V etru
Zdigni pokrivač
Domov

Petkov športni napovednik

29 maja 2020 Šport


Na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu bo jutri ob 9. na programu prvo kolo vzhodne državne lige v streljanju z lovsko puško šibrenico. Za uvodno tekmo nove sezone v trapu je prijavljenih osem ekip med njimi tudi dve iz pokrajine ob Muri.

Radgončani so vzeli uvodno tekmo zelo resno saj bo na njej nastopil tudi Dani Šmid ob njem pa še odličen Tadej Kostanjevec. Pri Strelskem društvu Štefan Kovač– trap Murska Sobota  včeraj ekipa še ni bila povsem določena, a zanesljivo bo nastopil Boštjan Maček iz Bodonec, kdo pa bo ob njem še tekmoval pa se soboško vodstvo sinoči še ni odločilo.

Tudi igralci hokeja na travi bodo zadnji teden v mesecu maju, po koronavirusu,  igrali dve prvenstveni tekmi Na igrišču v Moravskih Toplicah bodo prvi zaigrali 16 letniki Moravskih Toplic in Lipovec. Za tekmo mladih igralcev hokeja na travi pa bo na programu še članska tekma med Moravskimi Toplicami in  predanovskim Triglavom. A kaj lahko se zgodi, da v prihodne hokejskih tekem v Moravskih Toplicah več ne bo kajti igrišče z umetno travo je tako poškodovano, da je igranje v prihodnje pod velikim vprašajem so nas obvestili iz Hokejskega kluba Moravske Toplice.

Nogometaši čakajo na začetek prvoligaške sezone v petek 5. junija s tekmo Aluminij – Mura in na nadaljevanje polfinala slovenskega pokala med Aluminijem in Muro v torek  9. junija na Brdu in v sredo 10.junija med Kalcer  Radomljem in Nafto 1903. Vse pokalne nogometne tekme bodo igrane v Nacionalnem centru Brdo brez gledalcev.

Nogometaši  lendavske Nafte 1903, ki so minuli teden gostovali pri prvoligaški ekipi Maribora in bodo danes zvečer ob 17. v Športnem parku v Lendavi gostili drugoligaško ekipo Nogometnega društva Tratnjek Klima Beltinci. Tekma v Lendavi bo brez gledalcev.

V soboški Fazaneriji  bo jutri ob 17. prijateljska pripravljalna tekma, tudi brez gledalcev med Muro in drugoligaško ekipo Roltek Dob. Tudi Mura je že odigrala eno pripravljalno tekmo in sicer je minuli teden v Murski Soboti premagala prvoligaško ekipo Rudarja iz Velenja.    

Odprto teniško prvenstvo Slovenije  starostne kategorije U – 12, ki bo v Murski Soboti od danes do nedeljo, bo zelo množično saj bo nastopilo 38 mladih igralk iz vse Slovenije. Zanimivo in pohvalno je, da bodo na prvenstvu nastopili tudi igralci ITP teniške akademije in člani Teniškega kluba Murska Sobota. Turnir se bo začel na soboških teniških igriščih danes ob 10.00, na njem pa bosta na glavnem delu turnirja  igrali: Manja Perko od Svetega Jurija ob Ščavnici in Zoja Zadravec Vidović iz Koga, v kvalifikacijah pa bodo igrale: Zoja Čerpnjak in Ema Zadravec obe iz Murske Sobote in Sofija Jurjović iz Kapelskega Vrha.

Na podobnem teniškem turnirju za 12 letnike bo med dečki in med 59 igralci iz celotne Slovenije v Ljubljani igral tudi Jakob Cigüt iz Murske Sobote.

Na odprtem teniškem prvenstvu Slovenije starostne kategorije U – 16 bo med dekleti v Šentjurju kot prva nosilka nastopila Anemari Žnuderl iz Murščaka, članica Teniškega kluba Murska Sobota.

V prihodnjem tednu 6. junija pa bodo začeli s tekmovanji tudi igralci v namiznoteniških ligah, v slovenskih kegljaških ligah in v 2. slovenski članski teniški ligi.  O tem pa boste zvedeli več v našem napovedniku prihodnji teden ob istem času.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.