Domov

Petkov športni napovednik

12 februarja 2021 Šport


Potem ko so včeraj nogometaši Mure z remijem v soboški Fazaneriji proti Taborju iz Sežane vstopili v spomladanski del sezone 1. slovenske nogometne lige, jih že v nedeljo čaka nova preizkušnja. V zadnji tekmi 21. kroga se bosta v nedeljo ob 18.30 v ljubljanskih Stožicah pomerila Olimpija in Mura. Preostali pari kroga so, v soboto: Gorica – Koper in Maribor – Bravo ter v nedeljo še: Tabor – Aluminij in Celje – Domžale.

Na igrišče bi v okviru priprav na tekmovanje v 2. SNL morali stopiti tudi nogometaši Nafte in sicer danes na Hrvaškem, točneje v Sv. Martinu na Muri z gostitelji – tretjeligašom Poletom. Tekmeca sta se dogovorila, da tekmo zaradi nizkih temperatur in slabih vremenskih razmer prestavita na kasnejši termin. Nogometaši Beltinec, ki prav tako tekmujejo v 2. slovenski nogometni ligi, pa zaradi odloka vlade dosedaj niso mogli opravljati treningov. To se bo spremenilo v ponedeljek, ko se bodo k treningom lahko tudi uradno vrnila vsa moštva 2. slovenske nogometne lige.

Na nadaljevanje sezone v marcu pa se pod taktirko trenerje Sandija Bauerja pripravljajo tudi nogometašice None Pomurja Beltinci. Nova prijateljska tekma jih čaka jutri in sicer bodo v prijateljskem srečanju igrale z Radomljami.

Naredimo še hiter pregled nastopov pomurskih nogometašev na delu v tujini. V 1. hrvaški nogometni ligi bo Osijek z Damjanom Boharjem iz Mačkovec jutri ob 17.30 v gosteh igral derbi hrvaškega nogometnega prvenstva vodilnih ekip proti zagrebškemu Dinamu. Jutri bo ob 17.00 na delu tudi Altach Aljaža Casarja iz Bakovec v tekmi proti dunajskemu Rapidu. Grški AEK z Žigo Lacijem iz Dobrovnika bo v nedeljo ob 16.15 gostoval pri Larissi. Erik Janža iz Puževec bo na delu šele v ponedeljek ob 20.30 ko bo njegov Gornik igral proti ekipi Stal Mielec, prav tako v ponedeljek pa bo ob 17. uri Tuzlaspor, za katerega nastopa Matej Pučko iz Šalinec gostoval pri Bursasporju.  Šele v torek bosta igrala tudi nekdanja nogometaša Mure Filip Gačevski in Gregor Balažic, ki bosta v ciprskem prvenstvu s svojim Paralimnijem ob 18. uri gostila Anorthosis.

Pomembna tekma čaka ta konec tedna dva pomurska atleta. V Novem mestu bo namreč potekalo finale dvoranskega prvenstva v atletiki za člane in članice. Nastopila bosta Maj Janža v teku na 400 metrov iz atletskega kluba Pomurja in v skoku v daljino še Nino Celec od Grada, ki nastopa za Atletski klub Slovenska Bistrica.

Bogat konec tedna pa bo znova tudi v odbojkarskih ligah. V 1. A slovenski odbojkarski ligi čaka Panvito Pomgrad tekma v gosteh proti Salonitu Anhovemu. Tekma v Kanalu bo na sporedu jutri ob 19. uri, Sobočanom pa bi vsaka osvojena točka ogromno pomenila v boju za šesto mesto rednega dela prvenstva. V 1.B ligi je za člane bodo Radenci igrali v domači dvorani jutri ob 18. uri proti Španu iz Brezovice.

V 1. B slovenski odbojkarski ligi za članice bo že danes v Puconcih prekmurski derbi med Murexinom Kemo in Soboto, odbojkarice Ljutomera pa bodo jutri ob 19. uri gostile Weiler Volley iz Zreč.

V 1. slovenski košarkarski ligi bo Cinkarna Celje, drugouvršečna ekipa 1. slovenske lige za članice z Blažo Čeh iz Rakičana igrala jutri ob 15. uri proti Tosami Lediti iz Domžal, občasna reprezentantka Tina Cvijanovič iz Murske Sobote pa bo jutri v A2 italijanski koškarski ligi sever s svojo ekipo Udin, igrala proti Mantovi.

Za konec pa še tenis: Na enem najbolj odmevnih športnih dogodkov ta čas– teniškem Grand Slam turnirju »Australian open« nastopa v dvojicah tudi Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota. Klepačeva se je skupaj z Belgijko Flipkensovo uvrstila v 2. krog tekmovanja, kjer jo ju jutri čaka italijansko-španska naveza Paolini-Bolsova.

Napovednik športnih dogodkov za Murski val pripravlja Tonček Gider