Domov

Petkov športni napovednik

19 junija 2020 Šport


Prva športna prireditev po novih pravilih bo na hipodromu v Ljutomeru, kjer bodo v nedeljo ob 14.30 prve letošnje kasaške dirke. Organizatorji bodo dovolili ogled dirk le 500 gledalcem in še ti bodo morali upoštevati posebna zdravstvena  priporočila.

Prve kasaške dirke so bile sicer v Sloveniji že minulo nedeljo v Krškem a takrat brez gledalcev. V Ljutomeru bo v  nedeljo skupno na programu šest dirk nastopilo pa bo skupno 48 kasačev.  Prva dirka bo za kasače z zaslužkom do 500 eurov na razdalji 1600 metrov,  med vozniki v tej dirki   bodo znani slovenski kasaški vozniki: Vito Šadl, Primož Kristl, Milan Žan. Borut Zaletel in drugi.  Zadnja kasaška dirka  v Ljutomeru v nedeljo ob  17. uri, ko bo na programu  odprta dirka za  3 do 14 letne kasače na razdalji 2600 metrov. Med kasaškimi vozniki v zadnji dirki je prijavljen tudi Dušan Zorko, ki bo vozil Vittorino, sicer pa bo nastopal za Kasaško društvo Krim.

Brez gledalcev  bo v nedeljo  med 8. in 17.uro druga dirka za državno prvenstvo v motokrosu na 1380 metrov dolgi  progi v Mačkovcih na Goričkem. Organizator dirke je Avto moto društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote. Med kandidati za nastop na tej dirki  je tudi Željko Makovec doma iz Murskih Črnec član Avto moto društva Gajser tem. Makovec je minulo soboto uspešno  nastopil na pokalni dirki v Stranski vasi pri Semiču in  na hondi  med 17. vozniki v razredu Open R –  zasedel drugo mesto  kar je izjemen rezultat.

V 29.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo jutri ob 18. v Športnem parku Šiška v Ljubljani Bravo gostil soboško Muro. Ne gre prezreti dejstva, da je Bravo v 28. kolu med tednom v Stožicah premagalo vodilno ekipo Olimpije kar s 5:0.  Muraše  tako ne čaka lahka naloga tekmo pa bodo po posebnem protokolu lahko spremljali tudi gledalci.

V sredo 24. junija ob 17.30   bo na Brdu pri Kranju finalna tekma za pokal Nogometne zveze Slovenije, kjer bosta igrala Nafta 1903 in soboška Mura. Za Nafto je to prvi finale, Mura pa je bila že slovenska pokalna prvakinja leta 1995,ko je premagala Celjane.

Redno kolo bo na programu tudi v državnih hokejskih ligah. V članski konkurenci bo  v nedeljo ob  17.30 v Lipovcih tekma med aktualnimi slovenski prvaki Lipovci in med  Moravskimi Toplicami. V  mlajših kategorijah  med 16 letniki bo ob 15.30 tekma med Lipovci in Moravskimi Toplicami. V starostni kategoriji U – 10  bo v nedeljo ob 16.30 tekma med Lipovci in Moravskimi Toplicami.

V drugi teniški ligi, kjer nastopa skupno  sedem ekip , bo imela soboška teniška ekipa v soboški Fazaneriji  znova nastop pred domačimi gledalci.  Jutri ob 10. bo dvoboj med Mursko Soboto in Hočani. Doslej je soboška teniška ekipa odigrala dve dvoboja in izgubila najprej v Murski Soboti z Novo Gorico, nato pa v Ljubljani še proti Teniškemu klubu Maje Matevžič.

Začelo se je tudi tekmovanje  v slovenski malonogometni ligi Ena. Zadnja povratna četrtfinalna  malonogometna tekma bo na programu v nedeljo ob 11. , ko bo na Kapeli tekma med ekipo Ekosen Kapela in Trnavo. Prvo četrtfinalno nogometno tekmo je Kapela dobila v gosteh pri ekipi Trnave kar s 7:4.

Šahovska zveza Slovenije, ki je načrtovala svoj 45. redni letni občni zbor jutri ob 10. v Hotelu Diana v Murski Soboti  je osrednje srečanje slovenskih šahistov zaradi objektivnih okoliščin preselila v Ljubljano.

Preložen je tudi začetek ženske državne lige v šahu za katero se je prijavilo sedem ekip in bi se morala začeti včeraj v soboški Diani.  Kdaj in kje bo  šahovsko prvenstvo članic ta trenutek še ni znano.

Šahovsko društvo Pomgrad   bo v ponedeljek 22. junija ob 18. pripravilo v društvenih prostorih društva v Murski Soboti redni mesečni članski hitropotezni šahovski turnir.

Športno društvo  Vidonci bo v četrtek 25. junija ob 9.  v Vidoncih z začetkom v Športnem centru  pripravilo  7. pohod po Vidoncih. Pohod bo dolg približno 8 km, trajal pa bo dve uri. Pohod je vključen tudi za evidenco v knjižici pohodov na Goričkem za leto 2020.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.