V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Petkov športni napovednik

19 maja 2017 Šport


Največji športni dogodek, tako po množičnosti kot tudi po kvaliteti  v Pomurju, bo danes in jutri v Radencih, kjer bosta  Športno društvo Radenci in Radenska pripravila  37. mednarodni Maraton treh src.  Danes zvečer ob 19.uri bo v Hotelu Radin na humanitarnem dogodku hkrati tudi slovesna otvoritev ob sodelovanju naše nekdanje smučarske tekačice Petre Majdič.  Zbrana sredstva med otvoritveno slovesnostjo bodo namenili Anini zvezdici za Pomurje, ki nudi pomoč socialno šibkim družinam.  Jutri ob  8.uri bodo na pot prvi odšli planinci, ki jih čaka blizu 10 km dolga pot.  Za planinci bodo odšli na pot  udeleženci nordijske hoje na  9 km dolgi progi.  Ob 9.uri bo začetek glavnih rekov  dneva  in to  na 42 in 21  km dolgih progah. Rekreativci bodo začeli ob  9.10 tek na 10 in 5 km dolgih progah. Popoldne ob  16.uri bodo dobili priložnost za tek še mladi tekači na 300, 600 in 1000 metrov dolgih progah.

Lokostrelski klub Lendava in Lokostrelska zveza Slovenije bosta jutri ob 10.uri pripravila  na stadionu Nafte v Lendavi  tekmovanje v lokostrelstvu za slovenski tarčni pokal na razdaljah 70 in 50 metrov.  Na tekmovanju bodo nastopili tudi Lendavčani in Ljutomerčani, skupno  bo tekmovalo okrog 100 lokostrelcev iz vse Slovenije, ki se bodo preizkusili v šestih starostnih kategorijah in štirih različnih lokih in sicer  z ukrivljenim, sestavljenim, golim in dolgim lokom.

Kasaški klub Ljutomer bo  v  nedeljo  ob 14.30  pripravil druge letošnje dirke v Prlekiji in pete v Sloveniji. Skupno bo na programu  šest dirk s 45. udeleženci.  Osrednja dirka bo peta dirka ob 16.30,  ko bodo  na programu rejska dirka z naslovom: » Ljutomerski kasač«. Na nedeljskih kasaških dirkah bodo nastopili kot vozniki vsi najboljši prleški kasaški vozniki tako iz domačij Sagajevih, Slavičevih in med vozniki bo tudi najboljša prleška kasaška voznica Darja Antolin.

V Murski Soboti bomo znova lahko gledali prvoligaški nogomet. Zaradi obnove igrišča v Domžalah bo prvoligaška  nogometna tekma 35.kola v ligi Telekom : Radomlje – Maribor na programu  namesto v Domžalah  v nedeljo ob 16.55 v soboški Fazaneriji.

V 26.kolu druge slovenske nogometne lige  bo Farmtech iz Veržeja jutri ob 17.uri gostoval  pri Brežicah.

V 25. kolu 3. slovenske  nogometne lige vzhod bodo vsa srečanja na programu v nedeljo ob 17.30, ko bodo igrali: Odranci – Turnišče, Križevci – Mura, GMT Bogojina – Hotiza, Polana – Avto Rajh Ljutomer, Čarda  Martjanci – Nafta 1903 , Rakičan – Lušt Beltinci in Grad- Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma.

V  20.kolu prve slovenske ženske nogometne lige  bodo igralke Teleinga GMT Beltinci v nedeljo ob 17.uri gostovale v Velenju pri ekipi Rudar/Škale.

V 16.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 bo jutri ob 14.uri v Velenju tekma: Rudar/Škale – Teleing GMT Beltinci.

V 25. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je bila tekma med Aluminijem in Muro  v Kidričevem že sinoči. Vipoll pa bo v Veržeju jutri ob 11.uri gostil mlade nogometaše Slovenske Bistrice.

Nogometni klub Mura bo jutri ob 9.uri pripravil mednarodni  turnir igralcev starostne kategorije U – 13 na katerem bo sodelovalo 12 ekip .  V »A« skupini bodo igrali Mura, Drava, Prijedor, Medžimurje, Planika Turnišče in Ilirija. V »B« skupini pa : Partizan Beograd, Maribor, Brinje, Varaždin, ZTE Zalegerszeg  in Koper. Jutri se bo turnir v soboški Fazaneriji začel    ob 9.uri, ko se bo Mura pomerila s ptujsko Dravo. Ob 9.30 bo turniška Planika  igrala z Ilirijo. Pomurski nogometni derbi med Muro in Planiko bo jutri točno ob 12.uri.  Polfinalne nogometne tekme se bodo začele popoldne ob 16.50, finale pa bo na programu ob 18.20, ko bo tekma  za tretje mesto in ob 19.uri bo tekma  za prvo mesto na turnirju.

V  26.kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod  bo v nedeljo ob 17.uri  v Veržeju tekma: Vipoll- Tabor Maribor, že ob 15.uri pa bo kadetska nogometna tekma med Vipollom in Taborom.

Znova bo na sporedu  bogat program v hokeju na travi. V nedeljo ob  12.uri bo v Predanovcih  hokejska tekma: Triglav – Lipovci, ob 14.uri bo  v Moravskih Toplicah srečanje Moravske Toplice – II. ekipa Mladosti iz Zagreba in popoldne ob 16.uri bo v Lipovcih  še ženska  tekma  med  Moravskimi Toplicami in Trešnjevko  – obe tekmi pa štejeta  tudi za točke hrvaško slovenske lige.  Moški ekipi Lipovec in Triglava pa se pripravljata tudi za evropsko prvenstvo, ki bo v Pomurju ,  v Lipovcih in Predanovcih od  2. do 5. junija.

Ob  20 letnici Športne zveze Moravske Toplice  bo  jutri ob 9.uri na teniških igriščih Term 3000 v Moravskih Toplicah  teniški turnir dvojic, ki ga  pripravlja Teniški klub Perunika iz Moravskih Toplice. Najboljši na turnirju bodo dobili pokale Športne zveze Moravskih Toplic.

Društvo Labda beach center  Beltinci bo jutri pripravilo otvoritev  sezone v odbojki na mivki. Jutri ob 10.uri se bo začelo tekmovanje v mešanih trojkah, popoldne ob 17.uri pa bo še  odbojkarsko tekmovanje  v igri ena na ena.  V  Beltincih pripravljajo tudi letno ligo v odbojki na mivki.

Ribiška družina Lendava  bo v nedeljo ob  7. uri pripravila v Kotu  tekmo pomurske lige v športnem ribolovu za mlade ribiče starostnih kategorij U –  15 in U – 20.

Planinsko društvo  Gorička Tromeja  in Medobčinski društveni odbor planinskih društev Pomurja bosta  jutri ob 11 .uri pripravila v Gornjih Slavečih  »Dan pomurskih planincev«. Jutri  med 10. in 11.uro bo zbiranje pri okrepčevalnici Rak na Gornjih Slavečih nato bo planince čakal pohod na  10. km dolgi poti. Osrednja slovesnost s kulturnim programom bo popoldne ob 15.uri . Soboški planinci bodo na Dan pomurskih planincev odpotovali  s posebnim avtobusom, ki bo krenil z avtobusne postaje  ob 9.30.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.