Domov

Petkov športni napovednik

12 maja 2017 Šport


V končnici  prve ženske  državne  nogometne  lige bodo igralke Teleinga GMT Beltinci, zaradi zasedenosti igrišča v Beltincih, tokrat v  19. kolu igrale nogometno tekmo proti Radomljam namesto v Beltincih  v nedeljo ob 11.uri na igrišču v Rakičanu.

V  15.kolu prve slovenske ženske nogometne lige  U 17  bo  jutri ob 11.uri v Beltincih tekma med igralkami Teleinga GMT Beltinci in Velesovim.

V  25. kolu 2. slovenske nogometne lige bo jutri ob 17.uri v Veržeju tekma: Farmtech – Krka Novo mesto.

V  24. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bosta jutri ob 17.uri dve tekmi in sicer v Lendavi bo tekma: Nafta 1903 – Rakičan in v Ljutomeru: Avto Rajh  Ljutomer – Hotiza. V nedeljo ob 17.uri pa bodo naslednja srečanja:  Polana – Čarda Martjanci,  Mura – GMT Bogojina, Turnišče  – Križevci , Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma – Odranci in Lušt Beltinci – Grad.

V 24. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo jutri ob 11.uri v Murski Soboti tekma: Mura – Gerečja vas, v Velenju pa bo jutri ob 12.uri tekma: Rudar – Vipoll Veržej.

V 23. kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod bo jutri ob 17.uri v Murski Soboti Mura gostila Dravinjo iz Slovenskih Konjic. Vipoll iz Veržeja pa bo jutri ob istem času gostoval z mladinsko ekipo pri Zavrču.

V kadetski konkurenci 2. slovenske nogometne lige, vzhod bo tekma med Muro in Dravinjo jutri ob 15.uri, Zavrč in Vipoll pa bosta igrala ob 15.uri v Zavrču.

V hrvaško slovenski ligi v hokeju na travi bo v nedeljo ob 11.uri v Lipovcih tekma med Moravskimi Toplicami in Zrinjevcem, Popoldne ob 14.uri  bo v Predanovcih  še članska  tekma Triglav – Moravske Toplice, ki se bo štela tudi za državno prvenstvo. Slovenski prvaki Lipovci ,ki vodijo v mednarodni ligi, bodo v nedeljo v hrvaško slovenski ligi gostovali pri II. ekipi Mladosti iz Zagreba.

Teniški klub Murska Sobota, ki  s člansko ekipo nastopa v 2. slovenski teniški  ligi, vzhod bo jutri  ob 9.uri pripravil na teniških igriščih v soboški Fazaneriji teniški turnir dvojic. Organizatorji bodo najboljšim na turnirju podelili tudi nagrade.

Ribiška družina Ljutomer bo v nedeljo ob 7.uri  pripravila na Moti drugo tekmo pomurske lige v športnem ribolovu. Tekmovanje ribičev bo  v starostnih kategorijah U – 15 in U – 20. Člani bodo začeli s tekmovanjem v pomurski ligi šele 18. junija.

Pohodno društvo Miroslav Viher Stanjevci  bo v nedeljo ob 9.uri z začetkom pri Kulturnem domu v Stanjevcih  pripravilo majski pohod po Stanjevcih. Organizatorji pohoda  so pripravili za pohodnike 15 km dolgi progo. Pomurski planinci pa se že pripravljajo na  srečanje pomurskih planincev ,ki bo v organizaciji  Planinskega  društva  Goričko Tromeja   v Gornjih  Slavečih v  soboto 20. maja.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota bo v ponedeljek  ob 14.uri pripravilo v  Športno rekreacijskem centru Lipovci prvi turnir državne lige, vzhod v vrtnem kegljanju. Za turnir  je prijavljenih 42 tekmovalcev iz severovzhodne Slovenije.

Osnovna šola Velika Polana bo v sredo 17. maja ob  10.uri pripravila na osnovni šoli Miška Kranja v  Veliki Polani pomursko prvenstvo za učence osnovnih šol v novi športni panogi : »  Tee ball «.   Za prvenstvo morajo biti prijavljene najmanj tri ekipe, organizatorji pa lahko sprejmejo v Veliki Polani  prijave največ osmih  osnovnošolskih ekip s 16. učenci od tega mora biti  8 deklet in 8 fantov.

V sredo 17.maja ob 17.30 bosta polfinalni tekmi za prvaka Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. V Križevcih na Goričkem bo ob 17.30 tekma med Križevci in soboško Muro. V Gornji Radgoni bo  v sredo prav tako ob 17.30 gostoval tretje ligaš Lušt Beltinci.  Tekmi sta zanimivi tudi zaradi tega, ker se bosta obe zmagovalni ekipi uvrstili na zaključni del tekmovanja za pokal Nogometne zveze Slovenije.

Osnovna šola Puconci in Namiznoteniški klub Kema bosta v četrtek 18.maja ob 10.uri pripravila v Zeleni  športni dvorani v Puconcih  polfinale šolskih športnih društev za leto 2017 v namiznem tenisu.  V moštvenem delu bodo nastopile ekip Osnovnih šol iz Dobove, Mozirja, Puconec ter Franceta Prešerna iz Maribora.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo v torek 16. maja ob 18.uri  v društvenih prostorih v Murski Soboti pripravilo  mesečni hitropotezni šahovski turnir.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.