Domov

Petkov športni napovednik

13 marca 2020 Šport


Zdravstvena situacija v državi  zaradi koronavirusa  je  povsem ohromila tudi  program športnih prireditev v pomurski pokrajini  in tudi v celotni državi.

Čeprav so se odpovedi vrstile cel teden in je še med tednom kazalo, da je Odbojkarska zveza Slovenije odpovedala vse tekme v državnih  odbojkarskih ligah z izjemo modre skupine v prvi slovenski moški  ligi. Po zadnjem  četrtkovem sporočilu iz Odbojkarske zveze Slovenije pa je odpovedana tudi sobotna odbojkarska tekma v Murski Soboti  med Panvito Pomgradom in aktualnimi državni prvaki odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane.

Odpadel bo tudi pomurski ženski odbojkarski derbi  v zeleni skupini prve B slovenske lige med  puconsko Roto Kemo in  Ljutomerčankami.

V prvi slovenski nogometni ligi Telekom tudi ne bo  sobotne  prvenstvene nogometne  tekme v Kidričevem  med Aluminijem in soboško Muro. Tudi v drugi slovenski  nogometni ligi bo odpadla sobotna  nogometna tekma med Klimo Tratnjek Beltinci in Koprom  ter  Nafto 1903 in Roltekom Dobom.

 Medobčinska nogometna zveza Lendava je odpovedala tudi  prve letošnje  tekme v pomurski nogometni ligi, Medobčinska nogometna zveze Lendava pa je odpovedala tekme v soboški medobčinski nogometni ligi.

Odpadle bodo tudi   vse tekme v slovenskih namiznoteniških ligah, v kegljaških in  rokometnih ligah ter  košarkarskih  ligah  vključno s pomursko košarkarsko ligo. Tudi strelci, ki so imeli  jutri v načrtovane tekmovanje za Jožefov pokal na Cankovi in danes v  Turnišču v rekreacijski ligi so odpovedali obe  tekmovanji.

Organizacijski odbor pomurske pikado lige, kjer v dveh ligah nastopa skupno 15 ekip je odpovedal sobotno finalno tekmovanje v gostišču Špirić v Černelavcih.

Najbolj množična športna prireditev v Pomurju 54. mednarodni turnir v judu za pokal Murske Sobote in 9. memorial Antona Tončka Kosa v organizaciji Judo kluba Murska Sobota ki  je bila načrtovana za soboto 14.marca je bila  odpovedana že med tednom.

Mladi šahisti bodo imeli danes ob 16. v klubskih prostorih v Šahovskem klubu Pomgrad redni mladinski mesečni turnir, hkrati pa bodo  najboljšim v letu 2019 podelili tudi priznanja za njihove rezultate.

V nedeljo ob 9. bo v gostišču Špirić v Černelavcih  5. letošnji konec tedenski šahovski turnir za sezono 2019/2020. V  torek  17. marca ob 18.30 bodo člani Šahovskega društva Pomgrad  iz Murske Sobote v klubskih prostorih  v Kocljevi ulici v Murski Soboti pripravili volilni občni zbor.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.