Domov

Petkov športni napovednik

4 decembra 2020 Šport


NOGOMET

V 16. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo soboška Mura po sredini tekmi v zasneženi Fazaneriji proti Bravu,  jutri ob 17. gostovala v Kidričevem pri nogometaših Aluminija ,ki so trenutno deveti s 13.točkami.  Trenutno je Mura  na tretjem mestu s 26.točkami,  vodilni Maribor jih ima po porazu proti Olimpiji na prvem mestu  28  druga Olimpija pa je zbrala  27 točk.

ODBOJKA

V prvi A slovenski odbojkarski ligi za člane bodo  v  9. kolu odbojkarji  Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  ,ki so trenutno na petem mestu z 10.točkami,  jutri zvečer ob 18. gostovali v Kranju pri odbojkarski ekipi Hiša na kolesih, ki je na sedmem mestu lestvice s 7.točkami.  Na lestvici  prve A slovenske odbojkarske lige za člane vodijo trenutno odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane  s 27.točkami, drugi Merkur iz Maribora ima 22 točk  in tretji Calcit Volley iz Kamnika 21 točk. 

V 11.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za člane bodo radenski odbojkarji jutri ob 18. v radenski športni dvorani gostili odbojkarje Šempetra. Na lestvici  vodi Črnuče,  s 23.točkami pred Šoštanj Topolšico z 18. točkami,  Šempeter  je  na 3. mestu s 14.točkami, Radenčani na  4. mestu pa so zbrali 12 točk.

V 9. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice  je bila današnja tekma med Soboto in Ljutomerom  dogovorno  prestavljena in tako nocoj v Murski Soboti  ne bo pomurskega ženskega odbojkarskega  derbija. V 9. kolu bodo tako igrale samo odbojkarice Murexina Keme Puconci, ki bodo  jutri ob 19. v  gostovale v Hočah pri ekipi Formisa. Na lestvici prve B slovenske lige za članice trenutno vodijo Ljutomerčanke s 16.točkami, ekipa Formisa ima na drugem mestu 15 točk, odbojkarice Murexina Keme Puconci pa imajo na petem mestu 6 točk.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.