V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

28 aprila 2017 Šport


Športno društvo  Team turbo Tropovci bo  jutri ob 12.uri pred gasilskim domom v Tropovcih  pripravilo na krožni progi: Tropovci – Gradišče – Murski Črnci – Tropovci ,  dolgi pet kilometrov  Tišinski kronometer 2017 za amaterje, masterje in ženske.  Kolesarska dirka se  točkuje tudi za pokal Slovenije, skupno  bodo kolesarji razdeljeni   v sedem starostnih kategorij.  Med udeleženci tišinskega kronometra bodo med okrog 110 kolesarji sodelovali tudi pomurski kolesarji iz obeh pomurskih klubov.

V nedeljo  ob 9.uri  bo Kolesarski klub Tropovci, ki mu zdaj predseduje  Bojan Jablanovec  pripravil v Tropovcih  8. kolesarsko dirko za pokal Občine Tišina, kjer pričakujejo organizatorji okrog 250 kolesarjev.  Ob 9.uri bodo začeli s tekmovanjem starejši kolesarji amaterji, masterji in ženske. Ob 12.uri  bo na programu še  kolesarska dirka za mlade kolesarjev od dečkov do mlajših in starejših mladincev.  Kolesarji bodo v nedeljo vozili na krožni progi v dolžini 2400 metrov, v času tekmovanja pa bo na trasi Tropovci – Gradišče – Murski Črnci – Tropovci popolna zapora ceste.

Strelsko društvo Štefan Kovač trap iz Murske Sobote  bo jutri ob 9.uri pripravilo na strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu drugo kolo prve državne lige, vzhod v streljanju na glinaste golobe.  Na prvi tekmi, ki je bila prav tako v Rakičanu je zmagalo Strelsko društvo Kunšperk pred Ptujčani tretji so bili strelci Štefana Kovača iz Murske Sobote ,brez poškodovanega olimpijca Boštjana Mačka. Na četrto mesto so se  med 9. ekipami  uvrstili Radgončani.  Posamično  je na prvi tekmi državne  strelske lige zmagal Evgen Pap, ki bo tudi tokrat med favoriti za visoko uvrstitev.

Turistično kulturno športno društvo Pečarovci bo  jutri ob 16.uri pripravilo  13. Pečarovski tek.  Mladi tekači  bodo  imeli  prvi tek ob 16.uri in zadnjega od 16.45 na progah dolgih od 200 do 1300 metrov. Člani bodo tekli na 7100 metrov dolgi progi in članice na 5800 metrov dolgi progi, oba glavna  teka se bosta začela ob  17.uri  Zvečer ob 18.uri bo v Pečarovcih  še odprti  občinski tek Občine Puconci na 1300 metrov dolgi progi.  V Pečarovcih bo tako letos na programu šele  prvi tek za pomurski rekreativni pokal.  V letu 2017 bo v pomurskem pokalu na programu le 11 tekov.

Ta konec tedna bo znova zanimiv tudi nogometni program.

V 23. kolu 2. slovenske nogometne lige  bo  jutri ob 17.uri v Veržeju nogometna  tekma med  domačim Farmtechom in ekipo Brd.

V  22. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo najbolj zanimivo jutri zvečer ob 19.uri v Lendavi, ko se bosta pomerila Nafta 1903 in Odranci.  Prva sobotna tretje ligaška nogometna tekma bo ob  16.30, ko se bosta pomerila  Turnišče in Hotiza. V Ljutomeru  bo ob 17.uri tekma Avto Rajh Ljutomer – Mura. V nedeljo ob 17.uri pa bodo na programu naslednje nogometne tekme:  Polana – Grad, Čarda Martjanci – Rakičan, Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma – GMT Bogojina in Lušt Beltinci – Križevci v Prekmurju.

V 22.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo  Šmartno jutri ob 11.uri gostilo Vipoll iz Veržeja, tekma med  Muro in Dravinjo iz  Slovenskih Konjic bo na programu šele v sredo 10. maja.

V 22.kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod bo  jutri ob 13.uri tekma med Jarenino in Muro, kadetska tekma pa bo med tema ekipama na programu ob 15.uri.

Nogometaši Vipolla bodo v Veržeju  v nedeljo ob 15.30 gostili kadetsko ekipo Slovenske Bistrice in ob 17.30 bo na programu še mladinska tekma istih klubov.

V  17. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo v Velenju v torek 2. maja ob 11.uri tekma med Rudarjem/Škalami in ekipo Teleinga GMT Beltinci.

Nogometni klub  Farmtech iz Veržeja bo v ponedeljek prvega maja ob 16.uri pripravil 52. tradicionalni prvomajski nogometni turnir, kjer bodo v skrajšani obliki turnirja nastopile nogometne ekipe  soboške Mure, Ljutomera in domačega Veržeja.

V  torek 2. maja ob 17.uri bosta  na območju Medobčinske nogometne zveze Lendava na programu polfinalni tekmi nogometnega pokala. Čentiba bo gostila tretje ligaško ekipo Nafte 1903, izjemno zanimiv pa bo tudi dvoboj tretje ligaških ekip Odranec in Hotize.

Golf klub Moravske Toplice bo  v ponedeljek prvega maja ob 9.uri pripravil na igrišču Golf  Livade pro kolo  golf lige Sava turizem. Na turnirju pričakujejo organizatorji okrog 45 golfistov.

V Pečarovcih bo jutri ob 15.uri na programu   11. pohod po Pečarovcih, ki se bo začel pri vaško gasilskem domu.  Dolžina pohoda bo okrog 10 km, pohod   je tudi v programu pohodov za vpis v izkaznico pohodov po Goričkem.

Društvo za športno rekreacijo in sprostitev »Peški« iz Motovilec   bo v nedeljo ob 10.uri z začetkom pri vaško gasilskem domu pripravilo 16. pohod po Motovilcih. Organizatorji so pripravili za udeležence pohoda okrog 11 km dolgo progo.

Športno društvo Sloparca in Športna zveza Beltinci   bosta v nedeljo  pripravila  prireditev z naslovom:  Kolesarsko druženje Beltinci. Rekreativno kolesarjenje bo  na dveh progah. Začetek kolesarjenja bo v nedeljo ob 10.uri na nogometnem igrišču v Beltincih in sicer na daljši progi dolgi 60 km in na krajši, ki bo dolga 10 km .  Vsi udeleženci bodo zraven malice dobili tudi spominsko medaljo.

Planinsko društvo Goričko – Tromeja iz Gornjih Slaveč bo v spomin na Denisa Kereca in Boštjana Šinka pripravilo  prvega maja ob  9.uri z začetkom pri Okrepčevalnici Rak v  Gornjih Slavečih  tradicionalni prvomajski pohod na Tromejnik. Organizatorji obljubljajo tri ure hoda, na Tromejniku pa  se bo ob koncu pohoda   ob malici slišala tudi harmonika.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.