a gostilo Tropicano iz Bistrice.  Finalni turnir pomurske košarkarske lige  je  načrtovan za soboto 28. marca.

Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote bo danes ob 16.30 pripravilo v društvenih prostorih v Kocljevi ulici v Murski Soboti mesečni mladinski hitropotezni šahovski turnir.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.