Domov

Petkov športni napovednik

6 marca 2020 Šport


V 8. kolu modre skupine prve slovenske odbojkarske lige za člane bo jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti Panvita Pomgrad gostila  Salonit Anhovo iz Kanala , ki so četrti na lestvici, soboški odbojkarji pa so peti.

V 18.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane bodo vodilni Radenčani jutri  ob 19. gostovali v Mislinji pri odbojkarjih  Korvolleya Mislinje, ki so na sedmem mestu.  V 16.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bodo igralci II. ekipa Panvite Pomgrada, ki vodijo na lestvici,   jutri ob 16. v telovadnici osnovne šole I v Murki Soboti gostili odbojkarje Frama, ki so drugi na lestvici.

V 4. kolu prve B slovenske  ženske odbojkarske lige v borbi za obstanek bodo odbojkarice Ljutomera že nocoj ob 20. v dvorani Šic- a v Ljutomeru gostile  Triglav iz Kranja, tokrat bo ljutomerska dekleta vodil novi trener Bojan Novak.  Odbojkarice  puconske Roto Keme  bodo jutri ob 14.30 gostovale pri II. ekipi Calcita Volleya.

V  18. kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo odbojkarice Sobote ,ki so trenutno druge na lestvici proste.  V  14. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo odbojkarice Muranie iz Lendave gostovale pri odbojkaricah Celja.

V 16. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice bo jutri ob 17. v Puconcih tekma med dekleti Keme in Inter Diskonta z Raven na Koroškem. V 8.  kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane bo I. ekipa Sobote gostovala jutri ob  10. pri Tempu v Velenju in ob 16. še pri Ptujčanih. Tudi II. ekipa Keme bo na dveh gostovanjih in to dopoldne pri Ptujčanih in popoldne pri ekipi Tempa v Velenju.

V 25.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo  Mura po sredinem spodrsljaju proti Rudarju iz Velenja v nedeljo ob 20.16 gostovala v Stožicah pri Olimpiji.

V 20.kolu 2. slovenske nogometne lige bosta obe pomurski ekipi gostovali. Že danes ob  15. bo na Ptuju tekma med Dravo in Nafto 1903 iz Lendave. Jutri ob 15. pa bo Koroška Dravograd gostila ekipo Klima Tratnjek Beltince.

V  13. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo jutri ob 11. v Bratoncih članska tekma med  Nono Pomurjem Beltinci in Ajdovščino; za člansko tekmo bo ob 13. na programu še tekma kadetinj starostne kategorije  med Nono Pomurjem in Ajdovščino.

Ta konec tedna bodo na delu tudi nogometaši v prvi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi. Mladinci Mure bodo v 17. kolu prve slovenske lige jutri ob 13. gostovali pri nogometaših Maribora, kadetki Maribora in Mure pa se bodo pomerili že ob 11.uri.

Nogometni klub  Bakovci, kjer vodi mlajše selekcije Jure Zavec bo jutri med 8. in 18.uro pripravil v telovadnici osnovne šole Bakovci  nogometni turnir za starostne kategorije U – 9, U –  11 in U – 13-  Prvi bodo začeli s turnirjem ob  8. uri  9 letniki, nato ob 12. 11 letniki in zadnji bodo začeli z nogometnim turnirjem v Bakovcih  13 letniki  in to popoldne ob 16.

V  16.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo  jutri ob 15.30 na kegljišču Vikenda v Radencih  Radenska  iz Murske Sobote gostila kegljaško ekipo Kočevja.  V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige bo Radenska jutri ob 12. v Radencih gostila  ekipo Bele  krajine.

V  12.kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo radgonski Arcont jutri ob 19. v Radencih gostil rokometaše Sevnice.  Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote bodo jutri gostovali pri rokometaših Kronosa.

V 3. slovenski košarkarski ligi za člane  bodo  igralci  Radenske Creativa  danes ob  19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili košarkarsko ekipo Janč.

V  končnici pomurske košarkarske lige pa bodo na programu naslednja srečanja:  jutri ob 19.15 bo v Beltincih tekma Sistemorg Beltinci – Športno društvo Murska Sobota, v Ljutomeru bo  jutri ob 20.30 tekma med Košarkarskim klubom Lotmerk in Košarkarskim klubom Nona iz Murske Sobote.  V nedeljo bo v telovadnici dvojezične srednje šole v Lendavi še tekma: Lindau Lendava . Tropicano Bistrica.

Na teniških igriščih v Radencih bo jutri ob 16. peti turnir zimske teniške lige. Po štirih turnirjih vodi Dani Stran, drugi je Gorazd Kozic in tretji Matjaž Hanželič.

Planinsko društvo Matica  iz Murske Sobote  bo nocoj ob 18. pripravilo v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti  redni letni zbor članov.  Petkov občni zbor bo za člane društva tudi predpriprava za letošnje praznovanje 70 letnice Planinskega društva Matica, ki uspešno vodi predsednik Jože Ružič, slovesnost ob visokem jubileju pa bo na programu 24. aprila.

Ženski odbojkarski klub Ljutomer bo  jutri ob 17. pripravil v prostorih gostilne na Gmajni na Razkrižju  redni letni občni zbor. Na dnevnem redu ljutomerskih odbojkaric je  tudi izvolitev novih  članov vodstva  kluba za obdobje 2020 – 2024, zdaj  klub uspešno vodi  predsednik  Saša Makoter.

Mikroturistični grozd Sladka pot Prostovoljnega gasilskega društva Ratkovci bo v nedeljo ob 10. pripravil 17. pohod po sladki poti v Ratkovcih. Pohodnike v Ratkovcih čaka okrog 13 km pohodniške rekreacije.

V ponedeljek 9. marca bo Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota, ki ga vodi  predsednik Zdenko Maučec pripravilo v prostorih penziona »Letališče Muzge«   v Rakičanu redno letno skupščino. Na letni skupščini bodo zaslužnim trenerjem za njihove dosežke v dosedanjem delu podelili tudi  tradicionalna priznanja.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.