Domov

Petkov športni napovednik

26 maja 2017 Šport


Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo jutri in v nedeljo pripravilo na strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu  meddržavni  strelski dvoboj med Slovenijo in Hrvaško v mladinski in članski konkurenci. Zaradi poškodbe Boštjana Mačka v članski reprezentanci tokrat med člani  ne bo pomurskih strelcev, za mladinsko reprezentanco bo nastopili mladi Rene Maček iz Bodonec.  Prva dan dvoboja bo slovesna otvoritev ob 10.uri, jutri  bodo strelci imeli tekmo v treh in drugi dan v nedeljo  še v dveh serijah po 25 zadetkov. Slovenski strelci bodo imeli jutri  sočasno   tudi  zadnjo tekmo za slovenski pokal v mladinski in članski konkurenci.

V  prvi slovenski ženski nogometni ligi  se bo v nedeljo ob 11.uri v Bakovcih odločalo o novem državnem  prvaku med Teleingom GMT Beltinci in ljubljansko Olimpijo. Škoda, da so Beltinčanke za tako pomembno tekmo v Beltincih ostale brez igrišča.

V zadnjem kolu 2. slovenske nogometne lige  bo Farmtech v Veržeju v zadnji drugo ligaški nogometni tekmi gostil Ankaran.

V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod  se bo v nedeljo odločalo o prvaku lige in o dveh ekipah, ki se bosta uvrstili v  drugo slovensko nogometno ligo.  V nedeljo ob 17.30 bo derbi kola v soboški Fazaneriji, kjer bosta igrala Mura  in Odranci. Nafta 1903 bo v Lendavi gostila Polano. Preglejmo še ostala srečanja:  Luš Beltinci – Čarda Martjanci, Avto Rajh Ljutomer – GMT Bogojina, Hotiza  – Križevci, Turnišče – Grad in Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma – Rakičan.

V prvi slovenski nogometni ligi, vzhod U – 15 bo jutri ob 11.uri v soboški Fazaneriji pomurski nogometni  derbi med  Muro in Vipollom iz Veržeja.

V prvi slovenski ženski nogometni ligi U – 17 bo ekipa Teleinga GMT Beltinci jutri  ob 11.uri v Beltincih gostila igralke Krima.

Združenje atletskih sodnikov Murska Sobota bo jutri ob 14.30 pripravilo ob teniških igriščih v soboški Fazaneriji  16. Soboški tek za mlade in starejše tekače, ki se  točkuje tudi za pomurski pokal.  Mladi tekači bodo na progah dolgih od  200 do 2.200 metrov tekli med 15. in 16.uro.

Glavni tek  na 16. Soboškem teku za člane na  8 km dolgi progi bo  ob 16.50 in za članice na 6 km dolgi progi ob istem času.  Rekreativci bodo tekli na 2.000 metrov dolgi progi ob 16.uri 20 minut. Pred začetkom teka bo v Murski Soboti z začetkom in koncem ob teniških igriščih še tradicionalni planinski pohod na 8 km dolgi progi.

Športno društvo Cven in Športna zveza Ljutomer bosta danes zvečer ob 19.30 pripravila v zadružnem domu na Cvenu 4. nočni turnir v namiznem tenisu.  Tekmovanje bo potekalo v enotni kategoriji, trije najboljši igralci na turnirju pa bodo dobili praktične nagrade.  Izkupiček s turnirja bodo namenili za  nabavo nove opreme za Namiznoteniški klub Cven.

Namiznoteniški klub Sobota bo jutri ob 10.uri pripravil  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti drugi državni TOP turnir za kadete in kadetinje v namiznem tenisu. Tekmovalci bodo razdeljeni v tri kakovostne skupine tako v konkurenci kadetov kot kadetinj. Nastopili bodo tudi pomurski igralci iz  puconske Keme, Sobote in Ljutomera.

Golf klub Moravske Toplice bo  jutri ob 10.uri pripravil na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah 15. odprto mednarodno državno prvenstvo v golfu za obrtnike in podjetnike-pravico do nastopa bodo na sobotni tekmi imeli tudi drugi golfisti.

Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote  bo v nedeljo ob 12.uri pripravilo tradicionalni spust po reki Muri za Dimek Hrvatov memorial.  Udeleženci se bodo od broda v Krogu z različnimi plovili odpeljali do mostu v Srednji Bistrici, kjer bo okrog 14.ure tudi krajši kulturni program.

Danes zvečer bo v Pečarovcih dan slovenskega malega nogometa. Zvečer ob 20.uri bo v Pečarovcih finalna malo nogometna tekma za naslov slovenskega prvaka v ligi Ena med Športnim društvom Ribno in Transpakom iz Ključarovec. Že ob 18.uri pa bo v Pečarovcih prijateljska tekma v malem nogometu  med veterani Ravenske lige malega nogometa in puconske malo nogometne zveze.

Šahovoko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote in Krajevna skupnost Dokležovje bosta v nedeljo ob 9.uri pripravila v gasilskem domu v Dokležovju  9. konec tedenski mednarodni  šahovski turnir za sezono 2016/2017. Organizatorji pričakujejo v Dokležovje okrog 50 šahistov med njimi tudi goste iz sosednje Madžarske in Hrvaške.

V naslednjem tednu  v torek  30.maja  ob 10.uri  bo v Zeleni dvorani v Puconcih finale šolskih športnih društev v namiznem tenisu. Med finalisti bodo moštveno tudi učenci Osnovne šole Puconci. V posamični konkurenci pa  Ana Kovačec in Živa Dogar obe  iz Puconec in Sara Marinič iz Ljutomera.

V  Veliki Polani pa bo v torek ob 10.uri v prostorih občine  konferenca za novinarje, kjer bodo sklicatelji govorili o 40 letnici Nogometnega kluba Polana, o 9. festivalu nogometa v Medobčinski nogometni zvezi Lendava in   pokalni   članski finalni nogometni tekmi  med Nafto 1903 in Hotizo, ki bo prihodno soboto  3. junija.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.