Domov

Petkov športni napovednik

19 februarja 2021 Šport


S tekmami 22. kroga se bo jutri nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski nogometni ligi. Že ob 14.30 bo na sporedu tekma med Bravom in Koprom, za katerega igra Dare Vršič, ob 17.15 sledi tekma Maribora z Žanom Kolmaničem iz Veržeja proti Celju, ob 20. uri pa bo v Fazaneriji še srečanje med Muro in Gorico. Nedeljski tekmi sta Domžale – Tabor in Aluminij – Olimpija.

Drugoligaši naj bi sezono predvidoma nadaljevali 21. marca, ta čas pa sta v skladu z novimi odloki vlade Republike Slovenije končno na delu obe prekmurski ekipi. Nogometaši Nafte, ki so v trenažnem procesu že od januarja, bodo v okviru priprav na novo sezono v soboto ob 12. uri odigrali prijateljsko tekmo v Svetem Martinu na Muri proti klubu 3. hrvaške lige sever – Poletu. Nogometaši Beltinec, ki so se lahko na treninge vrnili šele ta ponedeljek, bodo prve prijateljske tekme odigrali naslednji teden. V sredo proti selekciji Maribora U-19 , v soboto pa proti lendavski Nafti.

Tudi nogometašice None Pomurja Beltinci bodo svoje priprave na prvenstvo nadgradile s prijateljsko tekmo in sicer bodo v nedeljo v Beltincih na igrišču z umetno travo gostile nogometašice Krima. Beltinčanke bodo nastopile brez reprezentantk Špele Kolbl, Špele Rozmarič in Kaje Korošec, ki se bodo danes udeležile reprezentančnega zbora na Brdu pri Kranju za kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo proti Estoniji.

Po tednu premora se bo prvenstvo nadaljevalo v 1. slovenski Futsal ligi. Že danes ob 20. uri bo v telovadnici ŠICa v Ljutomeru tekma 17. kroga med četrto uvrščenim Tomažem ŠIC Barom iz Svetega Tomaža in deveto uvrščeno Sevnico.

Preglejmo še nastope prekmurskih nogometašev na delu v tujini. Prvi bo na igrišče stopil Aljaž Casar iz Bakovec, ki bo jutri z Altachom ob 17. uri v 1. avstrijski Bundesligi gostoval pri dunajski Avstriji. V Grčiji bo ob 18.30 AEK Žige Lacija iz Dobrovnika gostil Tripolis, Erik Janža iz Puževec pa bo ob 20. uri v 1. poljski ligi s svojim Gornikom igral v gosteh proti Lechii. V nedeljo bo v 2. turški ligi najprej na igrišče stopil Matej Pučko iz Šalinec. Njegov Tuzlaspor bo ob 11.30 igral proti Bolusporju, ob 13.30 bo v 2. nemški ligi Mitja Lotrič iz Vaneče z Würzburger Kickersi gostil Hamburger, ob 15.00 Damjan Bohar iz Mačkovec v 1. hrvaški ligi gosti Rijeko, ob 17.30 pa bosta na Cipru na delu še nekdanja Muraša Gregor Balažic in Filip Gačevski, ki bosta v 1. ciprski ligi s Paralimnijem gostovala pri Apollonu v Limasolu.

Medtem ko je nogometna sezona v polnem teku, pa se odbojkarska sezona v Sloveniji počasi končuje. Tako bo ta konec tedna na sporedu zadnji krog rednega dela v obeh 1. ligah – A in B za člane in članice. V 1. A ligi za člane bodo odbojkarji Panvite v zadnjem krogu rednega dela jutri ob 19. uri v telovadnici Osnovne šole 1 gostili Calcit iz Kamnika. Za neposredno uvrstitev Sobočanov v končnico prvenstva znata biti pomembni tudi tekmi med Hočami in Salonitom ter Krko in Triglavom, ki bosta odigrani ob istem času, saj sta Hoče in Triglav neposredna konkurenta naših odbojkarjev za prvo šesterico lige. V 1. B ligi bodo Radenci v zadnjem krogu gostovali pri Keko opremi iz Žužemberka.

V 1. B odbojkarski ligi za članice bodo pomurske ekipe v zadnjem krogu igrale takole: Danes ob 19. uri bo v telovadnici Osnovne šole 2 v Murski Soboti derbi začelja med Soboto in Weiler Volleyem iz Zreč, jutri ob 17.00 bodo puconske odbojkarice Murexina-Keme igrale v Logatcu, Ljutomerčanke pa uro kasneje v Mozirju.

Pa še h košarki. Tudi ta konec tedna bo na delu občasna slovenska košarkarska reprezentantka Tina Cvijanovič iz Murske Sobote, ki s svojimi Udinami kroji vrh 2. italijanske košarkarske lige sever. Udine bodo jutri ob 18. uri gostovale pri Scriviji.

Napovednik športnih dogodkov za Murski val pripravlja Tonček Gider.