V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

9 junija 2017 Šport


 

Strelsko društvo Štefan Kovač –trap iz Murske Sobote bo jutri in v nedeljo pripravilo na olimpijskem strelišču v Rakičanu  2. tekmovanje Grand prix za pokal Murske Sobote v streljanju s puško šibrenico.  Tokrat organizator na strelsko tekmo pričakuje strelce iz Slovaške, Madžarske in Slovenije – tekmovanje pa bo potekalo v moštveni in posamični konkurenci.  Prvi in drugi dan se bo tekmovanje  v Rakičanu začelo ob 9.uri, prvi dan bodo imeli strelci tri in v nedeljo še dve seriji.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo v nedeljo ob  9.uri pripravilo na strelišču v Presiki  5. mednarodno in  3. regijsko tekmovanje z malokalibrsko puško. Tekmovanje bo na programu v moštveni in posamični konkurenci.

Twirling klub Ljutomer bo v  novi športni dvorani  v Ljutomeru pripravil  jutri ob 9.uri 3. odprto tekmovanje v twirlingu za pokal Slovenije. Gre za šport z mešanico  gimnastike, plesa,  akrobatike in twirling palice. Organizatorji imajo za tekmovanje v Ljutomeru prijavljenih  kar 17 klubov iz Slovenije, skupno pa bodo gledalci videli 100 športnikov, ki bodo imeli kar 200 tekmovalnih nastopov.

Teniški klub Jakopina iz Murske Sobote bo na štirih teniških igriščih v Radencih od jutri do ponedeljka pripravil mednarodni Vipoll teniški turnir 2017 za mlade  igralce  stare do 12 let v moški in ženski konkurenci. Na turnirju bo sodelovalo skupno  29 igralcev in igralk iz Hrvaške Slovenije. Med tekmovalci bodo v Radencih tudi mladi pomurski teniški igralci.

V Bakovcih bo v športno rekreacijskem teku jutri ob 15.uri  tradicionalni Bakovski tek, ki se točkuje za pomurski pokal.  Mladi tekači bodo tekli na progah od 200 do 1500 metrov med 15. in 16.uro. Glavni tek članov na 8,5 km in članic na 4,3 km dolgi progi bo v Bakovcih na programu jutri ob 16.30.

Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije  iz Murske Sobote bo imelo danes ob 10.uri v društvenih prostorih v Murski Soboti  tradicionalno mednarodno  športno srečanje s paraplegiki Varaždina in Čakovca v lokostrelstvu, vrtnem kegljanju in elektronskem pikadu.

V Lendavi bodo  jutri ob 9.uri  pripravili 1. Vinarium tek.  Tek po 240 stopnicah  bo potekal  na 53,5  metrov visoki  stolpnici, ki je postala prava turistična znamenitost  Organizatorji pripravljajo v Lendavi tek rekreativnih navdušencev v moštveni in posamični konkurenci.

V Gornji Radgoni na Športno rekreacijskem centru Trate bo  jutri od ranega jutra do poznih večernih ur na programu že 7.prireditev »Športaj s klinko«, kjer bodo organizatorji predstavili 27 športnih panog,  hkrati pa bo potekalo tudi športno tekmovanje v sedmih športnih panogah.

Po dveh evropskih moštvenih prvenstvih v hokeju na travi v  Lipovcih in v Predanovcih bo v nedeljo ob 10.uri dopoldne v Lipovcih še zadnja članska tekma v hokeju na travi  za naslov državnega prvaka med Lipovci in Moravskimi Toplicami.

V Bratoncih bo jutri in v nedeljo festival nogometa v družni organizaciji Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota in Ženskega nogometnega kluba  Beltinci  festival nogometa za mlade kategorije. Jutri od 9.ure dalje bosta tekmovanji za starostni kategoriji  U – 9 in U – 7  v nedeljo prav tako od 9.ure dalje pa bodo igrali nogomet mladi v starostnih kategorijah U – 13  in U- 11.

Nogometni klub Goričanka iz Rogašovec bo  jutri ob 15.uri pripravil v Rogašovcih slovesnost ob 40 letnici delovanja kluba, ki nastopa v prvi soboški medobčinski nogometni ligi. Po slovesnosti bo ob 18.uri še prijateljska nogometna tekma med Goričanko in soboško Muro.

V nedeljo ob 18.uri bo  v Martjancih kvalifikacijska nogometna tekma za uvrstitev v prvo slovensko ligo vzhod  U – 15 med Čardo in Rogaško Slatino, povratna tekma bo v torek  13, junija ob 18.uri v Rogaški slatini.

Nogometaši Planike iz Turnišča, ki so  prvo kvalifikacijsko nogometno tekmo za uvrstitev v  slovensko vzhodno ligo U – 15   v Miklavžu proti ekipi Miklavža igrali že včeraj bodo igrali povratno nogometno tekmo v Turnišču v torek 13. junija ob 18.uri.

Klub malega nogometa Pizerija Kučan  bo v Križevcih v Prekmurju pripravil  jutri ob 12.uri sklepni turnir v malem nogometu za 15 ekip Goričke lige v malem nogometu.

V Labda beach centru v športnem parku v Beltincih bo letos v moški konkurenci tekmovalo 15 in v ženski konkurenci 11 dvojic v odbojki na mivki. Prve tekme so se že začele,  finalni turnir pa bo 4. in 5. avgusta v Beltincih.

Kolesarski klub Prekmurje Beltinci, ki ga vodi predsednik Jožef Kavaš bo v nedeljo ob 15.uri pripravil v Beltincih tradicionalni spominski kolesarski maraton, kjer se bodo spomnili preminulih kolesarjev.

Na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah bo v nedeljo ob 9.uri odprti turnir v golfu za Avto hišo Meško iz Murske Sobote in soboški BTC.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 9.uri v Krogu ob reki Muri pripravilo 10. zadnji letošnji mednarodni konec tedenski šahovski  turnir. Organizatorji pričakujejo v Krog okrog 80 šahistov med njimi bodo tudi šahisti iz tujine.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.