Domov

Petkov športni napovednik

8 januarja 2021 Šport


V zaostalem srečanju 2. kola prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice Murexina Keme Puconci jutri ob 19. gostovale pri odbojkaricah Mozirja.

Prihodnjo sredo  13.jnuarja  ob 19. bo v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti zaostala tekma 9.kola prve B slovenske lige med Soboto in Ljutomerčankami.

V prvi B slovenski odbojkarski ligi za člane bodo Radenčani jutri ob 18. gostovali pri odbojkarski ekipi Šoštanja/Topolšice.

V prvi slovenski košarkarski ligi za članice bodo igralke Cinkarne Celje s Prekmurko Blažo Čeh  jutri ob 17. v Celju v derbiju kola gostila košarkarice Ježice.

V italijanski  ženski košarkarski ligi serije A – 2 bodo igralke  Udin  za katero zelo uspešno igra Tina Cvijanović iz Murske Sobote  jutri zvečer  v domači dvorani gostile ekipo Carugate.

Nogometaši Mure , edini pomurski prvoligaši, so za soboto načrtovali prvo prijateljsko pripravljalno  nogometno tekmo a je ta žal odpadla, ker  Mura ni uspela dobiti primernega nasprotnika zato nogometaši igrali tekmo med A in B ekipo.   Naslednja prijateljska nogometna tekma Mure  je načrtovana za sredo 13. januarja.

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave , ki so začeli s treningi v sredo 6. januarja bodo  imeli prvo prijateljsko tekmo s Celjani prihodnjo soboto 16. januarja ,  pred tem pa bodo v sredo 13. januarja  v Lendavi igrali prijateljsko tekmo med A in B ekipo.

Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci  še ne trenirajo za nadaljevanje tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi. Po neuradnih informacijah bodo Beltinčani začeli s treningi za  nadaljevanje v 2. slovenski ligi šele prihodnji teden.

Na tujem bo redno 15. kolo v drugi nemški ligi, kjer bo Osnabruck jutri ob 13. gostil Wuzburger Kickers katerega član je tudi Mitja Lotrič.

V 19. kolu v prvi diviziji ciprske nogometne lige bo AEK Larna gostila ekipo  Neona Enosisa Paralimnija  katerega člana sta tudi Filip Gačevski in Gregor Balažic.

Športna zveza Ljutomer  ima že tretjo  spletno akcijo »Minute za šport« ,ki bo trajala do  16.januarja. Vsak dan želijo Ljutomerčani zbrati vsaj 5.240 minut športne vadbe, to so minute, ki jih je potreboval zmagovalec kolesarske dirke Tour de Franc 2020 Tadej Pogačar da je po 21 etapah kot prvi končal dirko. Največ  minut v enem dnevu so doslej zbrali 3. januarja in sicer 7.306 minut, sodelovalo pa je kar 86 udeležencev. Podrobnejše informacije spletne akcije »Minute za šport » so na voljo na spletni strani Športne zveze Ljutomer.

Nogometni reprezentantki Anja Prša iz Brezovice  in Monika Conjar iz Hrvaške  nekdanji soigralki pri Ženskem nogometnem klubu Nona Pomurje Beltinci sta ob podpori Občin Velika Polana in župana Damijana Jaklina ter  Občine Lendava z  županom Janezom Magyarjem ter podjetjem Panvita iz Murske Sobote in številnih posameznikov    ob potresu v Petrinji in v okolici dali pobudo za humanitarno akcijo za prizadete ob potresu. Akcija se je  lepo začela v ponedeljek 4. januarja in bo trajala   danes 8. januarja do  16.ure;  prispevke pa  zbirajo v dvorani občinske zgradbe v Veliki Polani. Prostovoljni prispevki naj bodo z daljšim rokom trajanja, lahko so med njimi tudi  higienski izdelki, voda in ostalo kar se potrebuje ob takšnih težkih trenutkih.  Jutri zjutraj  pa bodo zbrane prispevke   iz Velike Polane odpeljali do Rdečega križa v Sisku in Petrinji.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.