V etru
Radijska križanka / Svet na dlani
Domov

Petkov športni napovednik

12 junija 2020 Šport


Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo jutri in v nedeljo na olimpijskem strelišču pri Budinskem mlinu v Rakičanu  pripravilo dve tekmi z lovsko puško šibrenico.  Sočasno bosta tekmi za pokal Murske Sobote in pa drugo kolo prve državne lige ,vzhod.  V soboto med 9. in 15.uri bo tekmovanje v Rakičanu v tekmi na 75 tarč, v nedeljo od 9. do 15.ure pa bo drugi dan tekmovanja, ko bodo strelci opravili še dve seriji po 25 strelov.

V 27. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  bo Mura jutri ob 20. v soboški Fazaneriji gostila Tabor iz Sežane. V prvem kolu je Mura igrala minuli petek odlično v  igrala prvi pokoronski tekmi  proti Aluminiju in dobro igro potrdila tudi v torek na polfinalu slovenskega pokala in je zdaj z lendavsko Nafto 1903 finalist slovenskega pokala. Tekma bo še vedno brez gledalcev a s televizijskim in radijskim prenosom tudi na Murskem valu.

Zelo pester bo program v namiznoteniških ligah. V zadnjem kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo jutri ob 17. Kema v Puconcih gostila ekipo Športnega društva Uroša Slatinška. V prvi slovenski ženski  namiznoteniški ligi  bo v zadnjem kolu ob 17.  v Puconcih še tekma med dekleti Keme in Vesne.  V 2. slovenski namiznoteniški ligi bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti jutri ob 10. tekma med I. ekipo Sobote in Vesno in ob 13. še med Soboto in Logatcem. II. ekipa Keme bo jutri ob 10. v Puconcih igrala proti Logatcu in ob 13. še proti Vesni. V  3. slovenski namiznoteniški ligi za člane bo II. ekipa Sobote jutri ob 10. gostila v Murski Soboti Vrhniko in ob 14. še ekipo Gorice. V 2. slovenski ženski namiznoteniški ligi bo jutri ob 10. v Murski Soboti še tekma: Sobota  – Cirkovce.

V zadnjem kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo ne kegljišču Vikenda v Radencih  jutri ob 15.30 dvoboj med Radensko in ekipo Tabor Jama, že ob  12.uri bo prvoligaška ženska kegljaška tekma  med Radensko in Krko iz Novega mesta. V  3. slovenski kegljaški ligi, vzhod za člane bo v nedeljo ob 13. v Radencih še dvoboj med Lendavo in Slovenj Gradcem.

V  prvi slovenski ligi v hokeju na travi bo v nedeljo ob 17.30 v Moravskih Toplicah domača ekipa gostila Lipovce.  V Lipovcih pa bo v nedeljo ob 16.30  še ženska tekma med  Moravskimi Toplicami in predanovskim Triglavom.

Na atletskem stadionu v Murski Soboti  bo v  torek 16. junija  drugo kolo državne lige za paraplegike, kjer bodo sodelovali tudi člani Medobčinskega društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije.

 V četrtek 18. junija  bo na ribniku v Gradišču  med 10. in 12. uro 9. memorial Iva Peršaka v športnem ribolovu za paraplegike, kar bo  sočasno  tudi 3. kolo državne lige za paraplegike.

Športna zveza Murska Sobota, ki jo vodi Andrej Gomboši, bo v ponedeljek ob 13.30  v Hotelu Zvezda v Murski Soboti pripravila predstavitev zbornika z naslovom: » Oris zgodovine športne dejavnosti v Murski Soboti v  obdobju 100.  let«  Knjiga opisuje zgodovino, zaslužne posameznike, športnike in dogodke v minulih 100 letih.

Medobčinska nogometna zveza Lendava, ki jo vodi predsednik Slavko Režonja  bo v ponedeljek ob 18. v Gostilni Pri Studencu v Nedelici pripravila volilno skupščino zveze.

Na programu skupščine so tudi  volitve  novega vodstva  zveze za obdobje 2020 – 2024, hkrati bo na programu tudi žreb polfinala pokala za območje  Medobčinske nogometne zveze Lendava.

Športna zveza Beltinci  in Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote s sekcijo v Beltincih bosta  jutri  ob 8. v športnem parku v Beltincih pripravila 15. pohod po Ferijevi poti v spomin na nekdanjega  športnega urednika na Murskem valu in odličnega nogometaša Ferija Maučeca  ter 4. pohod po Jožetovi poti v spomin na dolgoletnega predsednika Športne zveze Beltinci in nekdanjega rokometaša Jožeta Horvata.  Pohod bo potekal po progi: Beltinci – športni park  – Lipovci – Gančani – Beltinci – športni park v dolžini okrog 8 km.

Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote bo danes ob  16.30 v društvenih prostorih v Kocljevi ulici pripravilo hitropotezni mladinski šahovski turnir.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.