V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Petkov športni napovednik

15 januarja 2021 Šport


V  15.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada,  tokrat prvič znova pod taktirko trenerja Dejana Fujsa,  jutri ob 19. gostovali v Mariboru pri odbojkarjih Merkurja.

Že v sredo 20.januarja  ob 18. bodo odbojkarji Panvite Pomgrada  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili aktualne državne prvake odbojkarja ACH Volleya iz Ljubljane, kjer igra tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote. 

V  prvi B slovenski  odbojkarski ligi za članice bodo igralke   Sobote  pod taktirko trenerja Davorina Čeleša jutri ob 19. gostovale pri ekipi Mozirja. Ljutomerčanke, ki  jih  uspešno vodi Bojan Novak  so med tednom dobile v Murski Soboti  prekmursko prleški derbi,    jutri ob 20.tih pa bodo  v domači športni dvorani v Ljutomeru gostile odbojkarice II. ekipe Calcita Volleya iz Kamnika.

Odbojkarice  Ljutomera, ki so druge na lestvici prve B lige,   bodo že v torek 19.januarja  ob 19. v Ljutomeru gostile ekipo Formisa iz Hoč. Dan pozneje v sredo 20. januarja  ob 20.uri pa bodo odbojkarice Murexina Keme Puconci gostovale  v Kamniku pri II. ekipi Calcita Volleya.

Nogometaši Celja, ki imajo novo dirigentsko palico , ki so še vedno  aktualni državni prvaki bodo  jutri ob 14. na igrišču z umetno travo  v Celju , a brez gledalcev,  gostili Nafto 1903 slovensko pokalno prvakinjo.

Nogometaši  Kopra, ki so četrti v prvi slovenski ligi,  bodo z Daretom Vršičem  jutri  v Rovinju igrali prijateljsko tekmo z Osijekom, ki je drugi na lestvici hrvaške nogometne lige zanje pa uspešno igra tudi Damjan Bohar iz Mačkovec.

Po svetu pa igrajo že  igrajo  uradne prvenstvene   nogometne tekme in tam igrajo tudi pomurski nogometaši.

 V  16.kolu 2. nemške nogometne lige bo Wuzburge Kicker katerega član je tudi Mitja Lotrič nocoj ob 18.30 gostila ekipo Braunschweiga.

V 17.kolu grške super nogometne lige bo atenski AEK, katerega član je tudi Žiga Laci iz Dobrovnika,  v nedeljo ob 20.30 gostil Atronis.

V prvi diviziji ciprske nogometne lige bo Nikozija v ponedeljek ob 14.30  ob  gostila ekipo Enosis Neona Paralimna, pri slednji igrata tudi nekdanja igralca soboške Mure Gregor Balažic in Filip Gačevski. 

V 17. kolu  italijanske ženske košarkarske lige serije A – 2  bo ekipa Pozanu   jutri  zvečer gostila Udine, kjer uspešno igra  Tina Cvijanović iz Murske Sobote.

V mednarodni košarkarski ligi WABA za članice bodo Celjanke gostovale  danes  in jutri v Podgorici ter tamkaj tudi z Blažo Čeh  iz Rakičana,   odigrale dve srečanji pri  črnogorski ekipi Budučnosti Benaxa

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.