V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Petkov športni napovednik

20 januarja 2017 Šport


Plavalni klub Zdravilišče Radenci iz Murske Sobote pripravlja v nedeljo ob 9.00 v Radencih 7. mednarodno tekmovanje v plavanju za pokal Zdravilišča Radenci. Tekmovanje bo na petih progah 25 metrskega bazena. V dveh delih tekmovanja bo dopoldne in popoldne  plavalo okrog 200 plavalcev iz štirih držav. Med tekmovalci bo tudi nova generacija 14 domačih plavalcev,  ki bodo med odmorom klubsko tekmovali. Organizator bo trem najboljšim v vsaki kategoriji  podelil medalje, trije najboljši plavalci v absolutni kategoriji pa  bodo dobili še praktične nagrade.

 

Pikado zveza Slovenije pripravlja jutri ob 10.00 v Zdravilišču Radenci  tretji državni rang turnir v elektronskem pikadu.  Organizatorji pričakujejo 120 igralcev pikada iz vse Slovenije. Dopoldne  bo  tekmovanje v dvojicah, popoldne pa še v moški in ženski posamični konkurenci. V Radencih bo jutri generalka pred državnim prvenstvom v elektronskem pikadu,  ki bo  20. aprila. Med igralci pa bosta tudi Aleš Zadravec in Mojca Škafar, trenutno najbolje uvrščena igralca med pomurskimi pikadisti  po dveh državnih  rang turnirjih v Novi Gorici in Slovenj Gradcu.

 

Nogometna šola Nogometnega kluba Čarda  iz Martjanec pripravlja bo jutri in v nedeljo v telovadnici Ekonomske šole Murska Sobota, dvodnevni mednarodni turnir v malem nogometu. Jutri ob 9.00 se bo začelo tekmovanje v starostnih kategorijah  U – 7 in U – 11. V nedeljo bodo tekmovali mladi nogometaši v starostnih kategorijah U – 9 in U – 13, skupno bo na turnirju v Murski Soboti tekmovalo 520 mladih nogometašev  v 52. ekipah.

 

Rokometni klub Pomurje iz Murske Sobote bo jutri ob 14.00 pripravil 5. Žikijev memorial v rokometu, v spomin na odličnega rokometnega vratarja in trenerja Vlada Roškarja – Žikija.  Na mednarodnem rokometnem turnirju v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti, bo prva članska tekma med Pomurjem in Monoštrom iz Porabja ob 14.00, ob 15.30 bo tekma med Prelogom iz Hraške in Monoštrom, ob 17.00 pa zadnja rokometna tekma med Pomurjem in Prelogom. Na turnirju bodo organizatorji izbrali in nagradili najboljšega igralca, strelca  in vratarja turnirja. Uradna otvoritev rokometnega turnirja bo jutri ob 13.30.

 

Zveza za hokej na travi Slovenije bo v nedeljo med 12.00 in 19.00 v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  pripravila drugi turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.  Prva članska tekma bo ob 15.10, ko bosta igrala Lipovci in Moravske Toplice, ob 16.40 bo tekma  Moravske Toplice – Lipovci.  Ob 17.30 bodo igrale članice Triglava in Moravskih Toplic, zadnja nedeljska hokejska tekma pa bo ob 18.20 med Triglavom in Moravskimi Toplicami.

 

V 12. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo v Zeleni dvorani v Puconcih,  jutri  ob 1100 tekma med moško ekipo Keme in Mengša. Ob isti uri se bosta v ženski konkurenci prve slovenske  lige, pomerili ekipi   Keme in Letrike iz Vrtojbe.

 

V 2. slovenski kegljaški ligi, vzhod za članice bo jutri ob 13.30 na kegljišču Vikenda v Radencih dvoboj med Nafto in  Rušami.

 

V  13. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod za člane bo Radenska Creativ jutri ob 18.00 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti igrala proti Ježici.

V 9. kolu pomurske košarkarske lige za  člane bo  jutri ob 19.15 v Beltincih tekma: Sistemorg Beltinci – Prleški študentski klub Ljutomer. V nedeljo ob 11.00 bo v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi tekma: Lindau – Tropicano  Bistrica.

 

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo na  9 steznem strelišču   jutri ob 9.00 pripravilo 4. turnir regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško za mlajše pionirje.

 

Turistično kulturno športno društvo Pečarovci pripravlja jutri ob 10.00 pohod okoli Sebšeščana v Pečarovcih, ki se bo začel pri vaško gasilskem domu v Pečarovcih. Pohodnike čaka 8 km dolga pot. Pohod okoli Sebeščana je tretji letošnji pohod za  rekreativce  v okviru akcije pohodov  po Goričkem v letu 2017.

 

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bo  jutri ob 8.45 pripravilo v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti pomursko šahovsko prvenstvo v petih starostnih kategorijah. Po osnovnošolskem  prvenstvu bo jutri še  prvenstvo šahistov, ki so včlanjeni v pomurske šahovske klube.

 

V nedeljo ob 9.00 bo v osnovni šoli v Bakovcih drugi letošnji mednarodni konec tedenski šahovski turnir na katerem pričakujeta Krajevna skupnost Bakovci in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  okrog 80 šahistov iz treh držav.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.